کد خبر: ۲۰۰۷۱۵
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۶
انتخاب مردم بسیار معنا دار بود

روایت صبر و امید از زبان آیت الله هاشمی

انتخاب مردم بسیار معنا دار و حاکی از مخالفت با شعارزدگی، انحصارگرایی، قانون‌گریزی و بی‌برنامگی‌ها و مشکلات بود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رضا رئیسی: صف به صف، پشت به پشت می آمدند تا او را راضی به حضور در انتخابات کنند. آنانی که راه کاخ مرمر سابق و مجمع تشخیص مصلحت نظام فعلی را یکسال می پیمودند همواره با چشمان نگران آیت الله روبرو بودند. زمانه گذشت برهه ای دیگر آمد هاشمی به درخواست ها لبیک گفت ، پشت تریبون ایستاده به سخنرانی پرداخت و راست قامتانه به وزارت کشور رفت، این بار سمفونی لبخندها براه افتاده بود اما هنوز چشمان آیت الله نگران بود. نتیجه آنی نشد که باید می شد این بار لبخند از لبان رخت بسته بود نگرانی به چشمان راه یافته بود اما چشمان نافذ آیت الله این بار روایتی دیگر داشت گویا می دانست خبری در راه است. جمعه تاریخی رقم خورد؛ حال دیگر آن نگرانی ها جای خود را به امید داده بود. بازهم جماعت راه کاخ مرمر پیش می گیرند و به دیدار پیر مصلحت می روند اما حکایت؛ حکایت دیگری است. او این بار نیز به مانند همه ادوار با آرامش و طمانینه سخن می گوید از مشکلات و معضلات بسیار پیش رو خبر می دهد اما آن نگرانی و دلهره پیشین در کلامش نمودی ندارد و جایش را به نوعی رضایت و امیدواری داده است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در تمامی سال گذشته چه قبل و چه پس از انتخابات روزهای پر مشغله ای را سپری کرده اما در آستانه ورود به دهه نهم زندگی پر فراز و نشیب خود هنوز گوشی شنوا و کلامی نافذ دارد و دست رد به سینه طالبین کلامش نمی زند. پس از انتخابات نیز دفتر وی مقصد و ملجاء بسیاری از مدیران و چهره های شناخته شده سیاسی، اقتصادی بوده تا از تجربیات وی بهره مند شوند و در چشم انداز پیش رو نقشه راهی را ولو به انذاری و نظری دریافت دارند.

مدیران اجرایی دولت های سازندگی و اصلاحات و نمایندگان و چهره های نخبه از سراسر کشور به نزد وی می روند و پای سخنانش می نشینند و آیت الله نیز گفتنی های بسیاری دارد با این چهره های آشنا اما مغضوب و به دور مانده از عرصه اجرایی در سال های گذشته و چه فرصتی بهتر از اکنون که دولت تدبیر و امید در شرف استقرار است و نیازمند این رهنمودها.

دعوت مردم به سعه صدر

آیت الله با برشمردن شاخصه ها و مولفه های متعدد در حوزه های مختلف؛ از وضعیت فعلی می گوید و خطاب به مردم خاطر نشان می کند: « دولت جدید وارث مشکلات داخلی و خارجی فراوان به‌ ویژه در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی است و مردم باید با وقوف کامل نسبت به حجم مشکلات به‌ جای مانده، با سعه صدر دولت یازدهم را برای حل تدریجی مشکلات همراهی و همیاری کنند» او بر نقطه کلیدی انگشت گذاشته؛ عدم بالابری توقعات که می تواند در آینده ای نزدیک مشکل ساز شده و باید با واقع نگری و تشریح وضعیت از سوی نخبگان تعادلی معقول میان ظرفیت ها و مطالبات درسطوح مختلف و متکثر رقم زد تا با شیبی ملایم و روندی متوازن مسیر پیش رو طی شود.

انتخاب معنا دار مردم

اگر انذار داده می شود که مردم از تندروی بپرهیزند و حرکت بر مدار تدریجی و ملایم را در پیش بگیرند از سوی دیگر باید گفت همین امیدواری و چشم اندازی که ایجاد شده تنها و تنها مرهون هنر نمایی آگاهانه همین مردم است که به رغم تمامی مشکلات به دعوت بزرگان کشور لبیک گفتند و از شهری و روستایی تا غنی و فقیر همه با یک نام و نشان برای اعتلای ایران به صحنه آمدند و باید سپاسگذار این همت والا بود. هاشمی نیز با توجه به این نکات می گوید: "حضور حماسی مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری و انتخاب‌شان بسیار معنادار و حاکی از درک بالای آنها حتی در مناطق روستایی نسبت به واقعیت‌های جامعه و مخالفت با شعارزدگی، انحصارگرایی، قانون‌گریزی و بی‌برنامگی‌ها و مشکلات بود"

امیدواری آیت الله

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز امیدواری کرد که در سایه تدبیر و عقلانیت در دوره جدید اجرایی کشور، علاوه بر جبران تدریجی اشتباهات گذشته، کشور در عرصه داخلی به مسیر درست و عقلانی برگردد و در سیاست خارجی با تعامل و تفاهم سازنده با دنیا، هم آثار تحریم‌های ظالمانه تحمیلی را خنثی و هم تهدیدها به فرصت تبدیل و جایگاه والای جمهوری اسلامی ایران در دنیا احیا شود. نکته ای که بی گمان از دلایل اقبال خیره کننده به دکتر حسن روحانی بود چرا که گفتمان وی در انتخابات بر پایه بازگشت تدبیر و تعامل در سیاست خارجی و زدودن تندروی ها و افراط و تفریط ها در سطوح تصمیم گیری و اجرایی بنا شده بود و خود وی نماد این تغییر و تحول به حساب می آمد؛ نشان به آن نشانی که حسن روحانی را رسانه ها و مردم " شیخ دیپلمات" خطاب کرده و می کنند.

همه دست به دست هم بدهند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آنگونه که روابط عمومی این نهاد در خبرش آورده در پایان دیدارهای چند گانه خود با مسئولین مختلف و کارگزاران اسبق چنین گفته که تحول فکری ایجاد شده در جامعه را باید به تحول عملی و اجرایی تبدیل و اصلاحات لازم در کشور را به تدریج جامه عمل بپوشانیم و متذکر شده که تحقق این مهم، مستلزم تشکیل دولت فراجناحی و کمک همه مسئولان دلسوز و مجرب کشور و همراهی و همیاری کامل مردم با دولت جدید است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین