آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، منطقهی یزد، «ناهید برخورداری» اظهار کرد: کمبود پروتئینها، ویتامین C، کمبود روی، ویتامین A، و کمبود ویتامین B6 ، E ، B1 سبب خشکی پوست میشود.
وی ادامه داد: کمبود پروتئین در رژیم غذایی سبب خشکی، پوسته پوسته شدن و در نهایت ترک خوردگی پوست میشود.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: عواملی مانند مصرف ناکافی میوه، سبزی و استفاده از داروهای لاغری که مانع جذب چربیها میشوند نیز، کمبود ویتامین A را بههمراه دارند، از همینرو توصیه میشود در حد اعتدال و بهطور متناسب از منابع غذایی آن نظیر جگر، زردهی تخممرغ، هویج، کدو حلوایی، گوجهفرنگی و توتفرنگی استفاده شود.
برخورداری افزود: اگر منابع غذایی حاوی ویتامین A با منابع غذایی حاوی ویتامینهای C، E و پروتئین مصرف شوند، جذب ویتامین A افزایش مییابد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: برنامهی غذایی نامناسب، کمبود مواد مغذی به خصوص ویتامین A و ویتامینهای گروه B سبب خشکی پوست میشود.
این کارشناس تغذیه با بیان این که کمبود ویتامین C سبب خونریزی و خشکی پوست میشود، گفت: برای جلوگیری از خشکی پوست بهویژه در فصلهای خشک یا سرد سال، مصرف مرکباتی از جمله پرتقال، نارنگی، لیموترش و گریپ فروت توصیه میشود.
برخورداری با تاکید بر مصرف روغن زیتون برای پیشگیری از بروز خشکی پوست اظهار کرد: روغن زیتون از مفیدترین روغنهایی است که استفاده از آن مانع خروج رطوبت از سطح پوست شده و از پیشرفت خشکی پوست جلوگیری میکند.
وی افزود: ویتامین B1 یا تیامین نیز در سوختوساز کربوهیدراتها و تولید اسیدپیروییک دخالت دارد و از آنجا که این ترکیب جزو عوامل مرطوبکنندهی طبیعی پوست است، کمبود آن سبب خشکی و پوستهریزی میشود و از همینرو باید در صورت بروز این عارضه، از مواد غذایی مانند انواع گوشتها، جوانهی گندم، سبوس برنج و نخودفرنگی استفاده شود.
این کارشناس تغذیه به مبتلایان به خشکی پوست توصیه کرد: از انواع گوشتها، فرآوردههای شیر(شیر، ماست، پنیر، تخممرغ) و انواع ماهیها بیشتر استفاده شود.
برخورداری همچنین توصیه کرد: سیر، پیاز، تخم مرغ به علت داشتن گوگرد موجود در آن سبب حفظ لطافت و جوانی پوست میشود اسید مالیک موجود در سیب، اسید سیتریک موجود در لیموترش، اسیدگلیکونیک موجود در نیشکر و... جزو گروهی از مواد بهنام آلفاهیدروکسی اسیدها هستند که بهطور کلی این مواد خاصیت مرطوبکنندگی دارند و سبب شفافیت و طراوات بیشتر پوست میشوند.