آفتابنیوز : سرویس علم و فناوری- روزنامه امریکایی «کریستین ساینس مانیتور» با انتشار گزارشی به مسیر رو به پیشرفت ساخت پهپاد در ایران اشاره کرده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ «اسکات پیترسون» خبرنگار این روزنامه به پارک فناوری در خارج از تهران رفته است؛ جایی که سازندگان پهپادها برای بردن جایزه نقدی این مسابقات با یکدیگر رقابت کردهاند.
این روزنامه امریکایی مینویسد: «اعضای تیمهای شرکتکننده در این رقابت نسبت به آینده ساخت انبوه پهپادها در ایران امیدوار هستند. ۲۶ تیم ساخت پهپاد در پارک فناوریای در خارج از تهران با شور و شوق، رقابتی علمی را با یکدیگر داشتند. «دیجی کالا» جای اصلی این رقابتها بوده است. برای سازندگان پهپادها جایزهای در پارک فناوری پردیس در نظر گرفته شده بود که معادل ۵۰ میلیون تومان بوده است. برای ایران اما هدف بسیار بیشتر و بلندپروازانهتر است؛ گام بلندی به سوی فعالیت علمی بیشتر و بهتر جوانان ایران در داخل آن کشور».
کریستین ساینس مانیتور در ادامه اشاره میکند که تنها در یک مورد پهیاد ساخته شده توسط دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در مرکز رباتیک آن دانشگاه سقوط کردهاند و درصد خطا در ساخت پهپادها پایین بوده است. این روزنامه در ادامه مینویسد: «دیجی کالا» حامی این رقابتها بیش از ۹۰ درصد از تجارت آنلاین ایران را در دست دارد اما با مشکلات فنیای مشابه آمازون مواجه شده و به دنبال راههای خلاقانهتری برای افزایش سرعت تحویل سفارشهاست؛ شاید با استفاده از پهپاد. سازماندهندگان مسابقه میگویند که درخشانترین ذهنهای ایرانی به دنبال مقابله با ترافیک بد و معروف تهران از طریق رونق پهپادهای تجاری هستند و ان موضوع میتواند باعث ایجاد فرصتهای شغلی و جلوگیری از فرار مغزها و فارغ التحصیلان نخبه دانشگاهی نیز بشود. «بابک مقدم» رییس بخش نوآوری دیجی کالا میگوید که دلیل اصلی برگزاری این مسابقه شناسایی جوانان با ظرفیت بالا و با استعداد است. رضا کلانترینژاد از اعضای هیئت داوران در مسابقه نیز میگوید که نیاز به سرمایهگذرایهای گستردهتری در این حوزه وجود دارد.
این روزنامه اشاره میکند که فرجیدانا وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری پیشتر تخمین زده بود که ۱۵۰ هزار مغز متفکر تحصیلکرده در دانشگاههای ایران سالانه کشور را ترک میکنند که خود هزینهای ده میلیاردی را برای ایران به همراه دارد. این روزنامه در ادامه مینویسد:«حمید میرزاده» رییس دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۲۰۱۴ میلادی گفته بود که مشکل ایران حرکت به سمت تبدیل شدن به کشوری است که خالی از ژنهای هوشمند میشود.
آمار رسمی در سال ۲۰۱۲ میلادی نشان داد که ۶۴ درصد از برندگان المپیادهای جهانی از ایران در طول ۱۴ سال گذشته رفتهاند. یکی از منابع رسمی اعلام کرده که ۹۰ نفر از ۱۲۵ برنده المپیادهای ایران از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ میلادی به امریکا مهاجرت کردهاند.
این روزنامه اشاره میکند که یکی از اقدامات دولت تدبیر و امید حمایت از پارکهای فناروی پردیس و پارکهای مشابه برای جلوگیری از فرار مغزها بوده است.
کریستین ساینس مانیتور در ادامه به نقل از آقای مقدم مینویسد:«در زمینه تولید انبوه پهپادها باید دولت و نیروی انتظامی را نیز متقاعد کرد چرا که این موضوع درست است که پهپاد بازاری برای ما به منظور جلب رضایت مشتری است اما در صورت عدم توجه میتواند چالشی امنیتی باشد؛ چرا که امکان سوءاستفاده از فناوری پهپادها وجود دارد».
رباط های نظامی کرامت انسان است که از تلفات جانی پیشگیری میکند .
به امیدافزایش رباط های نظامی