آفتابنیوز : سرویس سیاسی- محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با آفتابنیوز اظهار کرد: FATF
سازوکاری است برای نظارت بر مبادلات بانکی با هدف مقابله با پولشویی گروههای تروریستی البته ما در داخل کشور در این زمینه مقررات خوبی داریم. ما همچنین در سال 88 عضو کنوانسیون مبارزه با فساد شدیم و سعی کردهایم با این سازوکارهای بینالمللی منطبق شویم تا با پولشویی و تروریسم مقابله کنیم.
این عضو فراکسیون امید با اشاره به اینکه دیدگاه من این است که پیوستن به سازوکارهای حقوقی بینالمللی در حوزههای پولی و بانکی و سایر حوزهها از جمله حق کپی رایت به استانداردسازی نظامهای داخلی ما کمک میکند، تصریح کرد: زیرا این سازوکارها برآمده از تجربیات طولانی و خوب کشورهای مختلف است و بیش از 180 هم عضو FATF هستند. پیوشتن به FATF قدم خوبی برای شفافسازی بانکی است.
صادقی در ادامه تاکید کرد: به هر حال کشور ما یکی از قربانبان تروریسم است چه تروریسم داخلی مثل منافقین چه تروریست بینالمللی مثل طالبان و القاعده. عمده حساسیت FATF هم بر روی این گروههای تروریستی است زیرا این گروهها حجم زیادی از مبادلات منابع مالی را انجام می دهند. رویکرد جمهوری اسلامی ایران هم مقابله با گروههای تروریستی است و بنابراین FATF نه تنها مغایرتی با رویکرد نظام ندارد بلکه با آن هم تطابق هم دارد.
وی همچنین خاطرنشین کرد: در قوانین داخلی کشورمان در زمینه مقابله با تروریسم مصداقهای تروریسم مشخص شده و ما ملزم نیستیم که مصداقهای سازمان های بینالمللی را بپذیریم. ما گروههای آزادیبخش که با اشغالگری مقابله میکنند را از گروههای تروریستی مستثنی کردهایم. در بیانیه شورای عالی مبارزه با پولشویی هم این مساله به وضوح توضیح داده شده است.
این نماینده مجلس با اشاره به انتقادات مخالفان دولت به FATF گفت: باید دقتهای لازم و کارشناسی دقیقی در این زمینه انجام و به انتقادات هم توجه شود اما معتقدم مخالفان دولت کمتر دغدغه ملی داشته و دنبال منافع جناحی خود هستند. برخلاف آنچه منتقدان مطرح میکنند، همه مصوبات درباره پیوستن به این نهادهای بینالمللی مربوط به دولت گذشته است و تمام قانونگذاریها در آن مقطع انجام شده است.