آفتابنیوز : آفتاب: رسول دیناروند در حاشیه نشست خبری روز جهانی غذا با اشاره به اینکه در حال حاضر 11 هزار و 200 مجتمع تولیدکننده غذایی براساس 5 هزار پروانه به تولید محصولات غذایی در کشور فعالیت میکنند اظهار داشت: خوشبختانه در زمینه بستهبندی و صادرات مواد غذایی جایگاه خوبی داریم و این پروانههای تولید مجوزهای مواد غذایی نیز توسط دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو صورت میپذیرد.
وی درباره مقدار قاچاق در حوزه مواد غذایی افزود: قاچاق هرگز منشاء دقیقی ندارد بنابر این نمیتوان عنوان کرد که چه مقدار مواد غذایی به داخل کشور قاچاق میشود ولی یک مقدار فرآوردههای غذایی از طریق بازارچههای مرزی وارد کشو رمیشود که قابل کنترل نیست.
دیناروند ادامه داد: در مورد محصولات و فرآوردههای کشاورزی نیز باید عنوان کنم که نظارت و کنترل بر اینگونه محصولات کار سختی است. البته جهاد کشاورزی کارهای خوبی انجام داده است و سازمان استاندارد نیز کنترلهای لازم را صورت میدهد.
به گزارش تسنیم، رئیس سازمان غذا و دارو درباره وجود دو نوع برچسب اصالت و شبنم بر روی کالاها عنوان کرد: خوشبختانه تقلب برچسب اصالت بسیار کم است چون گستردگی استفاده از این برچسب نیز زیاد نیست و در دنیا یکی از روشهای دقیق کنترل و نظارت استفاده از برچسبهای اصالت است. البته نقاط ضعفی در این مورد وجود دارد زیرا موازیکاریهایی مشاهده میشود و ما نیز مخالف دو برچسب یعنی شبنم و اصالت هستیم و امیدواریم در دور جدید تعاملات این موزایکاریها را برطرف کنیم.
وی بیان داشت: برچسبگذاری توسط وزارت بازرگانی انجام میشود راه گریز در مورد این برچسبها وجود دارد و ما شاهد برچسبهای تقلبی نیز هستیم.
دیناروند درباره چگونگی نظارتهای سازمان غذا و دارو بر محصولات تولیدی عنوان کرد: ما تا آنجا که میتوانیم در مسئله نظارتها و ارزیابیها حضوری فعال داریم. مثلا در برخی محصولات مانند شیر براساس بررسیهایمان این محصول دارای آلودگی نبوده است و مردم نیز نباید نگران باشند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما دچار عدم دسترسی افراد به غذا نیستیم و آمار عدم دسترسی به غذا در کشور حدود 3 تا 4 درصد است یعنی افراد جامعه ما مشکل کمبود تغذیه ندارند بلکه بیشترین مشکل آنها دریافت غذای مازاد است به طوری که چاقی افزایش یافته است و 10 برابر آمار جهانی رسیدهایم که باعث افزایش بیماریهای قلبی، عروقی و دیابت میشود و به نوعی کشور ما نیز در ردیف کشورهای صنعتی قرار گرفته است که با معضل بیماریهای غیرواگیر که بشدت وابسته به شیوه زندگی است گرفتار شده است.
دیناروند تصریح کرد: وزرات بهداشت تلاش کرده است تا در مقولاتی مانند کاهش و حذف روغنهای جامد و اسیدهای چرب تلاش کند، در مقایسه با برخی کشورها وضعیت بدی داریم و از میانگینهای جهانی دور هستیم. چین با آن جمیعتش مصرف نمکش از ما کمتر است.
وی اظهار داشت: در مصرف شیر آمار ما نسبت به آمار جهانی پائین است و از آمار اروپا نیز پائینتر است ولی خوشبختانه رژیم غذایی ایرانیان مملو از مصرف میوهجات است، شیر و لبنیات باید بیشتر مصرف شود، مصرف ماهی در کشور نیز یک چهارم مصرف مطلوب است.
دیناروند درباره عدم اجرای مصوبات دولت به خصوص در حوزه رعایت مواد غذایی مانند عدم مصرف نوشابه و قند در ادارهجات عنوان کرد: اجرای تمام مصوبات دولت امکانپذیر نیست. مثلا همین جایگزینی کشمش و یا خرما به جای قند بسیار برای سازمانها گران تمام میشود. در مورد مصرف نوشابه نیز بهتر است این سوال را از کارخانجات نوشابه پرسیده شود که چقدر مصرف جایگزین نوشابه در کشور رشد کرده است.
وی درباره اینکه چرا هنوز صداوسیما کالاهای مضر را تبلیغ میکند، گفت: سازمان صدا و سیما یکسری ضوابط مربوط به خود دارد و عنوان میکند آن کالاهایی که تولیدشان مجاز است بنابراین تبلیغاتشان مجاز خواهد بود. مثلا سیگار و دارو تبلیغات آن ممنوع است ولی کالاهای دیگر را صدا و سیما به دلیل همان داشتن مجوز تولید بر امر تبلیغات آن تاکید میکند تا از مزایای سود بازرگانی آن نیز استفاده کند.
دیناروند در ادامه با مخالفت از توزیع و عرضه شیر فلهای بیان داشت: شیر فلهای به دلیل اینکه غیرقابل کنترل و نظارت است از توزیع آن مخالفت میکنیم و توصیه بر استفاده از مصرف شیر پاستوریزه را همیشه تاکید داریم.
وی بیان داشت: در مسئله نظارت و کنترل در رستورانهای بینراهی نیز باید عنوان کنم که مجوز راهاندازی این رستورانها با شهرداریها است و ما بر عرضه مواد غذایی آن نظارت میکنیم.
دیناروند درباره عدم راهاندازی فعالیت سامانه پایش مواد غذایی عنوان کرد: متاسفانه متولی راهاندازی این سامانه با وزارت بهداشت همکاری مناسبی را برقرار نکرد ولی بزودی ما سامانه پایش مواد غذایی را با اصلاحاتی که بر روی آن انجام میشود راهاندازی خواهیم کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه مصرف نمک در کشور ما دو برابر آمار جهانی است و حتی چین با آن جمعیت بسیار انبوهش توانسته است مصرف نمک را بشدت پائین آورد، خاطرنشان کرد: متاسفانه عرضه مواد غذایی تاریخ گذشته وجود دارد و برخورد با واحدهای صنفی در این زمینه بسیار سخت است زیرا تعداد واحدهای صنفی و سوپرمارکتها در ایران از تمام نقاط دیگر جهان بیشتر است. در حالی که در کشورهای دیگر دنیا عرضه کنندگان مواد غذایی به صورت متمرکز فعالیت میکنند.