آفتابنیوز : طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر فروش اطلاعات کاربران یکی از اپراتورهای تلفن همراه از طریق یک ربات تلگرامی منتشر شده بود که وزارت ارتباطات از پیگیری و غیرفعالسازی این ربات خبر داد. حال در مدت زمانی کمتر از ۲۴ ساعت بار دیگر چنین رباتی با تغییری جزئی در آدرس فعالیت خود را از سر گرفته و بر روی مطالبی که بر روی آن قرار گرفته اینگونه عنوان شده است که «سلام دوستان ربات با امکانات جدید و شمارههای جدید بهروزرسانی شد. برای خرید به آی دی ... پیام بدید. شمارههای پشتیبانی شده ۰۹۳۵، ۰۹۳۶، ۰۹۳۷، ۰۹۳۸، ۰۹۳۹، ۰۹۳۳، ۰۹۳۰».
همچنین بر روی این ربات اینگونه اعلام شده که : «به دلیل شکایتهای زیاد ربات پاک شد. دیتابیس جدید با امکانات جدید با شمارههای جدید فروشی میباشد.»
این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که بر اساس اخباری که طی روزهای گذشته در برخی رسانههای مجازی دست به دست میشد، از فاش شدن اطلاعات خصوصی ۲۰ میلیون مشترک این اپراتور تلفن همراه از طریق یک ربات تلگرامی خبر داده بود.
البته در ربات قبلی به طور بلافاصله اطلاعات در اختیار متقاضی قرار میگرفت اما این بار همان طور که اشاره شد اطلاعات مربوطه به فروش رسیده و لازم است برای دریافت آن به آدرسی که داده شده پیام ارسال شود.
در خصوص افشای اطلاعات کاربران اپراتور مذکور گفته می شود که این اطلاعات خصوصی در سال ۱۳۹۲ لو رفته و در قالب فایل اکسل تا چند میلیون تومان خرید و فروش می شده است.
روز گذشته از اعلام موضوع فعالیت این ربات، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از مسدود شدن ربات تلگرامی که اقدام به انتشار اطلاعات مربوط به شماره های اپراتور مربوطه کرده بود، خبر داد.
محمدرضا فرنقی زاد درباره این موضوع گفت: به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با هدف صیانت از اطلاعات کاربران، ربات فاش کننده اطلاعات کاربران یکی از اپراتور تلفن همراه با اقدامات انجام شده مسدود شد و کاربران نگران نباشند.
وی افزود: تلاش های صورت گرفته باعث شد این ربات شناسایی و مسدود شود و اطلاعات کاربران این اپراتور تلفن همراه کشور دیگر از سوی این ربات افشا نخواهد شد.
فرنقی زاد همچنین با تاکید بر پیگیری همه دستگاههای مسئول برای شناسایی عاملان این موضوع گفت: قطعاٌ اپراتور مذکور با همکاری پلیس فتای کشور و دستگاههای مسئول پیگیری های لازم را برای شناسایی فرد یا افراد متخلف را انجام داده و اطلاعات آن متعاقبا در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا، این اتفاقات در شرایطی رخ میدهد که گفته شده این اطلاعات از چند سال قبل در ازای مبالغ میلیونی به فروش می رسد، با این حال تاکنون اپراتور مذکور، وزارت ارتباطات و سایر نهادهای قضایی مربوطه اطلاعرسانی چندانی درباره اقدامات مثمرثمری در این زمینه نداشتند و اکنون این سوال برای کاربران ایجاد شده که اطلاعات مردم در نزد اپراتورها تا چه اندازه امن است و نهادهای نظارتی مربوطه تا چه اندازه در این باره سختگیری و نظارت به خرج میدهند.