آفتابنیوز : آفتاب: ˈمحمدباقر نوبخت ˈ که صبح امروز برای بررسی وضعیت سیلزدگان به مازندران سفر کرده پس از بازدید از دو روستای ˈ هولار ˈ و ˈمرمتˈ در شهرستان ساری و دریافت گزارش مسوولان و مردم در باره وضعیت منطقه، بازدید از اراضی تخریب شده حاشیه تجن را به عنوان دومین برنامه سفر خود انتخاب کرد.
معاون راهبردی رییس جمهوری را در این بازدیدها ˈ ربیع فلاح ˈ استاندار مازندران ، یکی از نمایندگان مردم ساری در مجلس شورای اسلامی و شماری از مسوولان استانی و شهرستان ساری و میاندرود همراهی کردند.
استاندار مازندران به همراه فرمانداران ساری و میاندرود در طول این بازدید ضمن ارائه گزارش از وسعت و میزان خسارات وارده شده بر اثر سیل سیزدهم خرداد، در باره دلایل جاری شدن گاه و بی گاه سیل در منطقه توضیحاتی دادند.
*گزارش خسارت سیل 48 ساعت دیگر تحویل دولت می شود
معاون امور عمرانی استاندار مازندران گفت: گزارش کارشناسی برآورد خسارات ناشی از سیل اخیر ظرف 48 ساعت آینده تحویل دولت خواهد شد.
ˈ علی نبییان ˈ پس از بازدید فرستاده ویژه رییس جمهوری از منطقه سیلزده شهرستان ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: معاون راهبری رییس جمهوری در این بازدید بر ضرورت تهیه و ارسال گزارش خسارات وارد شده بر اثر سیل تاکید کرد.
وی گفت: آقای نوبخت تا ظهر امروز با حضور در استان مازندران از مناطق سیلزده بخش ˈ کلیجانرستاق ˈ شهرستان ساری و همچنین بخش ˈ گوهرباران ˈ در شهرستان میاندرود بازدید کرد و سپس عازم شهرستان بهشهر شد.
نبییان گفت: سیل چهارشنبه گذشته به سه بخش اراضی کشاورزی، راه های دسترسی روستایی و بین مزارع و واحدهای مسکونی روستایی و شهری در شرق مازندران خسارت وارد کرده است.
وی افزود: بر اساس دستور معاون رییس جمهوری مقدار خسارت سیل باید در اسرع وقت به دفتر رییس جمهوری اعلام تا تامین اعتبار شود.
معاون استاندار مازندران اجرا نشدن طرح های آبخیزداری در بالادست و وجود مشکلات در ساخت سدهای سرشاخه گیر رودخانه ها را از دلایل جاری شدن سیل و به بار آمدن خسارت و تخریب پس از هر بارندگی شدید اعلام کرد.
وی گفت: امیدواریم با بازدید میدانی معاون رییس جمهوری علاوه بر تامین اعتبار برای جبران خسارت های ناشی از سیل اخیر ، برای اجرای طرح های آبخیزداری ، لایروبی رودخانه ها و همچنین ساخت سدهای سرشاخه گیر اعتبار لازم تامین شود.
سیل سیزدهم خرداد در مازندران دو کشته و یک زخمی نیز بر جای گذاشت.
سیل همچنین بر اساس گزارش های رسمی سبب تخریب هزاران هکتار زمین شالیزاری ، گندمزار و باغ در مناطق مرکزی و شرق مازندران بویژه شهرستان های ساری ، میاندرود و بهشهر شد.
فرماندار ساری وسعت شالیزارها و باغ های تخریب شده این شهرستان را بیش از هفت هزار هکتار اعلام کرد.
فرمانداران بهشهر و میاندرود هم از تخریب صدها هکتار زمین کشاورزی بویژه شالیزاری در این شهرستان ها خبر دادند.
سیل همچنین به صدها واحد مسکونی روستایی در این مناطق بین 30 تا 100 درصد و دهها کیلومتر راه های دسترسی روستایی خسارت وارد کرد.
رود ˈ تجن ˈ که به ˈ گرماب رود ˈ هم مشهور است به طول حدود 140 کیلومتر از کوه های ˈ علی خانی ˈ ، ˈ داراب کوه ˈ و ˈ سرکوه ˈ در دامنه های شمالی رشته کوه البرز سرچشمه می گیرد.
این رود با گذشتن از شرق شهر ساری، نزدیک آبادی خزرآباد در 25 متری پایین تر از سطح آب های آزاد به دریای خزر می ریزد.
قسمت علیای تجن در بخش هزار جریب در شهرستان نکا و بخش چهاردانگه و دودانگه در شهرستان ساری واقع است که جهت عمومی جنوب شرقی ـ شمال غربی و بستری سنگلاخی دارد و ریزابه های ببرچشمه و آبتیرچای از ساحل راست و شیرین رود و سفیدرود و لاجیم از ساحل چپ به آن می پیوندند.
همچنین رود دایمی زارِم رود- ظالم رود به طول حدود 100 کیلومتر با جهت عمومی شرقی ـ غربی از ریزابه های سمت راست تجن است و در حدود 16کیلومتری جنوب شهر ساری به آن می پیوندد.
قسمت سفلای تجن که از حدود هشت کیلومتری جنوب شهر ساری (نزدیک آبادی تنگه لته) آغاز می شود، در بخش مرکزی شهرستان ساری با جهت عمومی جنوبی ـ شمالی جریان دارد و بستر آن ماسه ای است.
پوشش گیاهی حاشیه تجن در قسمت علیا، درختان جنگلی پهن برگ مانند مازو، توسکا، سفیدار، لیکی، آزاد و انجیلی و در قسمت سفلا، انواع گیاهان آبزی حاشیه ای است.
بیشتر زمین های شالیزاری بخش چهاردانگه ، دودانگه و کلیجانرستاق ساری و همچنین مناطق جلگه ای این شهرستان و میاندرود در حاشیه رود تجن واقع است.
استانهای همجوار در بازسازی مناطق سیلزده همکاری میکنند
همچنین فرماندار ساری گفت: معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری روز جمعه پس از بازدید از مناطق سیلزده این شهرستان به استان های همجوار دستور داد تا برای بازسازی زمین های کشاورزی تخریب شده همکاری کنند.
ˈجواد واحدیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بازدید ˈ محمدباقر نوبخت ˈ از روستای سیلزده ˈهولارˈ و ˈمرمت ˈ در بخش ˈ کلیجانرستاق ˈ اشاره کرد و افزود: نماینده اعزامی رییس جمهوری از استان های همجوار مازندران خواسته است تا برای تسطیح اراضی تخریب شده لودر و گریدر به منطقه اعزام کنند.
وی گفت: بارندگی شدید و سیل سیزدهم خرداد به اراضی حاشیه رودخانه ˈ تجن ˈ از بخش چهاردانگه ساری تا شهرستان میاندرود 30 تا 100 درصد خسارت وارد کرده است.
واحدی گستره اراضی تخریب شده را بیش از هفت هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بارش شدید و جاری شدن سیل سبب تخریب تمامی سردهنه های ورودی آب رودخانه تجن به اراضی کشاورزی و باغی شده و خسارت زیادی بر جای گذاشته است.
فرماندار ساری بر ضرورت تسطیح اراضی تخریب شده در کوتاه ترین زمان تاکید کرد و گفت: اگر تا 15 روز آینده نتوانیم سردهنه ها و اراضی تخریب شده را تسطیح کنیم امکان نشای شالی در این اراضی از بین خواهد رفت.
واحدی همچنین به بازدید نماینده ویژه رییس جمهوری از واحدهای مسکونی روستایی تخریب شده از سیل اخیر خبر داد و اظهار داشت: در این بخش هم معاون رییس جمهوری بر ضرورت برآورد خسارات وارده تاکید کرد.
وی افزود: فرستاده رییس جمهوری از مدیریت بحران استانداری مازندران خواسته است تا پس از تهیه گزارش کارشناسی از خسارات وارد شده به واحدهای مسکونی نسبت به تامین اعتبار آن اقدام کند.
فرماندار ساری گفت: سیل اخیر سبب تخریب 200 واحد مسکونی در روستاهای این شهرستان شد که خسارت 50 واحد از این تعداد 70 تا 100 درصد است.
وی افزود: به 100 واحد مسکونی روستایی در این سیل 40 تا 50 درصد و 50 واحد دیگر هم 50 تا 70 درصد خسارت وارد شد.
واحدی گفت: محور سوم بازدید معاون رییس جمهوری راه های دسترسی روستایی بود که بر اثر سیل چهارشنبه گذشته تخریب شد.
وی افزود: بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب از یک سو و رانشی بودن زمین از سوی دیگر سبب شده تا خسارت زیادی به مسیر جاده ساری - تاکام و کیاسر - سمنان وارد شود.
به گزارش ایرنا، بارندگی شدید و کم سابقه چهارشنبه گذشته در مازندران بر اساس اعلام مسوولان دو کشته و یک زخمی بر جای گذاشت.