کد خبر: ۳۸۲۸۹۹
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵

محبیان: دلیلی نداشت دولت،مسئولیت فیشها رابپذیرد/چرا مثل کمونیستهافکرمی کنیم همه بایدیک جورحقوق بگیرند

ناعادلانه یعنی اینکه فرد مبتنی بر ناکارآمدی حقوق دریافت کند. من حرفم این است چرا طبق مدل کمونیستی تصور می‌کنید به همه باید در یک رنج ثابت حقوق داد؟ چرا از عدالت تفسیر مساوات می‌کنیم؟
آفتاب‌‌نیوز : امیر محبیان در باره فیشهای حقوقی به روزنامه شرق گفت:بحث متعارف و نامتعارف‌بودن نیست. بحث ناعادلانه‌بودن آن مطرح است؛ ناعادلانه یعنی اینکه فرد مبتنی بر ناکارآمدی حقوق دریافت کند. من حرفم این است چرا طبق مدل کمونیستی تصور می‌کنید به همه باید در یک رنج ثابت حقوق داد؟ چرا از عدالت تفسیر مساوات می‌کنیم؟

 بحث هماهنگی پرداخت در حالت عرفی درست است اما این نباید باعث شود كه استثنا‌ها از بین برود. من فکر می‌کنم نباید دست‌وپای خودمان را ببندیم و مغزهای بزرگ خود را از دست بدهیم. این اصلا ربطی به بخش دولتی و خصوصی ندارد. چرا فکر می‌کنید همه مدیران در بخش دولتی ناتوان هستند و با هر حقوقی می‌مانند؟

بعضی از مدیران دولتی اگر به بخش خصوصی بروند، می‌توانند به چهره‌های برجسته و موفق اقتصادی تبدیل شوند؛ آنها را جذب نمی‌كنیم و بلكه طرد می‌كنیم و سبد مدیران دولت را پر می‌كنیم از مدیرانی كه ارزش‌افزوده ندارند و فقط مدیر توزیع بودجه هستند! متأسفانه ناگهان جو همه را می‌گیرد و عوام‌زده موضع می‌گیرند. ایرادی که به این قضیه وارد شد و درست هم بود این بود كه خیلی از افرادی که پول‌ها را گرفتند، هیچ وجه ممیزه خاصی نسبت به بقیه نداشتند. این خلاف عدالت است.

البته نوع انعکاس آن چیز دیگری بود. براساس قاعده محرومیت نسبی، اگر مدیری ٢٠ میلیون تومان هم بگیرد قبلا راضی بود ولی الان می‌گوید فلان مدیر ۲۵۰ میلیون می‌گرفته؛ پس در برابر او ما پولی نمی‌گیریم. یعنی همه در کار خود سرد شده‌اند. لزومی نداشت دولت مسئولیت این اتفاق را قبول كند. چون واقعا این یک اشکال ساختاری بود و از قبل هم وجود داشت.

حالا ممکن است در اینجا تشدید شده باشد. دولت می‌توانست خیلی هوشیارانه بگوید که ما تشکر می‌کنیم از افشای این اشكال و پیداشدن این نقص كه از قبل هم بوده است؛ اما اینكه بیاید تحت‌تأثیر جو قرار گیرد و خودزنی كند، درست نیست. جامعه ساختار دارد. دیوان محاسبات و بازرسی دارد. آنها باید جواب دهند كه تا الان چه می‌كرده‌اند. اصلا این کاری که وزرا فیش‌های حقوقی خودشان را اعلام کردند، درست نبود. این کارهای بچگانه خیلی بی‌معنی است. ما باید از عوام‌زدگی بیرون بیاییم. ضمن اینکه چرا فقط بحث فیش‌های حقوقی مطرح می‌شود؟ مسائل دیگر چه؟ مثلا افراد ذی‌نفوذ ممکن است شرکت‌های خصوصی داشته باشند، بعد این شرکت‌های خصوصی طرف مقابل دولت در معاملات قرار می‌گیرند؛ از رانت استفاده می‌كنند؛ اینها در کجا بررسی می‌شود. کجا ارزیابی می‌شود؟ فردا پرونده اینها رو شد، چه کسی مقصر است؟ یا تعرفه واردات و صادرات کاملا مشخص است اما مشخص نیست چه کسانی وارد و چه كسانی صادر می‌كنند؟ از چه مجوزی استفاده می‌کنند. چقدر به نفع کشور است؟ یعنی ما باید منتظر باشیم که باز تبدیل به یك جنجال شود تا بررسی کنیم؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۶
انسان آزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
1
0
ماهی 100 و 200 میلیون برای مدیر جایزه بعد رشد اقتصادی در دوران همون مدیر بشه منفی 6 ........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
0
مدیران باید تامین باشند نه اینکه به بیت المال دست اندازی کنند به بهانه اینکه مدیر قابلی هستند. در تمام دنیا با چنین مدیرانی با شدیدترین شیوه برخورد می کنند.
Ali
|
France
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
0
آخه خوش انصاف! اختلاف تا این حد
سید محسن 1089
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
0
اولا با این ساختاری که در کشور وجود دارد شما لایق ترین و مدیر ترین فرد را هم در بخشی دولتی وارد کنید کار آی نخواهد داشت چون بدیهی است که ابتدا سیستم ( قوانین ، رویه ها ، مناسبات و ...) باید کارامد باشد سپس اجزا میتوانند تاثیر گذار باشند ، مگر یک فرد میتواند و یا جزیره ای از افراد میتوانند به خودی خود کارآیی آنچنانی داشته باشند ؟ پس اینکه گفته میشود این افراد اگر در بخش خصوصی بودند میتوانستند بسیار موفق باشند شعاری بیش نیست در بهترین حالت و بر فرض که اینطور بود : بله اینها ریسک را به گردن بیت المال می اندازند و در بخش دولتی با حقوق انچنانی ترجیح میدهند گذران زندگی داشته باشند !! دوما : شعار بس است ، وضع و حال و روز فعلی کشور به صورت ایینه ای تمام نما مشخص کننده میزان کارآیی مدیران دارد !! از همه اینها محیر القول تر این است که در بین همه جناحها هستند افرادی که اقدام به سوء استفاده میکنند و فاسد هستند اما با اعضای هر جناح سیاسی که برخورد میشود دیگری شعار میدهد که ببینید اونها خوردن ما چوبش را خوردیم :))) و برخی از مردم هم که اسیر اینگونه برخوردهای سیاسیون میشوند
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
1
آقای محبیان آدرس غلط میدهید. کمونیسم با بخش خصوصی و بازار آزاد مخالف است و از سرمایه سالاری انتقاد میکند. اما این حقوقهای نجومی مربوط به بخش خصوصی نیست این حقوقها در بخش دولتی و از بیت المال پرداخت شده است. اگر مدیران دولتی کارآمد بودند که اقتصاد کشور به این وضعیت دچار نمیشد. حتی در صورت داشتن کارآمدی نیز افزایش حقوق باید ضابطه داشته باشد و این حقوقهای بی حساب و کتاب نباید پرداخت شود والسلام
ايمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
1
دوست عزيز شما از كمونيست حرف نزنيد آنها به مديران الكي پول نميدن و حالا شما چرا ناراحت هستيد ؟ مدير بي لياقت وقتي حقوق نجومي مي گيره و كاري هم براي كشور انجام نميده و فقط پول يا مفت مي گيره و از جيب مردم نشخوار ميكنه و بچه هايش توي اروپا تحصيل ميكنه بعد تو ناراحت ميشي ؟ اي خدا كارگر و كارمند با بدبختي زندگي ميكنه ولي يك عده با نام مدير حق هزاران نفر را پايمال ميكنه ؟؟؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین