کد خبر: ۲۰۱۳۴۵
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۷

معاون سازمان غذا و دارو: کمبود دارویی نداریم

پرداخت اختلاف قیمت داروی بیماران سرطانی و خاص، به‌زودی
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: معاون داروی سازمان غذا و دارو گفت: مشکلات دارو به دو نرخی شدن ارز دارو در سال 91 برمی‌گردد. مشکل نقدینگی و جابجایی پول و ارز توسط شرکت‌های دارویی و واردکننده، منجر به قطع تولید و واردات دارو شد.

به گفته شمسعلی رضازاده اصلاح قیمت دارو نخستین گام در کنترل بازار بود.

او گفت: از ابتدای سال کمبود فراوانی در بازار دارویی کشور به وجود آمد که بیش از 350 قلم دارو را شامل می‌شد. این مشکلات ریشه در معضل جابجایی پول و ارز به شرکت‌های صادر کننده و دونرخی شدن ارز واردات دارو و دوگانه شدن ارز دارو داشت.

معاون داروی سازمان غذا و دارو گفت: داروهای بیماران خاص به جز 'فاکتور 8' هموفیلی که در گمرک است، کمبود جدی ندارد. همچنین با ارائه مجوز ورود 'دسفرال' کمبود داروی تالاسمی نداریم.

او همچنین گفت: اگر داروی داخلی عارضه داشته باشد مجوز ورود داروی خارجی می‌دهیم.

رضازاده تأکید کرد: شرکت‌های وارد کننده دارویی در گذشته کمتر از 10 درصد مبلغ را به صورت نقد و مابقی را به صورت تسهیلات شش ماهه می‌پرداختند اما در حال حاضر باید تمامی مبلغ را همان ابتدا بپردازند و این اقدامی غیر قانونی بود که همچنان توسط برخی از بانک‌ها صورت می‌گیرد.

معاون داروی سازمان غذا و دارو گفت: 50 تا 60 قلم دارو دچار کمبود است که این اقلام نیز در بازار موجود هستند و باید اطلاع‌رسانی شود.

به گفته او دارو تحریم نیست و فقط مشکل انتقال ارز وجود دارد: بیشتر معضلات بازار دارو مربوط به مشکلات داخلی است نه برون مرزی.

 رضازاده ادامه داد: در جلساتی با بانک مرکزی مسیر تخصیص و انتقال ارز دارو باز شد و ارز بسیاری از داروها پرداخت شد. قیمت حدود 1030 قلم دارو در اردیبهشت‌ماه اصلاح شد و صنعت دارو و شرکت‌های دارویی جان دوباره گرفتند.

معاون داروی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: 20 داروخانه تهران محل عرضه داروهای کمیاب هستند. تعداد داروخانه‌های معین در تهران و کرج به 200 مورد افزایش می‌یابد.

به گفته او مابه‌التفاوت قیمت داروی بیماران سرطانی و خاص، هفته آینده پرداخت می‌شود. با تمهیدات دیده شده سهم بیماران خاص و صعب‌العلاج در هزینه‌های دارو افزایش نمی‌یابد و مطابق سال گذشته خواهد بود.

او گفت: داروهای داخلی از 20 تا 67 درصد و داروهای وارداتی تا 90 درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

معاون داروی سازمان غذا و دارو گفت: مشکل کمبود دارو نداریم و مشکل اصلی در نحوه توزیع است. تا دوماه آینده بازار از داروهای مورد نیاز اشباع می‌شود و شش ماه ذخیره داروی وارداتی و 9 ماه ذخیره داروی داخلی خواهیم داشت.

 رضازاده افزود: سال گذشته کل خرید داروهای وارداتی 800 میلیون دلار بود اما در سال جاری تاکنون 650 میلیون دلار تخصیص ارز برای داروهای وارداتی داشتیم که دو سوم این مبلغ پرداخت شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین