آفتابنیوز : آفتاب: دکتر علی خامه ور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مهارت حل مسئله، مهارت کنترل خشم، مهارت تصمیم گیری و غلبه بر مشکل پیش آمده و تمرین این مهارتها آسیب وارده به فرد را به حداقل ممکن رسانده و کیفیت زندگی فرد را ارتقاء میدهد.
وی افزود: استرس، فشار روانی است که بر اثر محرکهای بیرونی اثرگذار فیزیکی، ذهنی و روانی، هیجانی و احساسی ایجاد شده و عملکرد فرد را مختل میکند. در زندگی امروزی استرس یا فشار روانی، نقش مهمی در شکل دهی رفتار فردی و اجتماعی ایفا میکند. سبک زندگی نامناسب علاوه بر فشارهای اقتصادی و اجتماعی موجب بروز فشارهای روانی و درونی میشود که این امر کیفیت زندگی افراد را تحت الشعاع قرار میدهد.
خامه ور افزود: فشار روانی یا استرس زمانی ایجاد میشود که افراد با وقایعی رو به رو شوند که آن را تهدید کننده سلامت روانی یا جسمی خودشان مییابند. معمولا به این وقایع عوامل فشار یا استرس گفته میشود.
وی با بیان اینکه رایجترین واکنش در مقابل یک عامل فشار، اضطراب است که به صورت نگرانی، تشویش، تنش و ترس بروز میکند، ادامه داد: گاهی اضطراب به وجود آمده سبب بروز علایم جسمانی از جمله تعریق، تپش قلب، تنگی نفس، احساس خستگی و لرزش دستها میشود. خشم و پرخاشگری، بی احساسی و افسردگی از واکنشهای رایج در وضعیت پرفشار است که بر فرد غالب میشود.
کارشناس امور بیماران روانی مزمن بهزیستی مازندران افزود: استرس مستمر ممکن است سیستم ایمنی فرد را تحت تاثیر قرار داده و منجر به ضعف سیستم ایمنی و مستعد شدن فرد در ابتلا به بیماری شود.