آفتابنیوز : دفتر آمار ملی انگلیس اعلام کرد که در سال 2015 میلادی بیش از 61 هزار نفر در انگلیس و ولز به دلیل ابتلا به بیماری زوال عقل فوت کرده اند که 11.6 درصد از کل فوتیهای این کشور به شمار میآید.
براساس گزارش این نهاد، این درحالی است که بیماریهای قلبی که هم اینک در صدر بیماریهای کشنده در سراسر جهان قرار دارد، در سال گذشته میلادی باعث مرگو میر 11.5 درصد از کل فوتیها در انگلیس و ولز بوده است.
نکته قابل توجه اینکه برخلاف بیماریهای قلبی که بیشترین قربانیان آن مردها هستند، در بیماریهای زوال عقل خصوصاً آلزایمر، زنان قربانیان اصلی این بیماری مزمن بشمار میآیند.
براساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، در سال 2015 میلادی علل فوت 15.2 درصد از زنان در انگلیس و ولز بیماری زوال عقل و آلزایمر بوده ( 41 هزار و 283 نفر) و این در حالی است که در سال 2014 میلادی، این میزان 13.4 درصد بوده است.
در سال 2015 میلادی تنها 7.9 درصد ( 20 هزار و 403نفر) از مردان انگلیسی به دلیل ابتلا به بیماری زوال عقل فوت کردهاند.
علت مرگ 14.3 درصد از مردان انگلیسی در سال گذشته ناشی از بیماریهای قلبی بوده در حالیکه علل مرگ 24 هزار و 987 زن انگلیسی در سال یاد شده بیماری قلبی بوده است.
در سال گذشته میلادی در انگلیس و ولز بعد از بیماری زوال عقل و بیماریهای قلبی، سکتههای مغزی، مشکلات تنفسی و سرطان ریه کشنده ترین بیماریها بودهاند.
محققان انگلیسی هشدار میدهند که افزایش بیماری زوال عقل دارای ارتباط مستقیم با افزایش طول عمر در این کشور است که برای مقابله با این چالش بایستی چارهاندیشی شود.
براساس گزارشهای منتشر شده، میانگین سنی بریتانیاییها ( انگلیس؛ ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) در یک دهه گذشته رشد زیادی داشته بهنحویکه شمار کسانی که در این کشور بالاتر از 100 سال دارند، در این مدت 65 درصد رشد داشته است.
در حال حاضر بیش از نیم میلیون تن از مردم این کشور 90 سال و بیشتر سن دارند.
دکتر 'ماتیو نورتن' رییس مرکز تحقیقات آلزایمر انگلیس هشدار داده است: این آمارها حاکی از یک واقعیت تلخ است همانطور که عمر مردم طولانیتر میشود، در صورت یافت نشدن راههای برای مبارزه با زوال عقل، شمار بیشتری از آنان دچار این عارضه خواهند شد.
وی گفته است: انتشار خبرهایی در مورد طولانیتر شدن عمر مردم فوقالعاده است اما مهمتر از همه این است که طولانیتر شدن عمر افراد همراه با وضعیت سلامتی خوبی باشد.
دکتر نورتن افزود: بیماری زوال عقل هماکنون یکی از چالشهای جدی پزشکی ما بشمار میآید و برای مقابله با آن بایستی سرمایهگذاری بیشتری برای یافتن روشهای درمانی و جلوگیری از این بیماری صورت گیرد.
براساس گزارش ، هماکنون 850 هزار نفر در انگلیس مبتلابه زوال عقلاند که پیشبینی میشود تا سال 2025 میلادی این تعداد به بیش از یکمیلیون نفر افزایش یابد و تا 2050 میلادی مجددا دو برابر شود و به دو میلیون نفر برسد.
'دمانس ' یا زوال عقل، در پزشکی و روانپزشکی، به اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز، که با تغییر شخصیت و موقعیت ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است، گفته میشود.
در حال حاضر بیماری آلزایمر شایعترین بیماری آسیبرسان عصبی است که باعث زوال عقل میشود. دومین علت شایع زوال عقل، زوال عقل عروقی است که در اثر تخریب جریان خون مغز ایجاد میشود.
سازمان جهانی آلزایمر شمار بیماران دمانس را در سراسر جهان 47 میلیون نفر برآورد کرده است که تعداد این بیماران بهسرعت افزایش مییابد.
گفته میشود که هزینه سالانه مراقبت از افراد مبتلا به زوال عقل در انگلیس در حدود 17 میلیارد پوند است که بهمراتب بیشتر از هزینه مراقبت از مبتلایان به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و سرطان است.
به گزارش ایرنا، افزایش سریع مبتلایان بیماری زوال عقل منزله یک بحران ملی و هشداری برای نظام خدمات درمانی انگلیس است که هماینک تحتفشار فزاینده هزینه مراقبتهای درمانی قرار دارد.