آفتابنیوز : سیارک 2016 HO3 که به "شبه ماه" زمین شهرت یافته، تا به امروز ناشناخته مانده بود، اما به گفته دانشمندان ناسا، این جسم تا مدتها از زمین دور نخواهد شد.
محاسبات نشان داده که این سیارک برای بیش از نیم قرن همراه دائمی زمین بوده است. این الگو برای چندین سال آینده ادامه خواهد داشت.
قطر 2016 HO3 بین 37 متر تا 91 متر تخمین زده شده و توسط تلسکوپ پاناستارز در آوریل امسال شناسایی شده است.
به گفته ناسا، فاصله این سیارک از زمین بسیار زیاد بوده و احتمال برخورد با آن بسیار کم است. در واقع این جسم در فاصله 14 میلیون کیلومتری در اطراف زمین گردش میکند. همچنین فاصله این سیارک بسیار دورتر از آن است که یک قمر واقعی برای زمین باشد، اما در واقع 2016 HO3 ثابتترین مثال تا به امروز از یک همدم نزدیک به زمین یا شبهماه برای آن بوده است.
به گفته محققان، یک سیارک دیگر موسوم به 2003 YN107 بیش از 10 سال قبل در الگویی مشابه در اطراف زمین گردش میکرد اما در نهایت از سیاره دور شد. البته 2016 HO3 بسیار وفادارتر از 2003 YN107 به زمین است.
این سیارک در سفر سالانه خود به دور خورشید، حدود نیمی از زمانها در فاصله نزدیکتری به میزبان منظومه شمسی قرار داشته و در جلوی سیاره ما حرکت میکند. همچنین در نیمی دیگر از زمان، 2016 HO3 در فاصله دورتر حرکت کرده و پشت زمین میافتد.
به گزارش ایسنا به نقل از واشنگتنپست، به گفته دانشمندان، مدار این سیارک کمی شیب داشته و باعث میشود که هر سال در صفحه مداری زمین بالا و پائین بپرد. در نتیجه 2016 HO3 در یک "بازی جفتک چارکش" با زمین قرار گرفته که قرنها بطول خواهد انجامید.
حرکت دوار سیارک در اطراف زمین، هر سال کمی دورتر میشود اما زمانی که 2016 HO3 در فاصله بسیار جلوتر یا عقبتر از زمین قرار بگیرد، گرانش سیاره به حدی قوی هست که آن را به جای اول خود برگرداند. از این رو، این سیارک هیچگاه دور از مسافت 100 برابر نسبت به ماه قرار نخواهد گرفت. همچنین این رویکرد باعث میشود تا 2016 HO3 هیچگاه در فاصله 38 برابر ماه از زمین قرار نگیرد.
به گفته محققان، این رویداد نادری است زیرا سیارک در مدار مشابه زمین حرکت میکند.