کد خبر: ۲۹۳۰۹۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۳

رتبه شکاف جنسیتی در ایران نگران کننده است

رتبه ایران در شکاف جنسیتی بین 142 کشور با آخرین کشور تنها 5 رقم فاصله دارد و 137 است. این رتبه، رتبه نگران کننده ای است و از زمان روی کار آمدن احمدی نژاد هر سال کاهش داشته است.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس اجتماعی- یک عضو شورای مشاوران خاتمی گفت که زیر ساخت های اجتماعی ایران مانع شده  است تا زنان از مقدمات حضور در فضای کشور محروم باشند.

آذر منصوری، عضو شورای مشاوران خاتمی و از اعضای شورای مرکزی جبهه مشارکت در گفت و گو با آفتاب در پاسخ به این سوالات که؛ اصلاح طلبان چگونه می توانند در لیست های استانی برای انتخابات مجلس به سهم زنان در مشارکت سیاسی توجه کنند و همچنین به ایجاد انگیزه برای مشارکت زنان قوت ببخشند، از «تبعیض مثبت» به عنوان راهکار اصلی برای افزایش حضور زنان در عرصه سیاسی یاد کرد.

این فعال اصلاح طلب پس از این که نخستین کمپین اصلاح طلبان در استان اصفهان با تشکیل شورای استانی بدون در نظر گرفتن سهم زنان، آغاز شد، به نادیده گرفتن شدن سهم زنان در انتخابات مجلس اعتراض کرد.

او در این باره به آفتاب گفت: حضور زنان در شورای استانی انتخابات به صورت یک مسئله و موضوع مهم در دستور کار اصلاح طلبان قرار گرفته است. بخشی از نتیجه ای که قرار است حاصل شود ناشی از تلاش زنان در استان ها خواهد بود تا بتوانند در انتخابات مجلس مشارکت داشته باشند.

منصوری اختصاص سهمیه مشخص به زنان در شوراهای استانی را یکی از نمونه های سازوکار تبعیض مثبت می داند و تاکید می کند: اگر در لیست های انتخاباتی به زنان سهمیه اختصاص پیدا نکند تجربه لازم برای افزایش حضور زنان حاصل نمی شود. بر اساس این سازوکار باید سهمیه مشخصی برای زنان و جوانان در نظر گرفته شود تا در دیگر استان ها شاهد تجربه ای مانند استان اصفهان نباشیم.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که نیروی محرک و برانگیزاننده اصلاح طلبان برای ترغیب زنان جهت حضور در عرصه عمومی چیست، گفت: اگر بپذیریم نیمی از جمعیت کشور باید در تصمیمات کشور دخالت داشته باشند و این دخالت را به عنوان ضرورت قلمداد کنیم و به تعبیری به این ضرورت رسیده باشیم از این چالش و شکاف جنسیتی عبور خواهیم کرد.

او در ادامه توضیح داد: رتبه ایران در شکاف جنسیتی بین 142 کشور با آخرین کشور تنها 5 رقم فاصله دارد و 137 است. این رتبه، رتبه نگران کننده ای است و از زمان روی کار آمدن احمدی نژاد هر سال کاهش داشته است.

منصوری در پاسخ به این سوال که زنان چگونه می توانند علی رغم شعارهای اصلاح طلبانه و برابری خواهانه دولت یازدهم، با مشاهده نمونه هایی مانند دفترچه آزمون های استخدامی امسال برای حضور در انتخابات به اصلاح طلبان اعتماد کنند، گفت: با توجه به شعار روحانی در انتخابات و رویکردی که ایشان در خصوص جریان سازی برابری فرصت ها پیش گرفته، این امید شکل گرفته است که دولت این جریان سازی را در دستور کار خود قرار داده و احتمالا در رفتار کارگزاران دولت تجلی خواهد یافت هرچند که فرم آزمون استخدامی به موازات رویکردی که دولت مطرح کرده است نیست.

او در ادامه افزود: این مسئله این سوال را در ذهن کنشگران ایجاد می کند که دولت می خواهد با چه مکانیزمی برای ایجاد فرصت های برابر جریان سازی کند؟

می توان مدعی شد که جریان سازی نیازمند زیر ساخت سازی و فرهنگ سازی است. از طرفی اقدامات و فعالیت های دولتمردان باید در جامعه نمود عینی پیدا کند.

عضو شورای مشورتی خاتمی در ادامه با تاکید بر اینکه ایران در خصوص مشارکت زنان در عرصه عمومی باید از تجربه کشورهای دیگر استفاده کند، متذکر شد: زیر ساخت های اجتماعی ایران مانع شده زنان از مقدمات حضور در فضای کشور محروم باشند.

او همچنین توصیه کرد که فعالین حقوق زنان، اقدامات مسولان و دولتمردان را رصد کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
1
1
متاسفانه این واقعیت جامعه ماست و این شکاف تنها به مشارکت زنان در امور سیاسی جامعه محدود نیست، و تغییر در این زمینه احتیاج به تغییرات فراوان فرهنگی و قانونی دارد. این مسایل در کشورهایی که امروزه جز کشورهایی با میزان بالای رضایتمندی شهروندان هستند حدود یک قرن پیش وجود داشت و در همان زمان در جهت رفع آن قدم برداشته شد.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین