کد خبر: ۳۲۰۸۱۶
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰

پتروشیمی خاتم، آب هرات را آلوده خواهد کرد؟

در حالی که مسئولان شرکت آب منطقه‌ای یزد چندی پیش از نبود ظرفیت در این شرکت برای تامین میزان آب مورد نیاز مجتمع پتروشیمی اوره و آمونیاک خاتم خبر داده و مکان در نظر گرفته شده برای طرح را به لحاظ زیست محیطی تهدیدی برای آلودگی آب و خاک منطقه عنوان کرده‌اند ولی مسئولان محیط زیست استان، تکمیل طرح ارزیابی زیست محیطی آن را معطل پاسخ مکتوب آب منطقه‌ای می‌دانند.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدرضا کوچک زاده، معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نتیجه بررسی اصلاحات طرح ارزیابی پروژه پتروشیمی اوره و آمونیاک خاتم اظهار کرد: موضوع آب مجتمع هم به لحاظ تأمین آب و هم به دلیل اثراتی که بر منطقه خواهد گذاشت، از شرکت آب منطقه‌ای یزد استعلام شده ولی تاکنون پاسخ مکتوبی در این باره به محیط زیست ارسال نشده است.

وی با اشاره به نقش سازمان‌های مختلف برای اظهارنظرهای کارشناسی در موضوع ارزیابی طرح، گفت: اداره کل محیط زیست استان پس از جمع‌بندی نظرات و تکمیل آنها با دیدگاه فنی کارشناسان اداره، پرونده را برای بررسی بیشتر به تهران ارسال می‌کند.

کوچک‌زاده در مورد اظهارنظرهای مسئولان آب منطقه‌ای در مورد عدم امکان تامین آب این طرح صنعتی، تاکید کرد: اداره محیط زیست استان رسماً موضوع را از شرکت آب منطقه‌ای استعلام کرده و پاسخ شرکت نیز باید به صورت مکتوب و رسمی اعلام شود چرا که در صورت مخالفت آب منطقه‌ای، پروژه با مشکل مواجه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از پیشنهادهای محیط زیست استان در مورد این طرح، ارائه چند گزینه پیشنهادی برای ارزیابی مکان اجرای پتروشیمی بوده است، ادامه داد: متاسفانه با وجود پیشنهاد اداره کل محیط زیست، مشاور طرح در این رابطه تنها یک مکان را برای ارزیابی زیست محیطی ارائه کرده است و وقتی تنها یک گزینه با چالش‌های مختلف ارائه شود، ارزیابی و دفاع از آن نیز سخت خواهد شد.

کوچک‌زاده با بیان اینکه جانمایی پیشنهادی پتروشیمی اوره و آمونیاک خاتم علاوه بر واقع شدن در ورودی دشت هرات که تأمین کننده آب منطقه است، مشکلاتی همچون نزدیکی به شهر، استقرار در جهت باد غالب منطقه به سوی شهر و واقع شدن در مجاورت سه منطقه حفاظت شده این شهرستان را نیز در پی دارد، تصریح کرد: قطعاً در طرح ارزیابی زیست محیطی مکان فعلی، موضوع مدلینگ انتشار آلودگی نیز بررسی و در نظر نهایی محیط زیست لحاظ می‌شود.

وی، اظهارنظر در این باره را مشروط به جمع‌بندی نهایی دانست و اظهار کرد: به طور کلی طرح‌های پتروشیمی دارای فاضلاب سنگینی هستند و گاهاً نیز همراه با انتشار گازهای آلاینده هستند.

معاون اداره کل محیط زیست استان ضمن مهم خواندن نحوه مدیریت و کنترل این قبیل طرح‌ها، متذکر شد: این صنعت می‌تواند سبز هم باشد به شرط آن که تکنولوژی روز دنیا را بکار گیرد و به سیستم تصفیه فاضلاب نیز مجهز باشد. در این صورت مهم این است که از چه تکنولوژی، استفاده و چگونه مدیریت شود.

چندی پیش "حسین غفوری" مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد در گفت‌و‌گو با ایسنا صراحتاً‌ اعلام کرده بود که میزان آب مورد نیاز این طرح بسیار فراتر از میزان سهمیه تخصیصی آب زیرزمینی منطقه است.

وی گفته بود: در دشت‌های ممنوعه آبی از جمله تمام محدوده‌های مطالعاتی شهرستان خاتم، تأمین آب به میزان بیش از 25 مترمکعب در شبانه روز از منابع آب زیرزمینی برای هر واحد صنعتی، مجاز نیست.

غفوری درباره امکان آلودگی آب‌های زیرزمینی هرات با فعالیت این مجتمع صنعتی، اظهار کرده بود: این طرح از لحاظ مکانی و مطابق کروکی پیوست مجتمع، در قسمت ورودی دشت که محل تأمین آب شهر هرات به شمار می‌آید، واقع شده است و قطعاً با توجه به حجم و بار آلودگی بالای فاضلاب مجتمع، بستر آلودگی منابع آب زیرزمینی و به تبع آن منابع آب پایین دست را فراهم می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین