کد خبر: ۲۷۹۰۹۷
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶

دانشگاه تهران همچنان دربلاتکلیفی

دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی کشور، همچنان و برای دومین سال پیاپی توسط سرپرست اداره می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: با توجه به اتمام نیم سال تحصیلی اول 94 93 و تعیین تکلیف دانشگاه‌های پیام‌نور و علمی کاربردی، این دانشگاه همچنان توسط سرپرست اداره می‌شود این در حالیست که انتظار می‌رود نگاه وزارت علوم به این دانشگاه فراتر بوده و تکلیف ریاست بزرگ‌ترین و معتبرترین دانشگاه کشور هرچه زودتر مشخص شود.

کمیته مشورتی تعیین ریاست دانشگاه، تجریه موفق دموکراسی

دانشگاه تهران تا سال 1321 توسط وزیر فرهنگ مدیریت می‌شد و از آن تاریخ به بعد مدیریت دانشگاه به صورت مستقل و زیر نظر وزارت فرهنگ (علوم ) در آمد و از آن زمان تاکنون 31 تن بر کرسی ریاست این دانشگاه تکیه زده‌اند.

پس از انتصاب "امید" به عنوان سرپرست این دانشگاه، برای انتخاب رییس دانشگاه تهران یک شورای مشورتی تشکیل شد که در اولین نشست این شورای مشورتی ریاست دانشگاه تهران که با حضور دکتر "فرجی دانا" در 15 اردیبهشت برگزار شده بود، "دکتر حسین امید"، "دکتر نیلی احمدآبادی"، "دکتر حسین حسینی"، "دکتر موسوی"، "دکتر کمره‌ای" و "دکتر رحیمیان" به عنوان گزینه‌های ریاست دانشگاه تهران اتنخاب شدند که در نهایت و پس از اینکه گزینه‌های انتخاب شده در آخرین نشست، برنامه‌های خود را ارائه کردند، دکتر محمود نیلی احمد آبادی طی فرایندی دموکراتیک و تشکیل شورایی با رای اعضای هیات علمی دانشگاه به عنوان یکی از گزینه‌های ریاست دانشگاه تهران انتخاب و به وزیر علوم معرفی و به عنوان سی و دومین سرپرست دانشگاه تهران منصوب شد اما نامه معرفی وی به شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر نشد.

شرط اخلاق ایجاب می‌کند که دکتر نیلی هرچه زودتر به عنوان رئیس دانشگاه معرفی شود

ضرورت تعیین تکلیف وضعیت ریاست دانشگاه تهران دغدغه این روزهای اکثریت خانواده بزرگ دانشگاه تهران است و به گفته یکی از اساتید این دانشگاه، بزرگترین لطمه این مساله به سطح علمی دانشگاه وارد می‌شود چرا که وضعیت آموزشی متزلزل شده و اساتید برای ادامه فعالیت‌های خود پشت گرمی لازم را ندارند و نتیجه این شرایط هم وارد شدن به کشور است.

دکتر حسین‌علی عرب در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: در این مدت دانشگاه تهران لطمه زیادی خورده زیرا دو سال پیاپی است که توسط سرپرست اداره شده و سرپرست کنونی تحت فشارهای مختلف سیاسی، اجتماعی، اداری و غیره قرار دارد.

وی تاکید کرد: سرپرست دانشگاه تهران نمی‌تواند با این فشارها به صورت قوی برخورد کند و فکر می‌کنم دکتر فرهادی باید با قوت وی را به عنوان رئیس دانشگاه تهران معرفی کند.

استاد دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به شایعاتی که وجود دارد اظهار کرد: شایعاتی به گوش می‌رسد که افرادی توسط عده‌ای به عنوان گزینه پیشنهادی ریاست دانشگاه مطرح می‌شوند. دکتر فرهادی نباید بر اساس این شایعات و فشارها عمل کند و شرط اخلاق ایجاب می‌کند که دکتر نیلی هرچه زودتر به عنوان رئیس دانشگاه معرفی شود.

عرب ادامه داد: اگر دکتر نیلی به عنوان رئیس دانشگاه رای بیاورد با توجه به تجربیاتی که در این چند ماه اندوخته است می‌تواند شرایط مناسبی را برای دانشگاه ایجاد کند. در حال حاضر دکتر نیلی سرپرست بوده و به صورت قوی نمی‌تواند با مشکلات برخورد کند، اما در صورت انتخابشان به عنوان سمت رئیس دانشگاه تهران، می‌تواند برنامه‌هایی که در ذهن دارد را با قدرت ایفا کند.

وی با اشاره به معرفی پنج گزینه توسط رئیس جمهور برای سمت وزیر علوم، اظهار کرد: اگر دکتر نیلی به هر دلیلی رای نیاورد من فکر می‌کنم دکتر فرهادی باید کاری که رئیس جمهور برای وزارت علوم انجام داد را انجام دهد. رئیس‌جمهور پنج نفر را برای سمت وزیر علوم معرفی کرد که تقریبا همه آنها دارای یک جهت گیری سیاسی و مدیریتی بودند، دکتر فرهادی هم باید به همین طریق عمل کند و افرادی که مورد نظر دانشگاهیان بوده و از نظر علمی، سلامت عقلانی و سابقه مدیریتی مورد قبول هستند را معرفی کند.

علی مسعودی نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه دانشگاه هم اکنون در شرایط بلاتکلیفی قرار دارد، افزود: در حال حاضر نمی‌توان هیچ تصمیم قوی‌ برای دانشگاه اتخاذ کرد. وضعیت مدیریتی متزلزل بوده و مدیریت بسیاری از دانشکده‌ها بلاتکلیف است. طی مدتی که دانشگاه تهران توسط سرپرست اداره شده هیچ کار بزرگی در این دانشگاه صورت نگرفته است.

وی گفت: از یک سال آخر دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد، در مورد دانشگاه تهران هیچ گونه تصمیمی گرفته نشده و هیچ کار بزرگی در آن صورت نگرفته است.

وی افزود: اساتید و کارمندان فقط حقوق بگیران این دانشگاه شده‌اند و این به بدنه دانشگاه ضربه شدید وارد می‌کند. در حال حاضر هیچ کس دنبال انجام اقدام بزرگی نمی‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه همه اساتید دانشگاه تهران بلاتکلیف هستند، اظهار کرد: برای مثال خود من برای انجام طرحی نزد هر دو سرپرست تعیین شده رفتم اما هیچ کدام نتوانستند به صورت قطعی در مورد تصمیم من نظر دهند و من رسما دست از طرحی که داشتم کشیدم.

مسعودی نژاد به این سوال که چه درخواستی از وزیر علوم در این مورد دارد؟ پاسخ داد: ما هیچ درخواستی نمی‌توانیم از وزیر داشته باشیم. همانطور که در اخبار گفته شد دکتر روحانی به دانشگاه تهران نظر دارد بنابراین این یک دانشگاه معمولی نیست و باید هرچه زودتر کسی را به عنوان رئیس دانشگاه معرفی کند.

وزارت علوم نباید بر پایه دولت قبل بچرخد

سعید معیدفر، یکی دیگر از اساتید استاد دانشگاه تهران نیز در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: بی‌تحرکی در دانشگاه تهران موجب بی‌تحرکی در جامعه است.

وی گفت: از زمان دولت جدید وزارت علوم در یک وضعیت بلاتکلیف قرار دارد و متاسفانه حتی زمانی که دکتر فرجی‌دانا وزیر علوم بودند وضعیت بسیاری از دانشگاه‌های کلیدی کشور بلاتکلیف بود. من فکر می‌کنم ادامه این روند می‌تواند مانع از این باشد که سیاست وزارت علوم و دانشگاه‌ها مبتنی بر سیاست‌های دولت جدید باشد.

این استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه وزارت علوم نباید بر پایه دولت قبل بچرخد، افزود: این در حالی است که انتظارات در سطح دانشگاه پس از انتخابات بالا رفته است و انتظار می‌رود با آمدن دولت جدید تغییراتی در مدیریت دانشگاه ایجاد شود و تعادل، همفکری و ارتباط موثر در دانشگاه شکل بگیرد.

معیدفر ادامه داد: اما متاسفانه دانشگاه در بلاتکلیفی به سر می‌برد و این امر می‌تواند نیروی دانشگاه را که باعث رشد و توسعه کشور و ایجاد فضای انگیزش برای سایر گروه‌ها است را با اختلال روبرو کند.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اساتید، دانشجویان و مدیریت این دانشگاه حال خوشی ندارند، اظهار کرد: این بی‌تحرکی در دانشگاه تهران موجب بی‌تحرکی در جامعه است. ما شاهد این هستیم که دولت در مورد مشکلات مختلف مانند بحران آب، محیط زیست، آلودگی هوا، مشکلات اقتصادی، آسیب‌ها و مسائل اجتماعی از مردم امداد می‌طلبند زیرا کسی نیست که به این مشکلات پاسخ دهد.

معیدفر ادامه داد: یک آمپول بی‌حسی به دانشگاه تزریق کرده‌ایم و با تعطیل گذاشتن آن جامعه را از کار انداخته‌ایم. شاید سیاست‌هایی در کار باشد تا این دولت شکست بخورد و با این شکست مردمی که با انگیزه رای داده‌اند احساس پشیمانی کنند.

وی با تاکید بر اینکه حریف در یک رقابت ناجوانمردانه می‌خواهد دولت را زمین بزند، افزود: امیدواریم این مشکلات برطرف شود. اکنون بی‌انگیزگی دانشگاه را فرا گرفته است و اساتید از بی‌انگیزگی دانشجویان ابراز نارضایتی کرده‌اند.

این استاد دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: این بی‌انگیزگی و فقدان مدیریت نهایتا باعث وارد شدن آسیب‌هایی به جامعه می‌شود.

دغدغه‌های جامعه دانشگاهی تهران در حالی مطرح می‌شودکه از وزیر علوم انتظار می‌رود با رجوع به آرای اساتید دانشگاه تهران که نتیجه آن در قالب کمیته مشورتی و انتخاب نامزدهای منتخب برای ریاست دانشگاه خود را نشان داد، به این بلاتکلیفی در اسرع وقت پایان دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین