کد خبر: ۲۴۷۳۵۷
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۳

ذوب یخ‌های قطبی همیشه خبر بد نیست!

کارشناسان برای اینکه به درستی متوجه میزان آهن آزاد شده از ذوب یخسارها شوند، آب‌های حاصل از ذوب یخچال طبیعی Leverett را مورد آزمایش قرار دادند. آنها دریافتند این آب‌ها حاوی مقادیر قابل توجهی آهن طبیعی هستند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب:  کارشناسان مطالعات جوی می‌گویند: در حالی‌ که افزایش سرعت ذوب یخ‌های قطبی خبر نگران‌کننده‌ای به نظر می‌رسد اما این اتفاق ممکن است جنبه مثبتی نیز داشته باشد.
 
 این کارشناسان دریافتند که ذخایر آبی حاصل از ذوب تابستانی یخسارها (صفحات یخی قطبی) سرشار از آهن هستند و این ذخیره آهن تاثیر مستقیمی بر افزایش رشد فیتوپلانکتون‌ها خواهد داشت که در نهایت این فرآیند بر الگوهای تغییرات جوی تاثیر مفید می‌گذارد. آهن طبیعی در آب‌ها می‌تواند منجر به افزایش رشد فیتوپلانکتون‌ها شود زیرا این موجودات کوچک برای رشد و تولیدمثل خود به آهن نیاز دارند. در عوض این جانوران با جذب کربن موجود در جو اثرات گرمای جهانی را کاهش می‌دهند.

 این جانوران مفید از سوی دیگر خود بخشی از زنجیره غذایی اعماق اقیانوس محسوب شده و غذای جانوران آبزی هستند.
 
کارشناسان برای اینکه به درستی متوجه میزان آهن آزاد شده از ذوب یخسارها شوند، آب‌های حاصل از ذوب یخچال طبیعی Leverett در «گرینلند» را در سال 2012 میلادی جمع‌آوری کردند و محتویات آهن موجود در آن را مورد آزمایش قرار دادند. آنها دریافتند این آب‌ها حاوی مقادیر قابل توجهی آهن طبیعی هستند.
 
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس‌ورلدریپورت، یخسارهای جنوبگان و گرینلند، بیش از حدود 10 درصد از سطح زمین را تشکیل می‌دهند و آهن‌های آزاد شده شده از این صفحات یخی عظیم برای مدت‌ها به عنوان منبع آهن اقیانوس‌ها شناخته شده است.
 
«جان هاوکینگز» یکی از کارشناسان این مطالعه با اعلام مطب فوق افزود: یافته‌های ما همچنین نشان می‌دهد که حجم زیادی آهن از آب‌انبارهای یخسارها به آب‌های روان وارد می‌شود که این پدیده قابل تامل است. این بدین معناست که حجم بالای آهنی که هر تابستان از یخسارها آزاد می‌شود یک منبع همیشگی برای آهن سواحل اقیانوسی محسوب می‌شود.
 
در واقع کارشناسان محیط زیست برآورد می‌کنند که حجم آهن آزاد شده از آب‌انبارهای یخسارها در گرینلند حدود 400 هزار تا دو میلیون و 500 هزار تن و در جنوبگان 60 الی 100 هزار تن در سال است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین