آفتابنیوز : به گزارش «تامین ۲۴» و به نقل از روزنامه گاردین،دادههای یک پژوهش ارائه شده در همایش سالیانهٔ انجمن اقتصادی اروپا در مانهایم (آلمان)، این دیدگاه متعارف را که بازنشستگی، اولین گام زوال سلامت افراد است را اصلاح میکند.
بعد از مطالعهٔ اطلاعاتی دربارهٔ بازنشستگان آلمانی (که از مطالعهٔ پنل اقتصادی- اجتماعی کشور حاصل شده است) پیتر ایبیچ، اقتصاددانِ مرکز پژوهشیِ اقتصادِ سلامت آکسفورد، به این نتیجه رسید که بازنشستگی سلامت افراد را بهبود میبخشد چرا که آنها ورزش بیشتری میکنند، خواب طولانی تری دارند و مدت زمان بیشتری برای بهبود آسیبهای ناشی از فشار کار دارند.
با توجه به تحقیقات او (که مبتنی بر اطلاعاتِ سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۲ است) افراد بازنشسته:
• احتمال میرود که میزان سلامت روحی و جسمی بهتر و رضایت بخش تری نسبت به افرادی که هم اکنون در حال کار هستند، داشته باشند.
کمتر به پزشکشان مراجعه میکنند، اغلب در حدود یکبار در هر سه ماه.
۴۰ دقیقه خوابِ بیشتر در روز به دست میآورند.
۱۰ درصد بیشتر احتمال دارد که به ورزش مستمر بپردازند.
افرادی که دارای شغلهای سخت فیزیکی بودهاند، مزایایی که بعد از بازنشستگی دریافت کردهاند، برایشان بسیار قابل توجه و حائز اهمیت بوده است.
ایبیچ اظهار کرد که: روی هم رفته تحقیقات نشان میدهد که بازنشستگان، سبک زندگی فعال تری را دنبال میکنند. آنها مدت زمان بیشتری را صرف سرگرمیهایشان میکنند و همچنین زمان بیشتری را به تعمیرات، باغبانی، انجام کارهای متفرقه و مراقبت از نوههایشان میپردازند.
ایبیچ افزود که: «مطالعات من نشان میدهد که افراد مسن، از اوقات فراغت خود برای دنبال کردنِ یک سبک زندگی فعالتر و بهبود سلامتشان، بهره میبرند» یافتههای او همچنین دال بر این است که افراد چگونه باید به دوران بازنشستگی خود نگاه کنند و اینکه کار پاره وقت و برنامههای جزئی در حفظ سلامت کارمندانِ مسنتر میتواند تاثیر گذار باشد.
ایبیچ دو گروه از بازنشستگان را مورد بررسی قرار داده بود. بر طبق اطلاعات او، در حدود ۱۹ درصد کارمندان اندکی بعد از رسیدن به سن ۶۰ سالگی بازنشسته میشدند (سن بازنشستگی زودهنگام) در حالیکه ۱۳ درصد بعد از تولد ۶۵ سالگیشان، بازنشسته میشدند (سن رسمی بازنشستگی تا سال ۲۰۱۲). با مقایسهٔ افراد این دو گروه که در سنین متفاوتی بازنشستگی را تجربه کردهاند میتوان تاثیر بازنشستگی بر سلامت افراد را ارزیابی کرد.
ایبیچ اظهار میکرد که بازنشستگان اغلب در دوران بازنشستگی به تغییر و بهبود یک سری عادات رفتاری خویش نیز اقدام میکنند؛ به عنوان مثال، بازنشستگی احتمال سیگار کشیدن را تا حدود ۶ درصد کاهش میدهد و احتمال ورزش مداوم را تا ۱۱ درصد افزایش میدهد.
علاوه بر این، ایبیچ استدلال میکند که با توجه به اینکه کارمندان مسن، معمولا کمتر از ۷ ساعت میخوابند، ۴۰ دقیقه خوابیدنِ بیشترِ بازنشستگان در سلامت روان آنها تاثیر به سزایی دارد.