کد خبر: ۴۲۱۱۶
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۸:۱۴

پاندول وار بين آرمان و واقعيت

آفتاب‌‌نیوز : مثلاً در لايحه ي بودجه سال 1385 منابع و مصارف عمومي دولت حدود 6/53 درصد بيش از هدف برنامه تعيين شده است. همچنين درآمدهاي مالياتي و واگذاريهاي داراييهاي سرمايه اي نيز به ترتيب 5/10 و 4/12 درصد بيش از هدف برنامه چهارم برآورد شده. به اين ترتيب مشاهده مي شود كه در بودجه 85 رقم واگذاري داراييهاي مالي، بيشترين انحراف را از برنامه داشته و به بيش از 6/2 برابر هدف برنامه چهارم بالغ گرديده است. همچنين استفاده از اوراق مشاركت براي تأمين مالي دولت در سال 85 نيز 7/52 درصد بيش از هدف برنامه چهارم است.

اختلاف بين ارقام برنامه چهارم و بودجه 85 نشان دهنده چيست؟ و مقصر آن كيست؟
ترديدي وجود ندارد كه مسئول اين بيماري كهنه، دولت احمدي نژاد نيست، دولتهاي جمهوري اسلامي همواره عادت داشته به يك راهي بينديشند و در عين حال، در راه ديگري گام بردارند. با اين حال شكاف كنوني درباره سال 85 مبين يكي از دو نتيجه است: برنامه چهارم توسعه از آرمانها بسيار دور بوده و به درستي تدوين نشده و يا اينكه درست بوده و بنابراين لايحه 85 در عمل با مشكلات عديده اي مواجه خواهد شد.

اينكه كدام يك از دو گزينه فوق درست است، چيزي است كه بايد صبر كرد و پس از پشت سر گذاشتن سال 85، پاسخ آن را دريافت. با اين حال، يك حقيقت در اين ميانه، انكارناپذير است و آن اينكه جامعه علمي متشكل از اقتصاددانان و برنامه ريزان ما، هيچ گاه نتوانسته است به يك وفاق معقول و منطقي درباره اقتصاد ايران دست پيدا كند. متأسفانه گفتمانهاي اقتصادي در ايران بيش از اندازه متكثر بوده و ضمناً هر كدام از يك رشته مشكلات ساختاري يا فقدان ارتباط با واقعيات درون جامعه، رنج مي برند. آيا روزي خواهد رسيد كه اقتصاد ايران از تعارض بين آرمان و واقعيت، رهايي پيدا كند؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین