آفتابنیوز : محورهاي اصلي سينماي آسيا و توانمنديها و ضعفهاي اين جريان تنومند هنر هفتم جهان، به بهانه ايجاد بخش مسابقه سينماي آسيا در جشنواره فيلم فجراز جهات مختف قابل توجه است.
سينماي آسيا و ميزباني از فيلمهاي آمريكايي! نفوس پرشمار قاره پهناور آسيا و وجود امكانات بالفعل سينمايي در آن از اصليترين دلايلي است كه باعث ميشود كمپانيهاي بزرگ فيلمسازي آمريكايي نگاه ويژه و سود جويانهاي به پخش آثار خود در آسيا داشته باشند كه البته اين سود هنگفت آثار هاليوودي به شكوفايي و رشد سينماي آسيا گاهي كمك نيز كرده كه اين مساله نيز در بحث ديگري قابل گسترش است.
نقش مواجهه جويانه سينماي آسيا
خطر حضور پرشمار اثار هاليوودي در سالنهاي سينمايي كشورهاي آسيايي مسئولان سينمايي اين قاره را بر آن داشته تا با اتكا به تفكر شرقي و معناگرايانه به مواجهه با سينماي غرب و به خصوص آمريكا برآيند و با خلق آثاري چون « قهرمان» (ژانگ ييمو) قدرت تكنيكي و محتوايي سينماي آسيا را به رخ بكشند.
وضعيت كنوني سينماي آسيا وضعيت سينمايي كشورهاي مختلف قاره آسيا مشابه يكديگر نيست، سينماي هند به عنوان دومين توليدكننده فيلم در جهان بعد از آمريكا با اتكا به «باليوود» نقش چشمگيري در عرضه آثار تماشاگر پسند بينالمللي داشته است.
سينماي كشور چين نيز در چند دهه اخير با تكيه بر مضامين اجتماعي خاصي كه چندان هم مورد حمايت و خوشايند دولت مركزي نيست مورد توجه محافل و منتقدان بينالمللي قرار گرفته و به توليد آثار چند مليتي نيز گرايش يافته است.
همچنين سينماي كشورهايي چون كره جنوبي و اندونزي نيز در سالهاي اخير پيشرفتهاي قابل مشاهدهاي داشته و جايگاهي ويژه در محافل سينمايي جهان يافتهاند.
نقش سينماي آسيا در رخدادهاي سينمايي بينالمللي امروزه با توجه به مضامين نسبتا تازه و متفاوت سينمايي آسيا، اين رده از آثار حرف هاي تازهاي براي بيان در جشنوارههاي بينالمللي يافتهاند و تقريبا به عنوان يك پاي ثابت واصلي در عموم رخدادهاي سينمايي جهان حضوري حتمي و شايسته داشتهاند كه بخش مسابقه سينماي آسيا در بيست و چهارمين دوره جشنواره فيلم فجر نيز مويد اين نكته است.
كاستيهاي وارده بر چرخه حاكم بر سينماي آسيا عمدهترين ايرادهاي موجود در چرخه سينماي آسيا به نظام پخش و بازاريابي هاي محدود و كم توان اين سينما مربوط است .
ارتباطات سينمايي آسياييها علاوه بر بخش توليد عمدتا در بخش بازاريابي هاي فيلم موفق عمل نكرده است و حتي در حاشيه برگزاري جشنوارههاي آسيايي جدي گرفته نميشود، سينماي اين قاره توانايي بالقوهاي جهت پخش بينالمللي دارد كه بايد در جهت تقويت راهكارهاي اجرايي آن كوشيد.