آفتابنیوز : آفتاب- جعفر گلابی: مناقشه میان ایران و آمریکا یکی از طولانی ترین اختلافات بین المللی با تأثیرات فراوان منطقه ای و جهانی است. طی 26 سال گذشته چالش مزبور فراز و فرودهای فراوانی به خود دیده است و بعضا با درگیری محدود نظامی هم پیش رفته است، با انتخاب مجدد جورج دبلیو بوش، به ریاست جمهوری آمریکا و همچنین وقوع برخی از تحولات داخلی در ایران منازعه تهران و واشنگتن به اوج خود رسیده، رفته رفته مراحل سرنوشت ساز و نهایی خود را آغاز می کند، درست در همین لحظات و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران آقای هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با یواس تو دی به صراحت اعلام نمود که من یکی از کسانی هستم که می توانم مشکلات میان ایران و آمریکا را حل کنم.
وی که در معرض کاندیداتوری ریاست جمهوری قرار دارد و هم اکنون مشغول بررسی امکان حضور خود در مبارزات انتخاباتی است روی نکته ای انگشت نهاده است که بی تردید حائز اهمیتی استراتژیک و موثر در همه ابعاد داخلی و خارجی است.
نکته ای به دقت بیان گردید ولی به هر دلیل بازتاب مناسب را در جامعه نیافت و مغفول ماند. در حال حاضر در غیبت بلوک شرق به سرکردگی شوروی سابق آمریکا به قطبی نیرومند در جهان مبدل شده است که تحمل ایجاد اقطاب دیگر را ندارد و در تلاشی مستمر به تضعیف کشورهای مدعی می پردازد و حتی قاره اروپا را به دنباله روی از خود و منویات و راهکارهای خویش فرا می خواند، ایالات متحده در کمتر از دو سال دو کشور در همسایگی ایران را به اشغال خود درآورده است و دراین راه همراهی بسیاری از دوست های کوچک و بزرگ دنیات را اجباراً یا اختیاراً به دست آورده است. پر واضح است که چنین کشوری امکان ایجاد مزاحمت های فراوان برای مخالفان خود در سطح جهان را داراست و در عمل هم تاکنون چالش ها و تهدیدها و موانع بسیاری برای ایران ایجاد کرده و می رود تا این خصومت ها را به اوج خود رسانده هر روز بر عریانی و صراحت و گزندگی شان بیفزاید.
این مشکل دیگر با بی اعتنایی قابل محدود شدن و یا به تعویق افتادن نیست، سردمداران آمریکا هیچ عرصه و محلی برای تهاجم و انواع غیرنظامی آن را فرو نمی گذارند و با گستاخی هرچه تمام تر تعرض نظامی را هم به طور کلی منتفی نمی دانند. در چنین شرایطی بر اثر کوچکترین حادثه ای حتی اگر ناخواسته باشد امکان وقوع درگیری میان آمریکا و ایران امکانی بعید و غیرمنتظره نیست و اگر حالت التهاب و حساسیت کنونی همچنان ادامه پیدا کند ممکن است طرفین ماجرا بدون این که بخواهند وارد معرکه ای شوند که انتهایش مشخص نیست.
قطعا ایران، عراق و افغانستان نیست و هزینه های چنین معارضه ای برای کشور ما هم سنگین خواهد بود. لذا بهتر آن است که ایران آخرین امکان های عدم درگیری را بررسی کند و استقلال خویش را از طریق مدبرانه و نرم افزارانه پیگیری نماید.
اینجاست که نکته مورد اشاره هاشمی رفسنجانی اهمیت خاص خود را می یابد و فضایی دیگر غیر از درگیری را نشان می دهد. منتهی این اعلام آمادگی برای حل یک مشکل 25 ساله جویای مخاطبان جدی خود در داخل و خارج از کشور است. البته وی باید راهکار جدید خود در این رابطه را بیشتر توضیح دهد و از اعلام شرایط تکراری گذشته که به هر حال تاکنون جامه عمل نپوشیده است گامی فراتر نهد. گامی که جدیت اراده او را به نمایش بگذارد و میزان موافقان داخلی و اقبال خارجی را مشخص می سازد. ما بالاخره روزی در نقطه ای باید با آمریکا مواجه شویم و امکان برقراری شرایط نه جنگ و نه صلح کنونی تا ابد وجود ندارد پس چه بهتر که رسیدن به چنین نقطه ای را خود مدیریت کنیم و به دست روزگار نسپاریم.