آفتابنیوز : به گزارش فارس، سيد محمودرضا آقاميري گفت: دور جديد مذاكرات ايران و اروپا در شرايطي آغاز ميگردد كه بعد از شرايط ايجاد شده در 24 نوامبر، شكل مباحث هستهاي ايران، مطرح شده در شوراي حكام تغيير كرده و شكل جديد به خود گرفته است.
وي با رد هر گونه پيش شرط، افزود: ميبايست تلاش شود تا روند مذاكرات در دور جديد به مسير اصلي و منطقي خود برگردد و يك رويكرد معقول و سازنده داشته و در چارچوب تعهدات قبول شده بينالمللي پيش رود.
آقا ميري تصريح کرد: بايدهاي ما در مذاكرات، احقاق حقوق ايران، روند هستهاي شدن و فرآيند غنيسازي و در نهايت استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي است.
وی تاكيد كرد: ايران بايستي تلاش كند، به سوي ابهامزدايي پيش برود و اين بدين معني نيست كه ايران از مواضع خود و حقوق پيشبيني شده مانند NPT كوتاه بيايد بلكه بايستي در جهت احقاق حق با توجه به قوانين پذيرفته شده و بينالمللي و حقوقي كه NPT براي تمام كشورها قائل شده است، مطالبات خود را دنبال كند.
آقامیری ادامه داد: ضروري است تا در اين دور از مذاكره، تكليف طرف مذاكره كننده نيز مشخص گردد به نظر ميرسد طرف مذاكره كننده بايستي آژانس انرژي اتمي باشد ساير كشورها در ارتباط با فعاليت هستهاي حق مساوي دارند و نميتوان پذيرفت سه كشور عضو آژانس طرف مذاكره كننده ايران باشند چرا كه ايران مانند ساير اعضا حق دارد از اين تكنولوژي استفاده نمايند و طرف ايران براي رفع ابهام و عدم انحراف از پادمان آژانس بينالمللي انرژي اتمي باشد نه سه كشور خاص يا حتي اتحاديه اروپا.
آقاميري، گفت: اگر اساس كار و مذاكره معاهده عدم گسترش سلاح هستهاي باشد ما حق داريم چرخه سوخت داشته باشيم، حق داريم غنيسازي داشته باشيم ما حق داريم فرايند غنيسازي داشته باشيم در عين حال خوبست به افكار عمومي و مسئولين آژانس اين اطمينان را بدهيم كه ما انحرافي از مسير كاربرد صلحآميز هستهاي نداريم لذا صريحا اعلام ميكنم كه دوستان ما نبايست يا به عبارتي حق ندارند، راجع به بعضي مسائل مطرح شده از سوي اروپا مثل موضوع تحقيقات يا اعمال محدوديت غيرقانوني، حق برنامه هستهاي و غنيسازي مذاكره كننده يا حق ايران براي داشتن چرخه سوخت را مورد ابهام قرار گيرد.
این عضو هيات علمي تاكيد كرد: فقط ميبايستي در مباحث مربوط به عدم انحراف از فرآيند غنيسازي بايدهاي ما احقاق حقوق ايران، روند هستهاي شدن شامل تحقيقات، چرخه سوخت، غنيسازي و فرآيند غنيسازي و در نهايت استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي و نبايدهاي گروه مذاكره كننده كوتاه آمدن از خواسته ملت و فرا رفتن از قوانين پذيرفته شده بينالمللي باشد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: ما NPT را پذيرفتهايم و در چارچوب NPT ميبايستي فعاليت كنيم و به هيچ عنوان نيز از اين مواضع كوتاه نيائيم.