آفتابنیوز : رئیس کمیسیون انرژی در پاسخ به این سؤال که با توجه به در پیش رو بودن فصل سرما از یک سو و احتمال فرستاده شدن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل و اعمال تحریم فروش بنزین به ایران و با توجه به وارداتی بودن نیمی از بنزین مصرفی آیا نمی بایست سریع تر وزیر نفت تعین شود، گفت: البته چهل درصد بنزین مصرفی ما وارداتی است،با این حال ما باید سه موضوع را در کنار هم نگاه کنیم، اول اینکه تحریم بنزین به ضرر ما است و یا به نفع ما؟
وی در توضیح این مطلب گفت: تحریم بنزین پنج میلیارد دلار به نفع ما خواهد بود، زیرا با تحریم بنزین مجبور به سهمیه بندی بنزین خواهیم شد و دیگر لازم نیست که به واردات بنزین اقدام کنیم، یعنی این تحریم برای کشور ما خیریت هم دارد.
دانشیار در پاسخ به این سؤال که جامعه امروز کشور ما به شدت دچار روحیه مصرف گرایی شده و احتمالا حاضر به قبول محدودیت ها نخواهد بود، گفت: اگر ما را تحریم کنند ضد حمله ما این خواهد بود که بنزین را سهمیه بندی کنیم، و زمانی که دشمن ما را تحریم کند طبیعتا مردم برای مخالفت با آنها همگام می شوند، ملت ما وقتی ببینند که دشمن چنین کاری می کند مطمئنا کمربندهای خود را محکمتر می کند.
به اعتقاد دانشیار اعمال تحریم ها دو سه سال زمان خواهد برد و لذا زمان کافی برای مقابله با این تحریم ها را خواهیم داشت . نماینده ماهشهر در ادامه اضافه کرد: باید توجه داشت که حرف ما حق است و آمریکا می خواهد زورگویی کند، اگر فرض کنیم که شورای امنیت سازمان ملل هم تسلیم خواسته های آمریکا بشود، مسلما ملت ما یک گام و یکپارچه در مقابل تحریم ها می ایستد.
دانشیار در پاسخ به این سؤال که در سال های گذشته شاهد بودیم رشد تورم رابطه مستقیمی باقیمت بالا رفتن بنزین داشت، و با تحریم بنزین انتظار می رود که این تورم زیاد شود و لذا نافرمانی اجتماعی را دامن بزند، آیا امید داشتن به تحمل سختی ها از سوی مردم تنها یک نگاه آرمانگرایانه نمی باشد، گفت: ما معتقدیم ملت ایران خود را با موقعیت های مختلف هماهنگ خواهد کرد، به هر حال دفاع از حق هزینه دارد، وقتی ما می خواهیم از حق ملت دفاع کنیم و یا خود ملت از حق خود بخواهد دفاع کند باید هزینه آن را نیز بپردازد.
با این حال رئیس کمیسیون انرژی مجلس به این سؤال که چرا باید هزینه های اینچنینی پرداخت شود و آیا بهتر آن نیست که مقامات مسؤول در فرصت باقی مانده ارتباطات دیپلماتیک خود با کشورهای ذی نفوذ را بیشتر کنند، اینگونه پاسخ گفت: ما در قدم اول باید تلاش کنیم که تحریم رخ ندهد، ما باید اعضای شورای امنیت سازمان ملل را ببینیم و برنامه های خود را برای آنها توضیح دهیم .
دانشیار با رد این مطلب که ایران در خصوص مسأله هسته ای تنها با کشور چین گفتگو کرده است گفت: ایران با تمام کشورهای دنیا ارتباط خود را ادامه می دهد و تنها با اسرائیل و آمریکا مذاکره نمی کند و از این مسأله نیز کوتاه نخواهد آمد.
رئیس کمیسون انرژی بدون آنکه موردی را به عنوان مصداق روشن عملکرد دیپلمات های ایران در خصوص پیشرفت های مذاکراتی میان ایران و دیگر کشورها مطرح سازد، ادامه داد: دیپلماسی ایران با قدرت و برنامه ریزی دقیق با همه کشورها بر اساس اهمیت آنها در حال پیگیری است و به احتمال زیاد هم نتیجه خواهیم گرفت.
نماینده ماهشهر اضافه کرد: پیش بینی ما این است که اکثر کشورهای دنیا با ایران هماهنگ هستند. وی در توضیح موضع گیری اعضاء حاضر در شورای حکام در خصوص قطعنامه صادره از سوی این شورا اظهار کرد: من می گویم اکثر کشورهای دنیا، یعنی از میان دویست کشور دنیا یکصد و هشتاد کشور با ایران همگامند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سؤال که در صورت همگامی آنها با ایران چرا مواضع آنها برخلاف منافع ما است، گفت: احساس می شود که آنها به دلایلی حاضر نیستند پای ایران بمانند و در واقع به خاطر منافع ملی خودشان اینکار را می کنند.
وی در توضیح نیاز ایران به حمایت های رسمی دولت های خارجی و نه حمایت های لفظی در اتاق های در بسته و صحبت های خودمانی گفت: از میان پنج کشوری که حق وتو دارند ما روی حمایت دو کشور روسیه و چین می توانیم حساب کنیم که در صورت ارجاع پرونده شورای امنیت سازمان ملل این دو کشور تحریم علیه ایران را وتو کنند.
نماینده ماهشهر در پاسخ به این سؤال که با توجه به حجم تبادلات اقتصادی میان چین و کشورهای اروپایی و آمریکا که چندین برابر حجم تبادلات اقتصادی میان ایران و چین است، آیا حفظ منافع ملی چین ایجاب نمی کند که با طرف های مقابل ایران همراه شود، گفت: نه، اشتباه نکنید، از نظر دیپلماسی وقتی چین رأی ممتنع به قطعنامه شورای حکام می دهد، یک معنی آن این است که اگر طرف ایران را نمی گیرد با آن طرف هم نیست.
وی اضافه کرد: ما چرا از این امکانی که برایمان پیش آمده استفاده نمی کنیم، امکان موجود این است که آمریکا متوجه شده همه کشورها تابع او نیستند، از میان 35 کشور بیشترشان یا رأی مخالف دادند و یا رأی ممتنع که این اتفاق برای آمریکا یک شکست بزرگ تاریخی بود.
وی در پاسخ به این پرسش که در صورت حمایت چین و روسیه از ایران نیز منافع ملی خود را دچار مخاطره خواهند کرد، اظهار کرد: آنها به نفع ما چرخشی نخواهند کرد، آنها به افکار عمومی دنیا می گویند ما تابع آمریکا نیستیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اضافه کرد: البته اگر ملت ایران به امید وتوی چین و روسیه که دو کشور کمونیستی هستند، و یا به امید دفاع بعضی از کشورها باشد، معلوم می شود که خدا را فراموش کرده ایم.
وی در ادامه اضافه کرد: ما باید کاری کنیم که کشورهای خوب و سالم با ما باشند، در قدم بعدی هم تلاش کنیم که کشورهایی که با ما خوب هستند ولی علیه ما رأی می دهند، مثل کشور هند را با خود همراه کنیم و در گام بعدی هم کشورهایی که با ما خوب نمی شوند را کنار بگذاریم.
کمال دانشیار در پاسخ به این سؤال که فکر نمی کنید دولت های دیگر مسائل دیپلماتیک را از دید ارزشی نگاه نمی کنند و براساس منافع ملی خود عمل می کنند و لذا با نگاه ارزشی موفقیتی در مسائل دیپلماتیک نخواهیم داشت گفت: بله دیگر چون می بینیم که در حال حاضر هم موفق نبوده ایم.
رئیس کمیسیون انرژی در خصوص موضع گیری رسمی رئیس جمهور احمدی نژاد در قبال بمب گذاری های اهواز و متهم کردن انگلیس در دست داشتن در این بمب گذاری ها بدون آن که تحقیقات لازم صورت گرفته باشد و دلایل مستندی ارائه شده باشد اظهار کرد: من معتقدم انگلیس یک سازمان جاسوسی برای کشورهای خاورمیانه دارد که سابقه آن به دویست سال پیش باز می گردد، در خصوص انفجارهای خوزستان برای ملت ایران به طور قطع و یقین مشخص است که انگلیس در این حادثه دست داشته است.
رئیس کمیسیون انرژی اضافه کرد: اشتباه تاریخی ما این است که به انگلیس اعتماد می کنیم، ما هیچ وقت نباید به انگلیس اعتماد کنیم، انگلیس در طول یکصد سال گذشته در هیچ جا به نفع ایران عمل نکرده است .
نماینده ماهشهر در پایان گفت: ما هر زمان در مقابل انگلیس ایستادگی کردیم و محکم ظاهر شدیم آنها عقب نشینی کردند، اصلا چرا باید ما همیشه از انگلیس شکایت کنیم، استراتژی ما باید این باشد که انگلیس از ما شکایت کند.