کد خبر: ۲۴۷۷۹۴
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۰

هر پُک قلیان برابر با ۴۰ پُک سیگار

یک فوق تخصص ریه گفت:تنباکو میوه ای به دلیل داشتن رطوبت موجب رشد انواع قارچ‌ها و میکروب‌های کشنده می‌شود،براین اساس هر پُک قلیان برابر با ۴۰ پُک سیگار است،همچنین،آب قلیان صرفاً نیکوتین تنباکو را می‌گیرد و مواد سرطانزایی را خنثی نمی‌کند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک فوق تخصص ریه گفت:تنباکو میوه ای به دلیل داشتن رطوبت موجب رشد انواع قارچ‌ها و میکروب‌های کشنده می‌شود،براین اساس هر پُک قلیان برابر با ۴۰ پُک سیگار است،همچنین،آب قلیان صرفاً نیکوتین تنباکو را می‌گیرد و مواد سرطانزایی را خنثی نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا آذرگون فوق تخصص ریه اظهار داشت: تنباکو میوه ای به دلیل داشتن رطوبت موجب رشد انواع قارچ‌ها و میکروب‌های کشنده می‌شود، براین اساس هر پُک قلیان برابر با 40 پُک سیگار است، همچنین، آب قلیان صرفاً نیکوتین تنباکو را می‌گیرد و مواد سرطانزایی را خنثی نمی‌کند.

این فوق تخصص ریه و معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: قلیان از زمان صفویه وارد ایران شد و به خاطر نحوه ‏استفاده و ظاهراً کم زیان بودن آن به نسبت چپق، باب طبع ایرانیان قرار گرفت. از قرن 16 به بعد تصور نادرست طریقه سالم و ایمن مصرف ‏تنباکو صورت استفاده از قلیان مطرح شد، زمانی حکیمی بنام ابوالفتح پیشنهاد کرد که دود باید اول از یک محفظۀ آبی بگذرد تا به شکل ‏بی ضرر درآید، این عقیده اولیه به منظور پوشاندن عوارض تنباکو انگیزه ای و هدفی خوب را دنبال می‌کرد ولی بدون هیچ گونه شواهد مبنی ‏بر کاهش بیماری باعث تصور نادرست ایمن بودن مصرف تنباکو به شکل قلیان شد.‏

هر پکی که به قلیان زده می شود تقریبا 40 برابر یک پک سیگار دود به ریه فرد منتقل می‌کند


وی گفت: هر وعده قلیان برابرمصرف یک پاکت سیگار است و قلیان، در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ ‏سیگار ایجاد می‌‌کند، به صورتی که مصرف یک نخ سیگار بین 500 سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌‌کند، اما استفاده یک بار از قلیان 10 ‏تا 20 لیتر دود تولید خواهد کرد، دود استنشاق ‌شده از قلیان، نه تنها همه مواد سرطان ‌زای دود سیگار را دارا است، بلکه مونوکسیدکربن ‏بیشتری هم دارد و در فرهنگ جامعه ما به این حقیقت علمی توجهی نمی‌شود.

آذرگون افزود: بر اساس مطالعات صورت‌گرفته، قلیان فرآورده‌ای است که نیمی از مردان ایرانی و 37 درصد زنان، آن را تجربه کرده‌اند. ‏در مطالعاتی که از سوی مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات انجام شده است، 23 درصد سیگاری‌ها حداقل یکبار در هفته قلیان مصرف ‏می‌کنند. این رقم در غیرسیگاری‌ها 25 درصد است و این بدین معناست که غیرسیگاری‌ها حتی بیش‌تر از سیگاری‌ها در حال مصرف قلیان ‏هستند و به سمت اعتیاد به آن پیش می‌روند. تنباکو مثل مواد دیگر اعتیاد آور یک نوع دخانیات است که ضررهای فراوانی از جمله انواع ‏سرطان‌ها دارد اما افرادی که از قلیان استفاده می‌کنند این باور نادرست را دارند که چون تنباکو را از طریق قلیان و به واسطه آب مصرف ‏می‌کنند تمام مواد مضر آن از طریق آب مصرف می شود اما باید گفت به هیچ وجه آب مواد سرطانزای تنباکو را تصفیه نمی‌کند.‏

آب قلیان صرفاً نیکوتین تنباکو را می‌گیرد نه مواد سرطانزایی

وی بیان کرد: نیکوتین ماده ای اعتیادآور است که در تنباکو وجود دارد، این مطلب که چون دود قلیان از روی آب گرفته می‌شود، ضرر ندارد، ‏باور غلطی است که در اذهان وجود دارد و آب قلیان فقط نیکوتین آن را گرفته و کم می‌کند. این در حالی است که کم شدن نیکوتین باعث ‏می‌شود فرد قلیانی برای تأمین نیاز خود قلیان بیشتری مصرف کرده است و در نتیجه خطرات بیشتر و مضرات زیادتری برای او ایجاد می‌شود.‏

تنباکوهای میوه ای دارای میکروب‌های کشنده

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: با عرضه تنباکو طعم دار معطر، مصرف قلیان به طور چشمگیری در میان جوانان ونوجوانان ‏پسر و دختران رو به افزایش است. مانند بسیاری از کشورهای همسایه، قلیان یکی از وسایل تفریحی رایج در ایران است که گرچه بارها از ‏سوی مسئولان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی مصرف آن در اماکن عمومی و بخصوص سفره خانه‌های سنتی منع شده است، اما انگار به راحتی ‏نمی‌شود شَر آن را از چنین مکان‌هایی کم کرد. در این بین جوانان تمایل بیشتری به مصرف تنباکوی میوه ای دارند به گمان اینکه ضررش ‏کمتر است، اما باید گفت تنباکو میوه ای به دلیل داشتن رطوبت موجب رشد انواع قارچ‌ها و میکروب‌های کشنده در آن می‌شود و افزودن ‏الکل یا داروهای روانگردان به تنباکوی قلیان‌های میوه ای از دیگر خطرات استعمال این قلیان‌ها به شمار می‌رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین