کد خبر: ۳۷۳۸۷۱
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۶

پیدا شدن امیدهای تازه برای درمان ام‌اس

رویکرد پیشگامانه دانشگاه اُتاوا در درمان ام‌اس که سیستم ایمنی بدن را کاملا تخریب کرده و مجددا بازسازی می‌کند، توانسته مبتلایانی را که قادر به راه رفتن نبودند، مجددا به حرکت وا دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
کارآزمایی این روش که برای نخستین بار در جهان به نمایش بهبود درازمدت در این بیماری ناتوان‌کننده پرداخته، از سوی کارشناسان به عنوان درمانی پیشگامانه و هیجان‌انگیز اعلام شده است.

اگرچه هنوز علت ام‌اس مشخص نیست، اما محققان می‌دانند که سیستم ایمنی بدن در این بیماری به پوشش محافظ اطراف سلول‌های عصبی مغز و نخاع موسوم به میلین حمل کرده و منجر به التهاب، درد، ناتوانی و در موارد شدید،‌ مرگ زودهنگام می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از تلگراف، تکنیک جدید که درمان مورد استفاده برای سرطان خون است، شامل استفاده از شیمی‌درمانی برای تخریب کامل سیستم ایمنی آسیب‌دیده و راه اندازی مجدد آن با تزریق سلول‌های مغز استخوان است.

از میان 24 بیمار حاضر در این تحقیق که حداقل هفت سال پیش درمان را دریافت کرده بودند، بسیاری توانستند پیشرفت های چشمگیر را شاهد باشند. 70 درصد از این بیماران شاهد توقف کامل پیشرفت بیماری بودند و در 40 درصد موارد دچار علائمی مانند نابینایی، ضعف عضلات و عدم تعادل معکوس شدند. برخی از بیماران توانستند بر سر کار برگشته و توانایی خود برای رانندگی ازدواج و بچه‌دار شدن را بدست بیاورند.

صدها هزاران نفر در سراسر جهان به ام‌اس مبتلا هستند، اما تاکنون کارآزمایی‌های مشابه در انگلیس و آمریکا به نمایش بهبودی طولانی مدت نپرداخته بودند.

این کارآزمایی شامل 24 شرکت‌کننده بود که به ام‌اس تهاجمی عودکننده مبتلا بودند و برای 13 سال پیگیری شدند.

این رویکرد شامل ارائه دارویی برای فریب سلول‌های بنیادی به منظور مهاجرت از مغز استخوان بیماران به خون آن‌ها بود. این سلول‌های بنیادی سپس از خون جمع‌آوری شده و پس از خالص‌سازی، منجمد می‌شدند.

در مرحله بعدی، دوزهای بالا از داروهای شیمی‌درمانی برای تخریب سیستم‌ایمنی آسیب‌دیده بیمار استفاده می‌شد. در نهایت سلول‌های بنیادی منجمد شده بیمار مجددا در بدن فرد کاشته می‌شد تا سیستم ایمنی جدیدی را بسازد که هیچ حافظه‌ای از الگوی قبلی حمله به سیستم عصبی مرکزی بیمار نداشت.

این یافته‌ها در مجله Lancet منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین