کد خبر: ۳۵۷۲۸۰
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳

تاثیر بازارچه های نوروزی در احیای آیین ها و هنراصیل ایرانی

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: طی سال‌های گذشته، نوروز در خانه‌ها محصور شده بود و در جامعه حضور نداشت، اما حالا نوروز علاوه‌بر خانه‌ها در جامعه نیز حضوری پررنگ دارد و آیین‌های نوروزی در مجامع عمومی نیز اجرا می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
محمد بهشتی با اشاره به اهمیت برگزاری بازارچه‌های نوروزی در ترویج فرهنگ و تاریخ ایران اسلامی گفت: برگزاری بازارچه‌های نوروزی صنایع دستی و نوروزگاه‌ها با ارج نهادن بر دست آفریده‌هایی که ریشه در تاریخ ما دارند، آیین‌های نوروزی و فرهنگ و هنر اصیل ایرانی را به مردم نشان داده و یادآوری می‌کند.

او گفت: ما در سنت خود به مناسبت‌های مختلف اقدامی را برای اجرای یک رویداد، بهانه قرار می‌دهیم و آن مناسبت را گرامی می‌داریم، در اینجا هم برای ارج نهادن به امر داد و ستد به ویژه آثاری که برآمده از فرهنگ و هنر اصیل ایران است. برگزاری این بازارچه‌ها بهانه‌ای بسیار خوبی است تا به آیین‌ها نوروزی و هنر اصیل ایرانی بیشتر توجه کنیم.

به گزارش ایسنا، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به پیشینه فعالیت‌هایی از این دست گفت: به یاد دارم که در گذشته این اقدام در قالب برگزاری جشنواره‌های نوروزی اجرا می‌شد، اما در چند سال اخیر انجام این رویداد مهم فرهنگی - هنری به صورتی منسجم‌تر و برنامه ریزی شده درآمده و می‌تواند به معرفی بهتر صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران کمک کند و امیدوارم این اقدام در آینده گسترش بیشتری پیدا کند.

بهشتی گفت: برگزاری این بازارچه‌ها در اکثر استان‌های کشور موجب استمرار و توسعه صنایع‌دستی در بلندمدت خواهد شد. اکنون خوشحالیم که این سنت در حال احیا شدن است و علاوه بر دید و بازدیدها و آیین‌های نوروزی، صنایع دستی هم به طور فراگیر به مردم ارائه می‌شود.

او تاکید کرد: برگزاری بازارچه‌های عرضه صنایع دستی و نوروزگاه‌ها به تعامل بیشتر مردم و تحکیم معاشرت‌های اجتماعی در جامعه کمک می‌کند و همانطور که گفته شد نوروز و آیین‌های زیبایش را به درون جامعه آورده و سبب غنی‌تر شدن فرهنگ جامعه می‌شود.

بهشتی با بیان این که هر اقدامی نتایج مختلفی در پی خواهد داشت، گفت: برگزاری بازارچه‌های صنایع‌دستی و نوروزگاه‌ها به بازار و اقتصاد صنایع دستی رونق بیشتری می‌دهد و موجب تشویق تولیدکنندگان و استادکاران رشته‌های مختلف این حوزه برای تولید بهتر و بیشتر و در نهایت رونق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین