آفتابنیوز : آیت الله کروبی در این نامه دفاع از حقوق همه انسانها "حتی کسانی که عقايد ايشان را نمیپسنديم"، را از وظايف اصلی مراجع روحانی ایران دانسته و خاطر نشان کرده است:
"در شرايطی که مسلمانان در اسپانيا زير فشار شکنجه و تفتيش عقيده جان میباختند در پناه تمدن اسلامی، عوام و علمای يهود و نصاری به آسودگی و در پناه رواداری دينی زندگی میکردند. ايرانيان چه پيش از اسلام و چه پس از اسلام همواره حامی رواداری و تساهل دينی و پذيرش عقايد مختلف بودهاند. بر اين اساس، اقدام اخير پس از عاشورای حسينی در شهر مقدس قم و درگيری وسيع تعداد زيادی از متصوفه و مضروب و مجروح و محبوس شدن حدود هزار تن از آنان و تخريب مکانی متعلق به ايشان موجب تعجب اينجانب شد."
وی با اشاره به اصل تسامح و تساهل در اسلام می نويسد: "ما در مکتب امام صادق آموختهايم که حتی با دهريون در مسجد مباحثه کنيم و در صدر انقلاب اسلامی بر اين باور بوديم که در جدلی احسن میتوانيم به ملحدين پاسخ دهيم. اما متاسفانه هماکنون نه درباره دهريون و ملحدين که درباره فرقهای از فرق اسلامی و شيعی به بدترين شکل جدل بلکه جدال روی آوردهايم."
کروبی در اشاره به شهر قم می گويد: "شهرهای مقدس همواره مکان امن انسانها بودهاند." او از مراجع و روحانيون می خواهد "حفظ حرمت قم و نسبت آن با قانون و اقتدار حکومت" را وظيفه خود بشمارند.
"نقش مراجع معظم تقليد در طرد روشهای ناپسند و دشمنیهای پنهان با حقيقت ايمان و آزادی دينی، خدمت بزرگی به اسلام عزيز در شرايط هجوم بيگانگان است. هيچ کسی به جز مراجع تقليد نمیتواند از تماميت اسلام که ايمان و اختيار در آن مستور است، دفاع کند؛ رد شايعات دوستان ناآگاهی که میخواهند نهاد مرجعيت را خرج بیتدبيری و نابردباری خود کنند؛ طرد افرادی که در لباس دوست با دفاع بد، تصويری دشمنشادکن از اسلام نشان میدهند؛ دفاع از حقوق همه انسانها حتی کسانی که عقايد ايشان را نمیپسنديم و حفظ حريم حکومت اسلامی که نمايندهی همه شهروندان و مومنان است، اکنون منظومهای از رفتارهايی را تشکيل میدهد که عمل به آن تنها برازندهی نهاد مرجعيت است."