آفتابنیوز : رسول صدر عاملي ، همزمان با اظهار نظرهاي ساير اهالي فرهنگ و هنر درباره سينماي ملي و تعاريف و موانع آن در آستانه جشنواره فيلم فجر و همچنين درپي درخواستهاي هنرمندان و دست اندرکاران سينما از مجلس شوراي اسلامي و برنامه ريزان بودجه براي افزايش بودجه سينما گفت: بيشتر حرف و سخن درباره فرهنگ و هنر زده ميشود، اما در عمل، كمترين بها را به آن داده اند و من معتقدم در اين ميان خيلي نبايد كسي را مقصر دانست چون اگر يك ميليون دلار در استخراج مس سرمايه گذاري ميكنند ، براي آنها مشخص و قابل ترسيم است كه مثلا يك ميليون و 500 هزار دلار سود دارد اما وقتي ميخواهند همين هزينه را صرف بخش فرهنگ بكنند براي آنها سود مشخصي ريالي و دلاري قابل ترسيم نيست در حاليكه در دنيا ابزارهاي مدرن و تاثيرگذار ، هنر و ادبيات است.
صدر عاملي ميگويد : داستان بودجه، بحث قديمي است كه گريبانگير سينماي ماست.
وي معتقد است: هم اکنون اگر - به تعداد محدود - فيلمهايي در راستاي "سينماي ملي" وجود دارد، هيچ ارتباطي به سياستهاي حمايتي نداشته بلكه سليقه و ذوق فردي افراد ،اين سينما را شكل داده است اما براي تبديل اين جرقه ها به يک جريان براي رسيدن به "سينماي ملي" به ترکيبي از تعاريف و بودجه و امکانات نياز داريم.
كارگردان من ترانه پانزده سال دارم در ادامه تصريح كرد : اگر اينگونه پيش برود تهيه كنندگان به دليل تامين گيشه به قصههاي تكراري روي ميآورند و سينماي خوب و صاحب انديشه روز به روز منسوخ و از بين ميرود و در آن شرايط ديگر هيچ ايرادي نميتوان به تهيه كنندگان گرفت.
محمدعلي سجادي نيز گفت: وقتي ميگوييم سينماي مبتذل نمي خواهيم، بايد بودجه و امكانات نيز در راستاي برنامههاي راه يابي به سوي سينماي ملي و فرهنگي داشته باشيم.
اين كارگردان سينماي ايران وضعيت بودجهي سينما را نامساعد دانسته و گفت: وقتي اين كم توجهي به امور فرهنگي به شكل عام و به شكل اخص كلمه به سينما ، غم انگيز است .
اگر بخواهيم سينماي ايران زنده باشد به ساخت و ساز سالن نياز است، من براي چندمين بار ميگويم سينماي ايران دولتي است و قطعا بدون پشتوانه دولتي نميتواند نفس بكشد به همين دليل اگر بودجهاي درست تعلق بگيرد، ما سينماي ملي هم خواهيم داشت، در غير اين صورت به مرور، سالنها تعطيل ميشوند و اگر نداشتن سينما در اين كشور عدهاي را خوشحال ميكند، پس اين روش خوب است!