کد خبر: ۴۲۴۳۳۵
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۶

بیماری‌های مستعد‌کننده نارسایی کلیه

برخی بیماریها می توانند عاملی برای ابتلای ما به مشکلات کلیوی باشند و باعث بروز بیماری های مختلف در بدنمان شوند بهتر است در سنین بالا کراتین و اوره خونتان را چک کنید.
آفتاب‌‌نیوز :
برخی بیماریها می توانند عاملی برای ابتلای ما به مشکلات کلیوی باشند و باعث بروز بیماری های مختلف در بدنمان شوند بهتر است در سنین بالا کراتین و اوره خونتان را چک کنید نارسایی کلیه نشانه های زیادی دارد که درادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت .

600 میلیون نفر در سراسر دنیا به نارسایی کلیه مبتلایند و متاسفانه سالانه میلیون‌ها نفر به دلیل این عفونت یا عوارض ناشی از آن بر قلب و عروق فوت می‌کنند. متخصصان می‌گویند مشکل اینجاست که اکثر افراد به سلامت کلیه‌های خود اهمیت نمی‌دهند و بسیار دیر هنگام برای درمان مراجعه می‌کنند.

نارسایی کلیه علایمی ندارد که فرد بتواند زود هنگام متوجه آن شود اما با آزمایش و سنجش میزان آلبومین در ادرار و کراتینین در خون می‌توان آن را تشخیص داد.

متخصصان توصیه می‌کنند افراد مبتلا به بیماریهای نظیر دیابت و فشار خون یا افراد چاق، سیگاری و افراد بالای 50 سال یا کسانی که زمینه خانوادگی ابتلا به بیماریهای کلیوی را دارند هر از گاهی آزمایشات لازم را انجام دهند.

دلیل نارسایی کلیه عفونت و التهاب کلیه‌هاست. تشخیص به موقع می‌تواند جلوی پیشرفت بیماری و در نتیجه ابتلا به نارسایی کلیه و دیالیز و پیوند را بگیرد.

تیم تحقیقاتی مرکز تحقیقات بیمارستان دانشگاهی مونترال (CRCHUM) در مطالعه اخیرشان به ارتباط تازه‌ای بین بیماری مزمن کلیوی و بیماری دیابت دست پیدا کردند. براساس این گزارش، تجمع اوره در خون بعد از نارسایی کلیه می‌تواند باعث ابتلا به بیماری دیابت شود. دکتر وینسنت پویتاوت، مسئول این مطالعه، می‌گوید: «ما مکانیسم‌ های مولکولی خاصی را شناسایی کردیم که می‌توانند در افزایش سطح قند خون در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی غیردیابتی نقش داشته باشند. بررسی‌ های ما در نمونه‌های انسانی و موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که بیماری مزمن کلیوی می‌تواند باعث ابتلا به بیماری دیابت ثانویه شود».

این مطالعه از اهمیت خاصی برخوردار است چون رابطه خاصی را بین بیماری مزمن کلیوی و بیماری دیابت نشان می‌دهد. دکتر پویتاوت در ادامه می‌گوید: «برای تایید اعتبار این یافته‌ها در میان انسان‌ها به مطالعات بیشتری نیاز داریم. اما تایید مشاهدات علمی ما به این معنا خواهد بود که افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی غیردیابتی در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند. در این صورت، روش‌های درمانی خاصی مثل مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها توصیه می‌شوند چون می‌تواند از سلول‌های بتا در پانکراس محافظت کنند و خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهند».

یکی از جدیدترین تحقیقات منتشرشده در American Journal of Kidney Diseases، نتایج تازه‌ای درباره آسیب‌های کلیوی ناشی از دیابت ارائه می‌کند. محققان در این مطالعه متوجه شدند سطح قند خون بالاتر از حد عادی که با پیش‌دیابت مرتبط است، خطر ابتلا به اختلالات کلیوی را افزایش می‌دهد و این مساله می‌تواند به نارسایی کلیه منجر شود.

دکتر Toralf Melsom، استاد دانشگاه North Norway و مسئول این مطالعه، می‌گوید: «مطالعه ما نشان می‌دهد که روند پاتولوژیک آسیب کلیوی، به‌واسطه افزایش سطح قند خون در مرحله پیش‌ دیابت شروع می‌شود، درست قبل از شروع خود دیابت».

محققان برای به دست آوردن نتایج نهایی، عوامل مربوط به سبک زندگی و مصرف داروها را در مورد این افراد در نظر گرفتند. نتایج نهایی نشان داد نشانه‌های اولیه آسیب کلیوی در میان بیمارانی که پیش‌دیابت دارند، وجود دارد. این نشانه‌ها شامل سطح بالای پروتئینی به‌نام آلبومین در ادرار آنان می‌شد.

با توجه به همین نتایج است که دکتر Toralf Melsom می‌گوید مداخلات زودهنگام مثل تغییر در رژیم غذایی و توجه بیشتر به ورزش کردن در وضعیت پیش‌دیابت، می‌تواند هدفی برای جلوگیری از بیماری کلیوی مزمن باشد.

منبع: دکترسلام

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین