آفتابنیوز : آفتاب: رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در واکنش به مخالفت مجلس با در نظر گرفتن مزایای مشاغل سخت برای پزشکان اورژانس، طرح مجدد این موضوع در مجلس و دفاع از حقوق پرسنل اورژانس را خواستار شد.
دکتر محمدتقی طالبیان در گفتوگو با ایسنا، گفت: ضمن آن که به نظرات نمایندگان مردم در خانه ملت ارج مینهم، اما از مخالفت مجلس با در نظر گرفتن مزایای مشاغل سخت برای پزشکان اورژانس متاثر شدم. به نظر میرسد مسایل و واقعیات کار پرسنل فعال در اورژانسها به صورتی خوب و واضح در مجلس تبیین نشده است؛ چراکه اگر نمایندگان مجلس دید روشنی از واقعیتهای کار پزشکان اورژانس داشتند، قطعا طرح استفساریه بند 3 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری و در نظر گرفتن مزیتهای مشاغل سخت و زیانآور برای پزشکان اورژانس با اکثریت آرا از سوی نمایندگان به تصویب میرسید.
خطر ابتلا به انواع و اقسام عفونتها، نقص عصبی و صدمات جسمی و روحی در پرسنل فعال در بخش اورژانس
وی در این باره ادامه داد: وقتی صحبت از پزشک میشود، ناخودآگاه ذهن به طبقه مرفه پزشکان و مطبی شیک، آرام و پردرآمد کشیده میشود. این در حالیست که همه میدانند پزشکان شاغل در بخش اورژانس در محیطی کاملا شلوغ و پرتنش و همراه با بیخوابی و استرس فعال بوده، در معرض خطر بسیاری از آسیبهای جسمی، روحی و بیماریهای عفونی نظیر سل، ایدز و ...قرار دارند.
رییس اورژانس کشور تاکید کرد: قویا میگویم امکان ندارد اورژانسی را در سطح کشور پیدا کنید که پرسنل آن به بیماریهای عفونی، سل، بیماریهای واگیر، صدمات جسمی، روحی و ... مبتلا نشده باشند و یا زمان نمونهگیری از بیمار سوزن به دستشان فرو نرفته باشد؛ این از محالات است.
وی درتوضیح تفاوت مسوولیتهای پرسنل در بخش اورژانس با سایر بخشهای بیمارستانی، گفت: هنگام مراجعه بیمار به اورژانس، تشخیص اولیه بیماری مشخص نیست. در نتیجه پرسنل برای گرفتن شرح حال و انجام معاینه باید به بیمار نزدیک شوند و همین زمان، زمان آسیب پذیری پرسنل اورژانس است. از طرف دیگر ترافیک بیماران در بخش اورژانس بسیار زیاد است و انتظارات بیماران و همراهان آنها نیز بالطبع خیلی بالاست، به همین دلیل سرعت عمل، لازمه کار پرسنل اورژانس است و چنین عواملی شانس ابتلا به بیماریهای عفونی در پرسنل فعال در این بخش را افزایش میدهد؛ این خصلت بخش اورژانس است.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور خطرات ناشی از دریافت اشعه توسط پرسنل اورژانس را مورد اشاره قرار داد و افزود: بواسطه عکسبرداریهای رادیولوژی پی در پی مورد نیاز برای بیماران، پرسنل فعال دربخش اورژانس در معرض خطر اشعه ناشی از این عکسبرداریها قرار دارند. از طرف دیگر در تمام دنیا ثابت شده که بیخوابی و عدم خواب شبانه افزایش حملات قلبی - عروقی را سبب میشود.
وی با اشاره به مسایل روحی - روانی داخل بخشهای اورژانس افزود: بواسطه پذیرش بیماران بدحال در اورژانسها معمولا بدترین سناریوها را در این بخشها شاهدیم؛ به طوری که به دلیل شرایط روحی همراهان بیمار و سخت بودن پذیرش از دست دادن عزیز، همراهان بیمار ممکن است ناراحتی و استرسشان را به پرسنل منتقل کرده و از این رو روزانه در هر اورژانسی حداقل یک یا دو درگیری مشاهده میشود.
طالبیان ادامه داد: یکی از استرسهای زیاد در بخشهای اورژانس، اطلاع رسانی فوت بیماران به نزدیکان و وابستگان آنهاست. این امر یکی از دغدغههای اصلی پزشکان در اورژانس است و استرس و فشار بسیار سنگینی به کادر درمانی به ویژه پزشک اورژانس وارد میکند.
وی مشکلات ارایه خدمات در اورژانسهای پیش بیمارستانی را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: چند مثال میخواهید که برایتان عنوان کنم که پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی هنگام حضور بر سر صحنه تصادف و بالین بیمار، خود دچار سانحه شدهاند و ماشین دیگری به آنها برخورد کرده است. ابتلا به انواع و اقسام عفونتها، نقص عصبی و صدمات جسمی و روحی در این بخش هم بسیار زیاد است.
مشاغل سخت و زیانآور به صورت ویژه برای اورژانسهای بیمارستانی و پیش بیمارستانی در نظر گرفته شود
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور گفت: با توجه به سختی کار و شرایط ویژه فعالیت در اورژانسها، چه اورژانسهای بیمارستانی و چه پیش بیمارستانی، انتظار از نمایندگان مجلس آن است که در مبحث مربوط به مشاغل سخت و زیان آور، همکاران فیلد اورژانس را به صورت ویژه در نظر بگیرند؛ بویژه پزشکانی که در اورژانسها به صورت تمام وقت فعالند، چه پزشکان عمومی و چه متخصصان که عمر خود را در بخش اورژانس میگذارند، در معرض آسیبهای مختلف قرار دارند و تنها محل درآمدشان نیز بخش اورژانس است.
وی افزود: لحاظ مزایای مشاغل سخت در مقابل این حجم زیاد استرس، آسیب شغلی و شرایط ویژه فعالیت دراورژانس، بسیار ناچیز است. پول این مبحث به هیچ وجه مهم نیست، اما برخی نگرشها به فعالان این بخش ناراحت کننده است. از آسیب های شغلی پرسنل اورژانس دهها و صدها مثال و نمونه دارم. مطمئنم کسی جزییات این قضایا را برای نمایندگان مجلس باز نکرده است. اگر این اطلاعات به نمایندگان ارایه شود قطعا نگاه ویژهای به این موضوع خواهند داشت.
هرجا بگویند حاضر میشوم و از حقوق پرسنل اورژانس دفاع میکنم
طالبیان در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر آن که چرا در زمان بررسی این طرح در مجلس مسوولی از معاونت درمان و اورژانس کشور برای ارایه این جزییات حضور نداشتند، گفت: این طرح بدون اطلاع ما به بررسی گذاشته شد. از نمایندگان مجلس میخواهم 10 دقیقه به من فرصت دهند تا جزییات و واقعیات ارایه خدمت در اورژانسها را برایشان شرح دهم.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد در فیلد پزشکی تنها یک مکان و به یک پرسنل سختی کار و زیانآوری تعلق گیرد، با جرات میگویم که آن بخش، بخش اورژانس با تمام پرسنلش است. هر جا که بگویند حاضر خواهم شد و از از حقوق پرسنل اورژانس دفاع خواهم کرد.
رییس اورژانس کشور با بیان این که از دیدن خبر مخالفت مجلس با در نظر گرفتن مزایای مشاغل سخت برای پزشکان اورژانس تعجب کردم، گفت: درخواستم آن است که این مساله مجددا باز و در مجلس مطرح شود. نمیخواهم به رشتههای تخصصی دیگر و کسانی که این مزایا استفاده میکنند، وارد شوم اما با هر دلیلی که به هر کسی مزایای سختی کار دادهاند، همان دلایل نیز برای پرسنل بخش اورژانس قابل توجیه است. این حقی است که پایمال شده و انشالله بازمیگردد.
گفتنی است، روز گذشته دو فوریت استفساریه بند 3 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مورد موافقت مجلس قرار نگرفت و پس از آن مجلس در مورد فوریت آن رایگیری کرد که با 81 رای موافق، 27 رای مخالف و 9 رای ممتنع مورد موافقت مجلس قرار نگرفت.