آفتابنیوز : صفوي افزود: بر اساس مصوبه روز گذشته شوراي عالي سلامت كه با حضور رئيس جمهوري تشكيل شد، از اين پس پخش آگهي مواد غذايي در صدا و سيما بايد با نظارت وزارت بهداشت و دفتر بهبود تغذيه اين وزارتخانه انجام شود و بر اين اساس وزارت بهداشت فهرست مواد غذايي مضر براي سلامت را به صدا و سيما ابلاغ مي كند.
وي ادامه داد: پيش از اين نيز مصوبه هايي در اين زمينه وجود داشته است كه متاسفانه صدا و سيما به آن عمل نمي كرد اما اميدواريم اين بار كه اين مصوبه با دستور رئيس جمهوري همراه است صدا و سيما با وزارت بهداشت همكاري كند.
وي ادامه داد: علاوه بر آن در شوراي عالي سلامت تصويب شد كه با توجه به مضر بودن نوشابه هاي گاز دار براي سلامت، مالياتي بر اين نوشابه ها اعمال شود تا قيمت آن افزايش يابد و به جاي آن نوشابه هاي بدون گاز سنتي مثل دوغ و آبميوههاي سالم با قيمت مناسب در اختيار مردم قرار بگيرد.
وي گفت: همچنين قرار شد تا از اين پس مصرف نوشابه هاي گازدار در ادارات دولتي ممنوع شود و به جاي آن از نوشابه هاي بدون گاز ايراني يا حداكثر ماء الشعير استفاده شود.
صفوي گفت: همچنين مقرر شد تا از ورود و توزيع مواد خوراكي خارجي غير مجاز در كشور جلوگيري شود و نظارت جدي تري براي عرضه اين مواد كه اكثر آنها تاريخ گذشته و با ماركهاي تقلبي هستند اعمال شود به طوري كه مواد تقلبي جمع آوري و معدوم و با مواد خوراكي قاچاق نيز مطابق قانون برخورد شود.
مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: همچنين مصوب شد تا براي جلوگيري از كمبود ريز مغذي ها در كشور، غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك كه اكنون در چهار استان كشور و تا آخر دي ماه در 6 استان كشور اجرا مي شود از سال آينده در سراسر كشور اجرا شود.
صفوي اضافه كرد: علاوه بر آن از سال آينده ميان وعده اي مانند نان و پنير و گردو و كلوچه هاي غني سازي شده در مدارس مناطق محروم كشور در كنار شير توزيع مي شود و 500 ميليارد تومان اعتبار براي اجراي اين طرح اختصاص يافته است.
وي گفت: شوراي عالي سلامت همچنين وزارت جهاد كشاورزي را ملزم كرد تا براي غني سازي كود گياهان با آهن و روي اقدام كند تا كمبود ريز مغذي ها در كشور جبران شود.
وي گفت: در جلسه ديروز همچنين مصوب شد تا وزارت بازرگاني و وزارت صنايع براي توليد روغنهاي خوراكي با اسيد چرپ و ترانس پايين در كشور و نيز افزايش توليد روغنهاي سالم مثل روغن زيتون و روغن كلزا اقدام كنند.