آفتابنیوز : بیماری ام.اس یا مالتیپل اسکلروز یک بیماری ناتوان کننده است که افراد زیادی را در سراسر جهان مبتلا می کند. هنوز هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و محققان سخت مشغول فعالیت هستند تا علل این بیماری را دریابند و علائم آن را کاهش دهند.
اما به تازگی مشخص داده شده است که فناوری تحریک الکتریکی مغز از روی جمجمه (tDCS) برخی علائم ام.اس را بهبود می بخشد.
در این تحقیق، کارشناسان مرکز مراقبت های جامع مالتیپل اسکلروز 'لانگون' در دانشگاه نیویورک، اثرات تحریک الکتریکی مغز از روی جمعجمه را روی افراد مبتلا به ام.اس بررسی و نتایج آن را در مجله Neuromodulation: Technology at the Neural Interface منتشر کردند.
در جریان رویه تحریک الکتریکی مغز از روی جمجمه (tDCS)، یک جریان الکتریکی کم دامنه از یک سری الکترود که روی جمجمه افراد قرار می گیرد، عبور می کند.
این جریان الکتریکی کورتکس (غشای) مغز را تحریک می کند و در نتیجه نورون ها را قادر می سازد تا سیگنال ها را راحت تر مبادله کنند. این کار به نوبه خود موجب تقویت اتصال عصبی و تشدید فرآیندهای یادگیری می شود.
در این مطالعه 25 نفر در بخشی از برنامه پرورش مغزی خود، درحین انجام بازی های رایانه ای از فناوری tDCS استفاده کردند. هدف این بازی ها تقویت مهارت های شناختی مانند کسب توانایی هایی برای حل مشکل، افزایش توجه، پردازش اطلاعات، تقویت زمان واکنش و سایر مهارت های حافظه فعال است.
پرورش مغز با استفاده از tDCS، کورتکس خلفی جانبی در جلوی مغز را هدف قرار داد. این منطقه مغز با خستگی، افسردگی و عملکرد شناختی مناطقی از مغز که تحت تاثیر ام.اس قرار می گیرند، ارتباط دارد.
تمامی افراد مورد مطالعه که از راه دور تحت نظارت قرار داشتند، 10 جلسه آزمایش عملکرد شناختی را در خانه انجام دادند. همچنین 20 نفر دیگر نیز در گروه کنترل قرار داشتند که آزمایش های عملکرد شناختی خود را بدون استفاده از تحریک الکتریکی مغز از روی جمجمه انجام دادند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی،در مجموع گروهی که حین آزمایش های عملکرد شناختی تحت تحریک الکتریکی مغز قرار گرفته بودند، در قیاس با افرادی که تنها بازیهای رایانه ای برای پرورش مغز انجام داده بودند، امتیازهای بیشتری در زمینه عملکرد شناختی کسب کردند.