آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی در همایش «رفاه و منزلت اجتماعی معلم» که در کانون امام علی(ع) اراک برگزار شد، بیان کرد: ایران دارای موقعیتی ژئوپلیتیکی است؛ به طوری که دارای موقعیت خاص در ارتباط بین شرق و غرب است و دارای معادن سرشار و مهم و ذخایر نفتی شناخته شده و ناشناخته بالایی است به طوریکه ۹.۵ درصد ذخائر شناخته شده نفت در کشور ما قرار دارد و شاید حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از منابع نفتی ما هنوز ناشناخته است، از سوی دیگر ۱۸.۵درصد کل ذخایر گاز دنیا در ایران وجود دارد و همه این ظرفیتها نشان میدهد ما کشوری پرقدرت و توانمندی هستیم.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به ظرفیتهای ایران گفت: اینها در حالی است که بر اساس برآوردهای بینالمللی موسسات معتبر جهانی ایران را جزو ۱۰ کشور برتر از نظر توانمندی برشمردهاند؛ به طوری که یک رسانه معتبر غربی بعد از برجام اعلام کرد ایران تا سال ۲۰۲۵ به سرانه ملی ۲هزار دلار و تا سال ۲۰۵۰ به سرانه ۳۵هزار دلار برای هر فرد میرسد و این یعنی رشد سریع کشور و امیدواری نسبت به آینده فرزندان این سرزمین.
نجفی همچنین اظهار کرد: مکنزی یک موسسه بینالمللی معتبر جهانی است که در گزارش اخیر خود اعلام کرد ایران میتواند در سال ۲۰۳۵ تولید ناخالص ملی خود را تا ۱۰۰۰ میلیارد دلار افزایش بدهد. باید مراقب باشیم؛ چرا که در وضعیت امروز منطقه، کشور ما در امنیت کامل به سر میبرد که این ارمغان نظام جمهوری اسلامی و تلاش دولت و سایر ارگانها است و این در حالی است که نگاهی به وضعیت منطقه نگرانکننده است؛ چرا که اگر یک اشتباه بکنیم بزرگترین نعمت کشور یعنی امنیت به خطر میافتد.
مشاور رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ایران دارای دشمنان قسمخوردهای است که از آن جمله باید گفت قویترین لابی در آمریکا لابی علیه ایران است که متشکل از لابی اسرائیلیها و تندروهای جمهوریخواه است.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به اقدامات بعد از برجام گفت: پس از برجام شاهد مخالفت عربستان و چند کشور عربی علیه ایران بودیم به طوری که عربستان به چندین بانک و شرکت در نقاط مختلف دنیا اعلام کرده و در صورت همکاری با ایران دارایی این کشور و اتباعش را که در این بانکها است، خارج میکند.
وی افزود: امروز چه از نظر داخلی و چه از نظر خارجی با چالش و تهدیداتی روبهرو هستیم. یکی از تهدیدات داخلی قطببندی جامعه و تبدیل به صفر و یک کردن جامعه است. این که همه چیز یا باید خیلی خوب باشد یا خیلی بد. یعنی یک عده همه چیز را ۱۰۰ درصد خوب میبینند و یک عده ۱۰۰ درصد منفی که این یک موضوع تهدیدکننده است.
نجفی همچنین بیان کرد: البته با این نظر که مخالفان دولت، مخالفان نظام و اسلام هستند، موافق نیستم و حتی با این تعریف که هر منتقد باید راهحلی ارائه کند، هم مخالفم اتفاقا اگر کسی نقدی کرد ولی راهحلی نشان نداد ضعف مسئله را به ما گوشزد میکند و این اشکالی ندارد اما کسانی که از دولت نقد میکنند باید انصاف داشته باشند و اشکال را در حدی که هست ببینند.
مشاور رئیسجمهوری با اشاره به منشور شهروندی گفت: کار زیبای رئیسجمهور موضوع تدوین منشور حقوق شهروندی بود که گامی برای رسیدن به جامعه رشد یافته است که باید در وهله نخست منشوری باشد، که روی آن توافق و آگاهی وجود داشته باشد و این منشور حقوق شهروندی کار بینظیری در طول انقلاب اسلامی بود که آرزوی بسیاری از دلسوزان نظام هم بوده است. این منشور حتی از نظر بینالمللی یک امتیاز برای کشور است؛ چرا که یکی از مفاهیمی که در این سالها مدام به آن محکوم و متهم شدیم موضوعات حقوق بشر و حقوق شهروندی بوده است و این منشور حقوق شهروندی جواب قاطع به مخالفان بود؛ چرا که بالاترین مقام اجرایی کشور میگوید من و دولتم به آن پایبندیم.
نجفی خاطرنشان کرد: این در حالی بود که مخالفان اعلام کردند این منشور خوبی است اما یک حرکت تبلیغاتی و انتخاباتی از سوی دولت است؛ حال آن که از ۳ سال پیش معاون حقوقی رئیسجمهور اعلام کرد گروهی مشغول تدوین این منشور هستند و کار تدوین آن از ابتدای دولت آغاز شد و بعد از مدتی به رئیسجمهور ارائه شد. برخی حقوقدانان ایراداتی گرفتند و در نتیجه مجدداً بررسیهایی انجام و نهایتاً امروز عرضه شد و امروز مخالفان اعلام میکنند این یک حرکت تبلیغاتی انتخاباتی است. اگر اعلام نمیشد میگفتند پس چرا رییسجمهور به وعده خود عمل نکرد.
وی با اشاره به موضوع برجام تصریح کرد: تا قبل از توافق برجام روحیه ناامیدی به جامعه میدمیدند که مگر میتوانیم با ۶ کشور بزرگ دنیا پای میز مذاکره بنشینیم و بعد از توافق میگفتند پس نتیجه برجام چه شد؟ به عنوان مثال بلافاصله پس از برجام منتقدان تیتر زدند چرا سوئیفت باز نشده است ولی بعد از بازشدن سوئیفت حتی یک بار تیتر نزدند که سوئیفت باز شده است.
وی همچنین بیان کرد: وزیر نفت وقتی گزارشی از اقدامات خود در اوپک داد مشخص شد که کاری که از نظر دیپلماسی نفتی در اوپک انجام داده، کار بزرگی است و وزیر نفت باید از این نظر مدال لیاقت و شجاعت دریافت کند.
مشاور رئیسجمهور با اشاره موضوعات مطرح شده در اوپک گفت: در اپک عربستان با بیش از ۱۰میلیون بشکه نفت تولید تصمیمگیر اصلی بوده، حساب کنید از ۳۲ میلیون بشکه نفت تولیدی اوپک ۱۰ میلیون بشکه سهم تولید عربستان است و حال با این همه خصومت و کارشکنی عربستان مجبور شد در اپک تسلیم حرف ایران شود. با این که به سبب کاهش قیمت نفت کشورهای دیگر میزان تولید و صادرات را کم کردند، حتی عربستان تولید خود را ۵۰۰ هزار بشکه کاهش داد ما نه تنها میزان تولید خود را کاهش ندادیم بلکه این میزان را افزایش هم دادیم. ۳ ماه مذاکرات سخت با اپک انجام شد تا این موفقیت حاصل شد.
مشاور اقتصادی رئیسجمهور ادامه داد: در آغاز فعالیت دولت یازدهم روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت صادر می کردیم اما امروزه ۲میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت میفروشیم که این مهم یکی از نتایج برجام محسوب میشود. ۳.۵ سال قبل که دولت را تحویل گرفتیم تنها اجازه یک میلیون بشکه نفت آن هم با نظر آمریکا داشتیم که اگر امروز همان رویه بود با یک میلیون بشکه آن هم با این قیمت امروز اداره کشور با مشکل روبهرو میشدیم.
این فعال سیاسی تأکید کرد: در برجام قرار نبود دشمنی مثل آمریکا را به دوست تبدیل کنیم؛ چرا که این کشور دست از دشمنی با انقلاب اسلامی برنداشته است ولی دیدیم با برجام کار تیم دیپلماسی تا آنجا پیش رفت که تمامی قطعنامههای شورای امنیت رفع شد. قبل از برجام در کشورهای اروپایی بنزین به هواپیماهای ما نمیفروختند و مثلاً هواپیمای ما مجبور بود از لندن بلند شود و در کشور ثالثی فرود آید و در آنجا بنزین و سوخت تهیه کند.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به وضعیت دولت در آغاز کار گفت: روزی که دولت یازدهم تشکیل شد تورم در مردادماه ۹۲ حدود ۴۰ درصد بود که شاید اگر اقدامات دولت نبود، مانند ونزوئلا که همچون ما بود امروز به تورم ۷۰۰ درصدی میرسیدیم و این در حالی بود که آن زمان رتبه دوم را بعد از ونزوئلا از نظر تورم داشتیم.
نجفی همچنین تصریح کرد: میبینیم امروزه در این کشور برای ساعاتی مرز خود با کلمبیا را باز میکنند تا مردم برای تهیه نیاز خود به این کشور رفته و پس از ساعتها در صف بایستند و اقدام به تهیه نیازهای خود کنند که شاید اگر تلاش دولت نبود ما هم به درد این کشور دچار شده بودیم.
مشاور رئیسجمهور خاطرنشان کرد: وقتی به این میاندیشم که اگر برجام اتفاق نیفتاده بود و توافق نشده بود، تنم میلرزد، اولاند در یک دیدار خصوصی صراحتاً گفت که در مورد حمله به ایران به توافق رسیده بودیم و تنها اختلاف بر سر زمان و گستره حمله بود که به نتیجه نرسیده بود که فکر میکردم این را تنها در دیدار خصوصی میگوید اما در پایان نشست و وقتی بیرون آمدند در مصاحبه مطبوعاتی مشترک، باز سربسته اعلام کرد.
نجفی خاطرنشان کرد: چالشهای بسیار بزرگی داریم و در سالهای آینده بر اساس محاسبات انجام شده هر سال ۸۵۰ هزار نفر از کسانی که در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل هستند، فارغالتحصیل میشوند که اگر ۲۵۰ هزار نفر از آنها دنبال کار نباشند یا شاغل باشند، ۶۰۰ هزار نفر فارغ التحصیل جویای کار داریم که به جز اینها ۶۰۰ هزار نفر هم بدون تحصیلات دانشگاهی وارد بازار کار می شوند و در جمع رقمی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد بازار کار خواهند شد.
وی با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری در کشور گفت: برای ایجاد اشتغال نیاز به سرمایهگذاری است، هم سرمایهگذاری خارجی و هم سرمایهگذاری داخلی و سرمایه گذار هم نیاز به امنیت دارد و عموماً سرمایهگذار بهدنبال امنیت برای سرمایهگذاری است و اگر ما نتوانیم مقصد این سرمایهگذاری باشیم، سایر کشورها به این موضوع میپردازند و جذب سرمایهگذار میکنند.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به فعالیتهای اقتصادی دولت گفت: دولت و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی آن روی ریل خوبی قرار گرفته همانطور که استاندار مرکزی اعلام کرد کارخانههای بزرگ استان راه افتاده و این وضعیتی است که در همه استانها شاهد آن هستیم.
وی افزود: روزی مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن گلایه داشتند که نه تنها تمام انبارهایشان بلکه حتی محوطه حیاط شرکتهایشان نیز از تولیدات پر شده است و تقاضا وجود ندارد اما امروز شاهد تغییر در بازار هستیم.
نجفی یادآور شد: سال ۹۲ کارخانجات خودروسازی که ۱۸ درصد ارزش افزوده صنعت و۳ درصد تولید ناخالص ملی را در اختیار دارند با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم شامل کارگران، قطعهسازان، تا مکانیکی و تعویض روغنی سالانه ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو تولید میکرد نه که امسال این رقم به یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه رسیده است.
مشاور اقتصادی رئیسجمهور همچنین تأکید کرد: البته باید کیفیتها بهتر شود که ۲ قرارداد بزرگ با ۲ شرکت بزرگ خودروسازی منعقد شده به نحوی که تولیداتشان در ایران ۳۰درصد قابلیت صادرات و فروش به دیگر کشورها را داشته باشد.
وی افزود: چرخ اقتصادی کشور به راه افتاده و آنچه مهم است جهتگیری درست کارهاست، چه در این استان و چه در کل کشور، شرایط فراهم شده و امید داریم آموزش و پرورش هم در همین چارچوب توسعه باید و رشد پیدا کند.
نجفی همچنین گفت: امیدواریم وزیر آموزش و پرورش گام های اساسی بردارد، مجلس هم نشان داده حامی خوب دولت و آموزش و پرورش است و امیدواریم که شاهد برطرف شدن مشکلات در بخش آموزش و پرورش باشیم.
مشاور رئیسجمهور برضرورت توجه به جایگاه معلمان تاکید کرد و گفت: موضوع رفاه و منزلت اجتماعی معلم دغدغه مشترک ما است؛ چرا که این موضوع، امری مهم و موضوعی ارزشمند و تعیینکننده در جامعه امروز است.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی بحثها و صحبتهای بسیاری درباره اهمیت آموزش و پرورش و جایگاه معلم شده به طوری که یکی از نکات مهم در سخنان امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری و نیز آموزههای دینی در بیان ائمه هدی(ع) تجلیل و احترام به مقام معلم و تعلیم و تربیت است.
مشاور اقتصادی رئیسجمهور تصریح کرد: البته تلاش ما برای عملی شدن این مهم است که باید مورد توجه باشد چرا که تحول و تکامل جامعه به کار معلم بستگی داشته و حتی به بیان قرآن تعلیم و تزکیه رسالت مهم انبیا و پیامبران الهی برشمرده شده است.
نجفی خاطرنشان کرد: همه کشورهایی که در مسیر توسعه حرکت کرده یا در آن وارد شدهاند بهاین درک رسیدهاند که باید به حوزه آموزش و پرورش توجه ویژهای کنند؛ به طوری که در کشور فرانسه و بعد از جنگ جهانی دوم پرداختن به آموزش و پرورش را برای ساخت دوباره کشور اصل گذاشتند و یکی از بزرگان عرصه تعلیم و تربیت فرانسه را مسئول کمیسیونی برای این مهم قرار دارند؛ چرا که آموزش و پرورش را به عنوان اولویت فرانسه بعد از جنگ جهانی دوم میدانستند.
وی افزود: در دیگر کشورها مثل آمریکا و ژاپن نیز میبینیم برای عبور از سختی ها و رسیدن به توسعه توجه ویژهای به آموزش و پرورش داشتند و حتی آمریکا برای رقابت با شوروی و به ویژه مباحث فضایی به تحول در آموزش و پرورش توجه کرد، بنابراین چه از نظر ایدئولوژی و چه از نظر تجربه انسان امروز به این مهم می رسیم که در صدر برنامههای توسعه محور باید برنامههای آموزش و پرورش قرار بگیرد.
مشاور اقتصادی رئیسجمهور در ادامه گفت: دو بررسی مهم در سال ۸۳ و سال ۹۳ درباره سرمایه اجتماعی و مولفههای آن در کشور انجام شد که خوشبختانه نتیجه آن، این بود که فرهنگیان قشری هستند که مردم بیشترین اعتماد را به آنها دارند به طوری که ۵۰ درصد اعلام کردند که به معلمان اعتماد خیلی زیاد و ۲۷درصد نیز به معلمان اعتماد نسبی دارند و این در حالی بود که این قشر در بین اقشار مختلفی که طرح شده بود از موقعیت اجتماعی و اعتماد عمومی بالایی به عنوان یک پشتوانه مردمی بالا برخوردار هستند.
نجفی تأکید کرد: ما باید بتوانیم انتظار به حق معلمان را برآورده کنیم و انتظارات آنها تنها مسائل مادی و معیشتی صرف نیست؛ چرا که این قشر انتظاراتی در بخش اجتماعی دارد و انتظار دارد که حداقل شرایط و ابزار لازم برایش فراهم باشد، تا بتوانند مسئولیت محوله را بهتر اجرا کنند.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به ضرورت بازتعریف آموزش و پرورش در جامعه تصریح کرد: امروز نیاز داریم تا نگاه را تغییر دهیم و نیاز به یک بازتعریف و بازنگری در جامعه درباره آموزش و پروش داریم؛ چرا که یک مسئول به تنهایی نمیتواند مشکلات را برطرف کند بلکه همه معلمان باید همت کنند تا بتوان کشور را از گرفتاریها نجات داد.
نجفی یادآور شد: نظام تعلیم و تربیت نیازمند تحول است؛ چرا که این تغییر زمینه توسعه در بخش آموزش و پرورش و متعاقب آن توسعه ملی را فراهم می کند. زیرا توسعه آموزش و پرورش و توسعه ملی بر یکدیگر تاثیرگذار هستند و باید توجه داشته باشیم بر اثر مشکلات دچار یک سیکل و چرخه معیوب نشویم چون کشور ناکارآمد و بدون پیشرفت نمیتواند رضایت شغلی معلمان و سایر اقشار را ایجاد کند پس عقبماندگی در توسعه سبب عقبماندگی آموزش و پرورش میشود.
وی ادامه داد: همینطور اگر آموزش و پرورش دچار عقبماندگی شود، منجر به عقبماندگی توسعه کشور میگردد و آموزش و پرورش عقب مانده نمیتواند نیروی انسانی و جامعه را به سمت پیشرفت و تعالی حرکت دهد و زیر بناهای لازم برای توسعه را فراهم سازد.
مشاور اقتصادی رئیسجمهور آگاهی معلمان و توجه به موضوعات مهم جامعه را امری اساسی دانست و افزود: در عین حال که باید شأن علم و تربیت را در جامعه امروز تشریح کنیم، باید به موضوعات مهم دیگر نیز توجه داشته باشیم و تحلیل درستی از مسائل ارائه کنیم.
نجفی ادامه داد: کشور ما کشوری است که از نظر قابلیت ها و ظرفیتهای ملی پرقدرت است، دارای نیروی جوان باهوش و ذکاوت در یک جغرافیای وسیع بوده و دارای تنوع اقلیمی است، بهطوریکه در کمتر کشوری چنین تنوع اقلیمی وجود دارد بهطوری که در یک فصل در یک منطقه میتوان اسکی و در منطقهای دیگر از کشور در دریا شنا کرد.