آفتابنیوز : در ابتداي اين مراسم ، انوشيروان ارجمند ، بازيگر تئاتر و سينما و از ياران و همراهان زنده ياد سعيدي ، با تجليل از مقام هنري اين هنرمند تواناي تئاتر و سينما گفت : طي سال هاي 56 و 57 بود كه در مشهد براي ديدن نمايش "چهار صندوق" نوشته " بهرام بيضايي" كه يك گروه 4 نفره آن را براي اجرا آماده كرده بود ، رفتم . در آن جا با هنرمند جواني برخوردم كه آن چنان با نشاط و انرژيك و پر شور در صحنه حاضر شد كه مرا مجذوب خود كرد و درست از همان زمان بود كه با اين هنرمند جوان ، " رضا سعيدي" آشنا شدم و دوستي ما آغاز شد.
ارجمند با اشاره به قدرت بالاي زنده ياد سعيدي در عرصه بازيگري خاطر نشان كرد : بازي سعيدي در سريال " ولايت عشق " به گونه اي بود كه تحسين همگان را برانگيخت . زنده ياد سعيدي هنرمندي بود كه بضاعت هاي زيادي در عرصه هنر بازيگري داشت . او هنرمندي مهربان ، خوشدل ، و مهمتر از همه صادق و راستگو بود.
وي افزود : سعيدي يكي از مستعدترين و با بضاعت ترين كساني بود كه در تئاتر خراسان شكفته شد . او هيچ گاه و در هيچ زماني از كسي تمنا نكرد و اين در حالي بود كه همواره در گرفتن حق خود سماجت مي كرد . اما اين سماجت هميشه طوري بود كه منت هيچ كس را بر خود نخريد و تا پاي عمر روي پاي خود ايستاد . رضا هنرمندي بود كه در خودش مي خواند ، تجربه مي كرد و آن را به منصه ظهور مي رساند.
" پرويز پرستويي" ديگر هنرمندي كه در اين مراسم حضور يافته بود نيز گفت : آشنايي من با رضا به سال هاي دور يعني آن زماني كه جشنواره تئاتر شهرستان ها در همين اداره تئاتر اجرا مي شد ، برميگردد . آن زمان وقتي رضا نمايشي را بازي مي كرد ، حيرت مي كردم ، از چنين بازي زيبايي لذت ميبردم و به خود ميگفتم كه اين هنرمند چه بازيگر بزرگي است . بنا براين همواره اميدوار بودم كه براي رضا به عنوان يك هنرمند شهرستاني شرايطي به وجود بيايد كه بتواند ، در تهران نيز فعاليت كند كه خوشبختانه اين امر ميسر شد.
اين بازيگر مطرح سينما و تئاترتاكيد كرد : من و رضا و ساير هنرمندان هم نسل براي اين كه بتوانيم ، جايگاهي را در هنر به دست بياوريم سختي ها و مرارت هاي زيادي كشيديم ، اين به خاطر عشقي بود كه به هنر داشتيم و اين چيزي است كه متاسفانه در نسل جوان ديده نمي شود . زيرا به حدي دچار خود شيفتگي شده اند كه ديگر اين ها را نمي بينند.
وي با اشاره به آخرين همكاري اش با زنده ياد سعيدي در فيلم سينمايي " ديوانه اي از قفس پريد" ، ساخته " احمد رضا معتمدي" گفت : يكي از ويژگيهاي فيلمنامه " ديوانه اي از قفس پريد " اين بود كه نويسنده براي تمام شخصيت ها اسامي بازيگران را نيز آورده بود و اين خود يكي از دلايلي بود كه من را براي بازي در اين فيلم ترغيب مي كرد . اما زماني شد كه كارگردان به دليل سليقه اي كه داشت ، شخص ديگري را براي ايفاي نقش مقابل من انتخاب كرده بود . اما من بعد از مطلع شدن از اين قضيه به تهيهكننده گفتم كه اگر غير از " رضا سعيدي " بازيگر ديگري باشد ، تحت هيچ شرايطي با پروژه همكاري نمي كنم و اين به خاطر آن بود كه فقط رضا مي توانست ، آن نقش را ايفا كند.
وي افزود : سختترين لحظه بازي من در اين فيلم ، لحظه پاياني آن بود كه بايد پارچه سفيد را از سر رضا برمي داشتم.
پرستويي در بخش ديگري از صحبت هاي خود گفت : من و امثال رضا كه سال ها در همين اداره تئاتر به فعاليت تئاتري مشغول بوديم سختيهاي زيادي را به جان خريديم و آزار و اذيتهاي زيادي را ديديم كه اميدوارم ، آن هايي كه ما را آزار دادند ، سرشان به سنگ بخورد.
"مريم روز بهاني" ، همسر زنده ياد سعيدي هم در پايان سخنراني ها ، در حالي كه به شدت متاثر بود ، تاكيد كرد : رضا آن طور كه دوست داشت زندگي كرد . او هيچ وقت نمي خواست ، خود را به قشر خاصي نسبت دهد و اين يكي از افتخارات ماست . رضا هيچ گاه نخواست براي به دست آوردن موفقيت دست به هر كاري بزند.
پس از سخنراني پرستويي ، وي بخشي از وصيت نامه خود را براي حضار خواند ، ضمن اين كه عزت الله مهرآوران نيز متني را در تجليل از اين هنرمند براي حضار قرائت كرد.