کد خبر: ۴۲۳۷۲۶
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۴

خواص عجیب چای سبز

حسین رضایی‌زاده، متخصص طب سنتی و رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای پاسخ‌گویی به سؤالات پزشکی مخاطبان فارس مهمان برنامه این هفته «مطب مجازی» خبرگزاری فارس بود.
آفتاب‌‌نیوز : این خبرگزاری در راستای ارتقای سطح دانش سلامت مردم و برای حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی در جامعه و همچنین پیشگیری و آموزش شناخت برخی علایم و مشکلات زمینه‌ای بیماری‌ها، مطالب آموزشی و مصاحبه‌هایی را با بهره‌گیری از بهترین پزشکان کشور که هر هفته مهمان برنامه «مطب مجازی» هستند، منتشر می‌کند.

به گزارش فارس، حسین رضایی‌زاده، متخصص طب سنتی متولد سال 1356 در شهر آبادان است. وی فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران است، همچنین تحصیلات دکترای تخصصی خود را در زمینه طب سنتی با موفقیت در این دانشگاه پشت سر گذاشته است. رضایی‌زاده اکنون به عنوان رییس و عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال فعالیت است. وی برای پاسخگویی به سوالات مخاطبان مهمان این قسمت از برنامه مطب مجازی خبرگزاری فارس بود، در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید:

ح. ایمانی از یزد: آیا می‌توان با مراجعه به عطاری ها و تجویز فروشنده اقدام به تهیه دارو و درمان کرد؟


اصولا عطاری‌ها فقط یک واحد صنفی و  محلی برای فروش گیاهان دارویی هستند، به گونه‌ای که داروهای گیاهی مجوز دار نیز قابل عرضه در عطاری‌ها نیستند و متاسفانه در حال حاضر این داروها در این مکان به فروش می‌رسند. در عطاری ها به هیچ وجه بنا نیست که بیماری افراد تشخیص داده شود، نسخه داده شود یا دارویی برای درمان فرد تجویز شود. عطاری محلی برای عرضه داروها است. البته عطارهایی هستند که با توجه به تجربه‌ای که کسب کرده‌اند مجرب باشند، اما تعداد این عطارها بسیار کم است لذا توصیه می‌شود مردم باید برای درمان و تشخیص بیماری به پزشکان طب سنتی مراجعه کنند.

ف. اکبری از بروجرد: مزاج افراد چاق یا لاغر چگونه است؟ برای لاغری با طب سنتی باید چه کرد؟

نگاه طب سنتی به مزاج افراد به دو گونه تقسیم می‌شود، به این صورت که با توجه به اقتضای مزاجی یک فرد لاغر یا چاق بودن وی تشخیص داده می‌شود.

طب سنتی مزاج افراد چاق را رطوبی می‌داند که با توجه به این موضوع آن‌ها استعداد لاغری کمتری دارند. و بلعکس افرادی که مزاج خشک دارند، (گرم و خشک یا سرد و خشک) افراد لاغر اندام هستند که این افراد اصولا استعداد چاق شدن را ندارند و افزایش وزن پیدا نمی‌کنند مگر با تغییرات وزن در طول زمان. این نگاه به ما کمک می‌کند که با توجه به مزاج فرد سرعت بیشتری در کاهش یا افزایش وزن بیماران داشته باشیم.

ر.منصوری از اصفهان: آیا با داروهایی که در ماهواره و اینترنت تبلیغ می‌شود می‌توان در مدت کوتاهی چاق یا لاغر شد؟

داروهایی که در تبلیغات رنگین ماهواره‌ها مدعی لاغر یا چاق کردن فرد در یک زمان کوتاه هستند می‌توانند عوارض خطرناکی داشته باشند، و قطعا هیچ دارویی وجود ندارد که وزن را در مدت کوتاه کاهش دهد و عارضه نداشته باشد. معمولا عرضه کنندگان این داروها بیش از اینکه به سلامت افراد توجه کنند به منافع اقتصادی خود توجه بیشتری دارند. لذا توصیه می‌کنم برای کاهش یا افزایش وزن حتما با مراجعه به پزشک یک بررسی همه جانبه از نظر متابولیسم بدن، غدد و سایر عوامل انجام دهند.

ک. کریمی از اهواز: آیا استفاده از دمنوش‌ها تاثیری در کاهش وزن افراد دارد؟

تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد که استفاده از دمنوش برای کاهش وزن موثر است اما این موضوع به این معنا نیست که صرفا فقط با مصرف دمنوش لاغر شویم، بلکه برای کاهش وزن علاوه بر ورزش کردن اصلاح سبک زندگی و تغذیه مناسب از عامل بسیار مهم است، و توصیه می‌شود استفاده از دمنوش ها نیز با توصیه پزشک صورت گیرد لذا استفاده از برخی از این دمنوش‌ها نیز مضر است.

از معروف ترین دمنوش هایی که برای لاغری استفاده می‌شود می‌توان از چای سبز نام برد که دارای شواهد علمی است. همچنین دارچین و آویشن نیز دارای خواصی برای کاهش وزن افراد هستند. عمدتا گیاهانی که از دیدگاه طب سنتی گرم و خشک هستند برای کاهش وزن مفید هستند و داروهای گیاهی که مسهل هستند به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند.

ع. محمدی از تهران: آیا استفاده از برگ سنا برای لاغری مفید است؟


برگ سنا و گیاهان که مسهل هستند به هیچ وجه برای کاهش وزن توصیه نمی‌شود و متاسفانه برخی بدون داشتن اطلاعات کافی برای لاغر شدن از این گیاه دارویی استفاده می‌کنند. بسیاری از دمنوش‌های ترکیبی که در بازار موجود است دارای برگ سنا هستند و با توجه به اینکه سنا مسهلی قوی است، مصرف بی رویه آن در طول زمان ممکن است باعث تنبلی روده بزرگ شود، که از آن زمان روده در برابر هر درمانی مقاوم می‌شود. متاسفانه در برخی از مواقع از این گیاه با نام انگلیسی کاسیا در سطح بازار به فروش می‌رسد.

س. اسماعیلی از اصفهان: آیا نوشیدن مداوم چای مضر است؟

طب سنتی معتقد است که اعتدال در مصرف هر ماده غذایی مفید ضرری برای بدن ندارد و مصرف بی رویه هر ماده غذایی باعث آسیب به بدن می‌شود.

در خصوص مصرف چای نیز باید گفت که مصرف چای از نظر طب سنتی هیچ مشکلی ندارد بلکه افراط در مصرف چای به دلیل اینکه حاوی آنتی اکسیدان است می‌تواند باعث عادت کردن بدن به این ماده و تعدیل منفی شود لذا توصیه می‌شود در مصرف چای اعتدال رعایت شود.

عمدتا چای موجود در بازار یا رنگ طبیعی ندارد یا حاوی اسانس های غیر طبیعی است، و همین موضوع باعث از بین رفتن خواص چای می‌شود، از نشانه های طبیعی بودن چای می‌توان به دیر دم بودن و کم بودن رنگ و بوی آن اشاره کرد.

ح. مبشری از مشهد: در خصوص خواص چای سبز توضیح دهید؟

چای سبز دارای خاصیت چربی سوزی، رفع کننده خستگی و حاوی آنتی اکسیدان است، چای سبز نسبت به چای قرمز موجود در سطح بازار از افزودنی‌های کمتری برخوردار است، و توصیه می‌شود در مصرف چای سبز نیز اعتدال رعایت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین