آفتابنیوز : مرکل متحد تازه نفس بوش در جوامع بین الملل با سفر به واشنگتن در صدد احیای روابط سیاسی این دو کشور بود که در دوران صدرات گرهارد شرودر به سردی گرایده بود. روابط سیاسی این کشور پس از اعلام مخالفت با جنگ عراق در زمان صدر اعظمی شرودر بسیار تیره شده بود ولی به گفته مرکل اکنون زمان برقراری روابط جدید با دولت بوش است.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که رئیس جمهوری امریکا و صدراعظم آلمان اختلافات زیاد سیاسی دارند و این تفاهم و توافقات صورت گرفته فقط ظاهری است و هر دوی آنان در صحنه به زیبای نقش آفرینی کردند.
بوش پس از پایان مذاکراتش با بدرقه مرکل خطاب به مسئولان کاخ سفید گفت: شما می دانید که اولین مذاکره 45 دقیقه ای من با نخستین رهبر زن اروپا بسیار مثبت بود. او بسیار باهوش است و به قدر کفایت، شایسته ریاست بر آلمان است. مرکل عاشق آزادی است و می توان او را ستود.
بوش در ادامه گفت: مبارزات انتخاباتی من و مرکل بسیار شبیه به یکدیگر بود و هر دو برای رسیدن به این مقام با سختی های فراوانی روبرو بودیم.
از سوی دیگر بانوی اول اتحادیه اروپا نیز با به کار گرفتن سیاست زیرکانه خود، مبنی بر جلب رضایت واشنگتن، گفت: فکر می کنم قدم کوتاهی را برداشته ایم و با گذشت 6 ماه می توان نتایج اقدام اخیر را به خوبی مشاهده کرد.
مسکو تایمز در ادامه می نویسد: این بازی سیاسی از سوی رهبران دو کشور در تمام ساعت و لحظات بخوبی دیده می شد. مرکل و بوش در کنفرانس خبری با وجود تمامی اختلافات سیاسی فعلی از قبیل زندان گوانتانامو، استفاده از فرودگاه های اروپا برای انتقال مظنونان تروریستی و اختلاف بر سر کوبا بر روی یگدیگر خندیدند تا بتوانند در بحران های بین المللی از حمایت یکدیگر برخوردار شوند.
ولی مرکل که نگران سیاست های داخلی کشورش است، محتاطانه تر وارد این میدان شد و اظهار کرد: اکنون مقامات دو کشور در سیاست های خود مواضع مشترکی دارند ولی ممکن است در آینده اختلافاتی بین برلین و واشنگتن به وجود آید.
مسکو تایمز می نویسد: مهمترین موضوع مورد بحث بین مرکل و بوش اقدامات اخیر تهران مبنی بر از سرگیری فعالیت های هسته ای بود، مقامات هر دو کشور حتی اگر در برخی از زمینه ها با یکدیگر اختلاف داشتند، ولی در یک جبهه قرار گرفتند تا تهران را متقاعد کنند که از فعالیت های خود دست بردارد.
از سوی دیگر مرکل امروز به دیدار ولادیمیر پوتین می رود تا با حضور در کرملین، روسیه را نیز متقاعد کند که با مقامات غربی در یک جبهه قرار بگیرد.
تحلیلگران سیاسی خاطر نشان کردند که انجلا مرکل در طول مبارزات انتخاباتی خود برای رسیدن به پست صدراعظمی آلمان سیاست های دو گانه ای را در پیش گرفت و سعی کرد با حمایت از سیاست های واشنگتن، از نفوذ امریکا در همه عرصه های جهانی استفاده کند.
از همین رو احتمال می رود با سپری شدن زمان اندک و بازسازی آلمان توسط صدراعظم جدیدش مرکل با تغییر خط مشی های سیاسی خود به عنوان فرد مستقلی در جهان عمل کند.