آفتابنیوز : باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: BMI یا همان شاخص توده بدنی مقیاس خوبی برای اندازهگیری سلامتی افراد است که میتواند بهتر از وزن نشاندهنده چاقی، لاغری و اضافه وزن شما باشد. بالا بودن BMI بدن میتوان افراد را در خطر بسیاری از بیماریها از جمله چاقی، فشار خون، دیابت، افسردگی، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان قرار دهد.
BMI بالا میتوان حافظه بلند مدت و کوتاه مدت شما تحتالشعاع قرار دهد و سبب شود شما نتوانید وقایع گذشته را به یاد آورید یا به بیان دیگر حواس پرت شوید. بنابر تحقیقی که در مجله روانشناسی شناختی انجام شد نشان داد که بالا بودن شاخص توده بدنی میتواند به عملکرد شناختی مغز آسیب برساند.
این مطالعه نشان داد که جوانان و افراد میان سال که اضافه وزن دارند نسبت به سایر افراد که BMI نرمالی دارند حافظه ضعیفترین دارند. این تحقیق نشان داده است که افرادی که اضافه وزن دارند به طور کلی در به یاد آوردن و توجه به جزئیات رویدادهای گذشته عملکردی ضعیف دارند. این اختلال در به یاد آوردن شامل به خاطر آوردن وعدههای غذایی نیز میشود.
بین 18.5 تا 14.9 BMI نرمال است و بیش از این بالا و خطرناک در نظر گرفته میشود. میزان شاخص توده بدنی علاوه بر تعیین سلامت بدن میتواند سلامت مغز را نیز تعیین کند.