آفتابنیوز : سرگیجه در اصل نوعی اختلال است که باید از بیماری های مشابه موجود در این زمینه متمایز شود. این عارضه در بیشتر موارد نوعی حالت گیجی، گنگی و سنگینی سر را در بیماران ایجاد می کند. به دنبال از دست دادن تعادل، دل آشوبی و حالت تهوع راه رفتن و حرکت را برای کاربران مشکل می کند. این سرگیجه ها ممکن است در منزل، محل کار و یا ... به سراغ شما بیایند.
اثرات احتمالی سرگیجه ؛عفونت گوش میانی ؛تورم در گوش میانی
؛ چرخش شدید سر و محیط اطراف؛اختلالات خونی ؛آسیب دیدگی های سر ؛سرگیجه های پس از جراحی های گوش میانی ؛اثرات ناشی از مصرف برخی داروها ؛مصرف الکل ؛بیماری های عصبی
معمولا زمانی که در گوش میانی افراد اختلالی بروز می کند و تعادل در مکانیزم آن به هم می ریزد سرگیجه بروز می کند. این امر همچنین می تواند به دنبال بروز اختلال در مغز و یا سیستم عصبی بین مغز و گوش میانی بروز کند.
عفونت ها، اختلال در گردش خون، میگرن، آسیب دیدگی و تصادفات و تورم، همه و همه عواملی هستند که می توانند سرگیجه را در پی داشته باشند. به طور ویژه، عوارض جانبی برخی دارو ها، الکل و ... نیز می تواند سرگیجه را باعث شود.
برای برخی افراد، بروز سرگیجه های شدید و عوارض ناشی از آن می تواند برای مدت زمان کوتاه صورت بگیرد و خیلی زود از بین برود. این سرگیجه های معمولا در افراد کهنسال و یا افرادی که سر خود را به صورت ناگهانی و خیلی سریع تکان می دهند بروز می کند. این قبیل سرگیجه های که به دنبال چرخش سریع سر نیز می تواند بروز کند اصلا نگران کننده نیست و به خودی خود درمان می شود. چه در این حالت فرد برای چند دقیقه قدرت حرکت و یا راه رفتن را از دست می دهد، اما پس از آن دوباره می تواند به فعالیت های خود ادامه دهد.
نوع دیگر سرگیجه ها به دنبال عفونت های ویروسی، تورم و یا آسیب دیدگی در گوش میانی بروز می کند. خوشبختانه این نوع سرگیجه پس از گذشت چند ماه به طور خودکار از بین می رود.
متخصصان و پزشکانی که در مراکز پزشکی مختلف مشغول به کار هستند به آسانی می توانند از روی نشانه های ساده این عارضه را شناسایی و آن را درمان کنند.
باید توجه داشت که سرگیجه اختلالی مهم است و باید جدی گرفته شود تا از عواقب آن بتوانیم جلوگیری کنیم.