آفتابنیوز : سرویس بینالملل- پس از اظهارات اخیر «مایکل فلین» مشاور ارشد امنیت ملی دونالد ترامپ رییسجمهوری منتخب امریکا علیه ایران و اظهارنظر او در اینباره که از اینپس ایران در مرکز توجهات دولت امریکا و زیر ذرهبین خواهد بود، رسانههای بینالمللی نظر کارشناسان را در اینباره جویا شدهاند.
به گزارش آفتابنیوز؛ خبرگزاری «رویترز» اشاره میکند که مشخص نیست تهدید فلین علیه ایران چگونه عملی خواهد شد اما این سیگنالی از سوی دولت ترامپ است که میخواهد تحریمهای تازهای علیه ایران برای برهمزدن برجام وضع نماید.
این خبرگزاری با اشاره به اینکه اظهارات اخیر مایکل فلین تهاجمیترین اظهارات دولت جدید امریکا علیه ایران بوده، در ادامه با تحلیلگرانی در اینباره صحبت کرده است؛ در اینباره که آمریکا چگونه واکنش نشان خواهد داد. «اظهارات فلین بدان معناست که قصد دارد به ایران این پیام را منتقل کند که اگر آن کشور آزمایشهای موشکی بیشتری را انجام دهد هزینه سنگینی را باید بپردازد. سه دیپلمات امریکایی که نخواستهاند نامشان فاش شود در اینباره گفتهاند که هدف پیام فلین اشکار است؛ او میخواست بگوید که دولت امریکا خجالتی از رویارویی با ایران نمیکشد و در مقابل اقدامات ایران ساکت نخواهد ماند. این دیپلماتها با بیان اینکه هنوز در حال ارزیابی چگونگی واکنش نشاندادن به ایران هستند، افزودهاند که امیدوارند ایران رفتار خود را در منطقه تغییر دهد.»
«سایمون هندرسون» کارشناس مسائل خاورمیانه در موسسه واشنگتن اما نگران است و میگوید که خطر خطای محاسباتی توسط واشنگتن و تهران وجود دارد. او میگوید که احتمالا امروز منطق ایران این است؛ «خدای من، این مرد (ترامپ) واقعا جدی است؟ خب بگذارید ببینیم واقعا جدی است یا خیر. بگذارید او را کمی آزمایش کنیم.».
رویترز اشاره میکند که بیانیه سخت اخیر ترامپ همزمانشده با مانور سه روزه با حضور استرالیا، فرانسه، بریتانیا و امریکا در نزدیکی مرز ایران در آبهای خلیج فارس. این خبرگزاری اشاره دارد که همزمانی این رویدادها با مکالمات تلفنی ترامپ با نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی میتواند زنگخطر باشد.
روزنامه «نیویورکتایمز» نیز با انتشار گزارشی اشاره میکند که اظهارات فلین بدون ذکر جزئیات برنامه دولت ترامپ نشان از آن دارد که ترامپ میخواهد با ایران مقابله کند. این روزنامه مینویسد: «ترامپ میخواهد علیه تهران در چند جبهه وارد عمل شود و همه گزینهها از جمله حمله نظامی را روی میز قرار دهد. فلین به طور خاص به حمایت ایران از انصارالله در یمن اشاره کرده است.»
این روزنامه اشاره میکند که چالش اصلی پیشروی دولت ترامپ آن است که نمیتواند اجماع بینالمللی برای اعمال فشار برای تحریمهای سختگیرانه نفتی و بانکی بر ایران ایجاد کند و ایران را به پای میز مذاکرات بر سر برنامه هستهای هرچند به صورت محدود شده بکشاند.
یک مقام دولتی به نیویورکتایمز میگوید که مقامهای سعودی در حال سوق دادن امریکا برای حمایت بیشتر حملات هوایی خود در یمن هستند با این حال، روز چهارشنبه مقامهای وزارت دفاع گفتند که تغییری در وضعیت نظامی بوجود نخواهد آمد. این روزنامه اشاره میکند که اوباما اگرچه از حملات هوایی سعودیها در یمن حمایت کرد اما این حمایت بسیار محتاطانه و محدود شده بود چرا که نگران قربانیان غیرنظامی زیاد در این حملات بود. این روزنامه به نقل از منبعی در کاخ سفید اشاره میکند که اوباما همواره دغدغه غیرنظامیان را داشت و میگفت که نهادهای اطلاعاتی پیش از هر حملهای باید اطمینان کسب کنند که غیرنظامیان کشته نخواهند شد.
نیویورکتایمز اشاره میکند که اظهارات فلین، تحلیلگران را درباره چشمانداز روابط ایران و امریکا در وضعیت دشواری قرار داده است. «کلیف کاپلان» تحلیلگر گروه اوراسیا در واشنگتن میگوید که اظهارات او بسیار نگرانکننده است. او میگوید در حال حاضر استیو بانون، مایکل فلین و استفن میلر همگی در یک راستا علیه ایران حرکت و اقدام میکنند. او آنان را انقلابیها و تندروهای دولت ترامپ خوانده است.
با این حال افرادی چون ری تکیه عضو ارشد شورای روابط خارجی امریکا گویند که بسیار طبیعی و محسوس بود که در اوایل دولت ترامپ این دولت نسبت به فعالیتهای ایران هشدار دهد. او اشاره میکند واقعیت آن است که ایران در طول سالهای گذشته چندان هشدارهای امریکا را جدی نگرفته ست.
لسانجلس تایمز هم با انتشار سرمقالهای اشاره میکند که ترامپ پیش از تعیین دیپلماتهای خود زبان تندی علیه ایران را در پیشگرفته است. این روزنامه اشاره میکند که ما اکنون با دولت کاملا متفاوتی در امریکا و رویکرد تازهای از سوی آن علیه ایران مواجه هستیم. این روزنامه اشاره میکند که تنها ۱۲ روز پس از به دستگرفتن قدرت دولت ترامپ رویکردی مستقیما تهاجمی اتخاذ کرده است. او دولت اوباما را متهم کرد که پاسخ مناسبی به اقدامات تهران نداده است و توافق هستهای را ضعیف و بیاثر خواند و اعلام کرد که بهطور رسمی موضوع ایران را در دستور کار قرار خواهد داد.
این روزنامه اما میپرسد این در دستورکار قراردادن بهچهمعناست؟ یک مقام ارشد دولتی گفته است که این به معنای در نظرگرفتن طیف وسیعی از گزینهها است؛ از جمله اقدام نظامی.
لسانجلستایمز اشاره میکند که این پرسشها مطرح است که آیا بیانیه فلین یک تهدید واقعی است یا یک لاف؟ آیا هشدار توسط فلین، یک فرد ضداسلام قدیمی تنها به سبب خلق و خوی اوست یا بخشی از راهبرد هماهنگ طراحیشده برای ایرانیان است؟ اگر چنین باشد آیا راه جنگ میان دو کشور هموار خواهد شد؟ لسانجلس تایمز اشاره میکند غیرممکن است که بتوانیم اکنون پاسخی برای این پرسشها بیابیم.
این روزنامه اشاره میکند که آمریکاییها به قلدرمابیهای ترامپ عادت کردهاند؛ او همه را تحقیر میکند اما آیا میتوان در نظر داشت که در سیاست خارجی اینگونه نباشد؟ لسآنجلستایمز مینویسد: «البته دولت ترامپ در حال حاضر ناشایستگی خود را نشان داده است اما تهدید دیگر کشورها قبل از درک واقعی مسائل، اقدامی بیپروا است».
لسآنجلستایمز اشاره میکند که تغییر سیاست خارجی امریکا در دوران ترامپ طبیعی بود چرا که آنان سیاست اوباما را بیش از حد ضعیف میدانستند با این حال بیتجربهبودن ترامپ و دستیاران و مشاوران ارشد او در سیاست خارجی دلیلی است که نشان میدهد آنان باید بسیار مراقب اظهارات و مواضع خود باشند.»
لسآنجلستایمز اشاره میکند که امیدوار است برای منافع امریکاییها هم کهشده ترامپ بزودی متوجه شود که در سیاست خارجی تهدید باید متکی بر دیپلماسی باشد. او باید در نظر گیرد که کشورهای دیگر در برابر توهین به منافعشان تحمل زیادی نخواهند داشت اگر ایران موشک دیگری آزمایش کند و فلین بازهم تهدید کند آغاز یک جنگ نامحتمل نخواهد بود.
روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی اشاره کرده که جمهوریخواهان بسیار از اظهارات فلین در هشدار دادن به ایران خوشحال شدهاند.
این روزنامه اشاره میکند که فلین حمایت کنگره را با خود خواهد داشت. واشنگتنپست مینویسد: «اغلب نمایندگان جمهوریخواه کنگره با ترامپ بر سر سیاست خارجی به خصوص بر سر رویکرد او در قبال روسیه تفاهم ندارند با این حال، این موضوع درباره ایران صدق نمیکند. جان کورنین از نمایندگان اکثریت سنا و از سناتورهای جمهوریخواه از تگزاس میگوید موضوع اصلی ابهام موجود در پاسخ احتمالی ترامپ به ایران است با این حال او میگوید که جمهوریخواهان از تغییر لحن ترامپ در قبال ایران و ارسال این پیام که همه چیز تغییر کرده استقبال میکنند و معتقد است که این رویکرد مفید است. سناتور جمهوریخواه مارکو روبیو از فلوریدا یکی از منتقدان سیاست خارحی ترامپ نیز اظهارات اخیر فلین و هشدار او به ایران را تایید کرده است. جمهوریخواهان اظهارات اخیر فلین را نخستین گام امریکا برای متقاعدکردن جامعه بینالمللی برای اعمال فشار بر تهران قلمداد کردهاند. سناتور دیوید پردو در این میان میگوید که هیچکس درباره جنگ مستقیم صحبت نکرده است.
روزنامه «گاردین» نیز با انتشار گزارشی درباره اظهارات اخیر فلین به نقل از علی واعظ کارشناس مسائل ایران در گروه بینالمللی بحران اشاره میکند که این اظهارات چه تهدیدی توخالی باشد چه بیانیهای شفاف برای جنگ با ایران، هر دو خطرناک هستند. این تلاشی از سوی دولت ترامپ برای اتخاذ موضعی قویتر علیه ایران است. این موضوع میتواند به سادگی ایران و امریکا را به جنگ بکشاند؛ همانطوری که افغانستان و عراق را کشاند. این روزنامه اشاره میکند که در کارزار انتخاباتی نیز ترامپ تکرار کرده بود که موضع سرسختانهتری را در قبال تهران اتخاذ کرده بود و انتخاب متیس و فلین دو چهره مخالف ایران نیز در همین راستا بوده است.
اسراییل و حکومت های قبیله ای واقع درجنوب خلیج فارس ترامپ یک تاجرپیشه است ومی خواهد
با اینکارها700میلیاردسعودی ها ودلارهای قطر وامارات و......رابه سمت خریدهرچه بیشترکالاهای
آمریکایی بالاخص اسلحه سوق دهد ترامپ تاجراست وحراف وگزافه گو اما احمق نیست اگرچه چند
حانور ابله وروانی را درکابینه خودگرد آورده است اما اگرسیاست اویعنی تجارت سودآورترنتیجه ندهد
به آنی این افراد را عوض می کند
عراقچی: مشکلات بانکی و مالی همچنان ادامه دارد/ تحریمهای غیرهستهای و اولیه آمریکا پا برجاست
از اول هم تمام بحث برجام دور و بر رفع تحریم های مرتبط با اتمی بود نه کلیه تحریم هایی که از 1358 به این سمت تصویب شده است
این جهان کوه است سوی ما اید ندا ها
دوست ان است که عیب دوست گوید نه مدح خانه خراب کن سراید
در اواخر دولت اوباما با نا رضایتی های بسیار اسرائیلی ها از اقدامات اوباما به ویژه برجام کاملا مشخص بود که این بار انها به جای حمایت از یک فرد با تدبیر سیاست مدار از یک انسان ضعیف به عنوان الت دست استفاده خواهند کرد و در نتیجه با لابی های بسیار قوی خود اقدام به روی کار اوردن این مرد کردند
البته از این هم نباید غافل شد که ترامپ با شعار های ملی و نژادپرستانه که برخی از انها عده ای از مردم امریکا را راضی میکرده به میدان امد و تمام این عوامل و همچنین تزریق فکر های جدید به دل جامعه ی امریکا باعث این انتخاب شد.
احتمال جنگ بین ایران و امریکا بسیار کم است ولی حتما ترامپ در پی محدودیتهای گسترده خواهد بود که امید وار هستم دولت مردان اماده ی مقابله باشند.
این خط و این هم نشون
صبر کن تا ببینی
اینا جای سفت هستند عزیزم فرصت سوزی کردین حالا این روی سکه رو هم ببینین
اظهارات فلین
فقط برای فروش تجهیزات نظامی در خاورمیانه است
ارزش دیگری ندارد