آفتابنیوز : به گزارش سی.ان.ان، گفتوگوهای منوچهر متکی در بروکسل همزمان با دیدار مذاکرهکنندگان ایرانی از مسکو به منظور بحث درباره طرح روسیه و انجام غنیسازی اورانیوم برای ایران در خاک روسیه و تضمین به اینکه برنامه هستهای تهران در راستای تلاش برای ساخت بمب هستهای نیست، انجام میشود.
علی لاریجانی مذاکره کننده ارشد ایران، در مصاحبهای با رادیوی دولتی فرانسه درباره چگونگی تجدید ارتباط با مذاکرهکنندگان اروپایی و بازگشایی تاسیسات به روی بازرسان آژانس توضیح داد.
متکی در این دیدار با خاویر سولانا رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز دیدار خواهد کرد. اتحادیه اروپا به همراه وزیران خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان برای متقاعد ساختن ایران به پذیرفتن قوانین نظارتی بینالمللی و خودداری از تولید سلاح در تلاش هستند.
وزیر امور خارجه ایران با «کارل دگوچت» وزیر امور خارجه بلژیک که در حال حاضر رییس سازمان دفاع و همکاریهای اروپایی است، نیز دیدار خواهد کرد. انتظار میرود وی در پایان این سفر دیداری هم با اعضای کمیته امور خارجی پارلمان اروپا داشته باشد.
«توماس بیکل»، سخنگوی کمیته امور خارجی پارلمان اروپا، گفت: ایده این دیدار از طرف ایران ارایه شد و نشاندهنده آمادگی تهران برای بازگشت به مذاکرات با اروپا است.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا و آمریکا از طرح روسیه حمایت کردهاند اما مقامات ایرانی پاسخهای مبهمی درباره پیشنهاد مسکو دادهاند.
در همین حال، خبرگزاری جمهوری اسلامی، به نقل از متکی اعلام کرده که ایران طرح روسیه برای غنیسازی اورانیوم را مورد نظر قرار خواهد داد به شرطی که مسایل معینی در آن لحاظ شود.
وی گفت: اگر طرح روسیه با افزودن شاخصهای تکمیلی تبدیل به یک طرح جامع شود، میتوان گفت که نظر ایران را جلب خواهد کرد. شرکای طرح، زمان طرح، مکان غنیسازی و اجماع تمام طرفهای مرتبط، از جمله موارد دارای اهمیت برای ایران هستند.
طرح روسیه را میتوان آخرین فرصت برای ایران پیش از نشست 6 مارس آژانس بینالمللی انرژی اتمی که ممکن است به اعمال تحریم علیه این کشور از سوی شورای امنیت منجر شود، به شمار آورد که تهران به واسطه آن نگرانیهای بینالمللی را مورد توجه قرار دهد.
بنا بر این گزارش، روابط کشورهای اروپایی با ایران در ماههای اخیر به خاطر بنبست گفتوگوهای هستهای به تیرگی گراییده است. سخنان محمود احمدینژاد رییس جمهور این کشور، زیر سئوال بردن هولوکاست و تصمیم ایران به تعلیق روابط تجاری با دانمارک بر سر کاریکاتورهای پیامبر اسلام را میتوان از عوامل تشدیدکننده این تیرگی دانست.