آفتابنیوز : محبوبه بیات – هنر در طول تاریخ، نقش بسیار تاثیرگذاری در شکلگیری تمدن بشری داشته است. امروزه، جایگاه هنر در جوامع مختلف، بسیار جدی و مهم تعریف میشود. هم می تواند سرگرم کننده باشد و هم می تواند ابزار نمایش خلاقیت در بزرگسال، کودک، مرد و زن باشد.
آثار هنری، بگونهای خلق میشوند که زیبایی، خلاقیت و اندیشه پاک را، چه با الهام گرفتن از خلقت پروردگار و چه با رویکرد درونگرایی، با هارمونی چشمنواز و البته برای لذت بردن سلایق مختلف، ارزانی میدارند.
برخورداری از روحیه لطیف هنری میتواند با انعطاف در طراحی و خلاقیت بکر و پویا، مرزهای زیباییشناسی را درهم نوردد و ماندگارترین ساختههای بشری را به یادگار گذارد.
در همین راستا چند روزی است نمایشگاهی با عنوان "دستسازههای دانش آموزان" در اداره آموزش و پرورش منطقه 8 در حال برگزاری است که با شرکت دانش آموزان و اولیاء در بخش های آموزشی، تزیینی و ... برپا شده است.
هدف اصلی این نمایشگاه "ساخت آثار هنری از مواد بازیافتی با بهرهگیری از خلاقیت و نوآوری" و نیز ارائه دستسازههایی است که خود دانش آموزان برای امور روزمره خود ساختهاند.
"مریم صعودی" معاون آموزشي "مدرسه پسرانه نداء النبي" و كارشناس روانشناسي كودك در این زمینه میگوید: «لازمه رشد فکری کودکان اقتضا میکند تا اولیاء به فرزندان خود فرصت خلاقیت بدهند. ضروری است که در قبال حس کنجکاوی و خلاقیت کودکان حوصله کافی به خرج دهیم و حتی برخی ریختوپاشها و بینظمیهای آنها را که البته هدفمند باشد، تحمل کرده و با مخرب و بی انضباط خطاب کردن، توان خلاقیت آنها را کمرنگ نکنیم».
به نظر میرسد برنامههای آموزشی مدارس، علیرغم محتوای مناسب کتابهای درسی، برای رشد خلاقیت فکری و هنری دانش آموزان کافی نیست. لذا برگزاری برنامههای کمکآموزشی از قبیل "نمایشگاه دستسازههای دانشآموزان" میتواند کمک شایانی به پرورش فکری دانشآموزان بکند. چرا که از یک سو، حس خودباوری و اعتماد بنفس آنها را تقویت می کند و از سوی دیگر، اگر چه این نمایشگاه جنبه رقابتی نداشت اما حس رقابت دوستانه دانش آموزی جهت بهتر فکر کردن و بهتر ساختن را به خوبی به آنها آموزش میدهد.
اندیشیدن تا زمانی که با عمل همراه نباشد , خلاقانه نیست .
من فقط عاشقانه کنجکاو هستم.
سپاس از مطلب خوبتان