کد خبر: ۴۴۹۰۵۷
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۵

رمضانی شاداب با تغذیه‌ای سالم

روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع معنوی، فیزیکی، روحی و اجتماعی به همراه دارد اما بجای آوردن این فریضه و حفظ سلامت بدن نیازمند رعایت کردن آداب همچون تغذیه صحیح است.
آفتاب‌‌نیوز :
در ماه رمضان باید رعایت نکات پزشکی و نحوه تغذیه صحیح مورد توجه قرار گیرد بنابراین نیاز به مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر ملاک نیست، بلکه نکته مهم نحوه رژیم غذایی در این ماه است.

در رابطه با تغذیه همیشه مصرف متعادل و میانه روی همراه با تنوع در مصرف توصیه می شود بخصوص ماه رمضان که افراد زمان بیشتری را بدون مصرف مواد غذایی سپری می کنند برای سالم ماندن یکی از مهمترین نکات مصرف گروه های اصلی غذایی است.

مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد چرا که مکانیسم های تنظیم کننده ای بدن در مدت روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن مؤثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد. 

یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در ماه رمضان کافی است در حالیکه اختلالات بوجود آمده در این ماه ناشی از مصرف زیاده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب کم است.

یک کارشناس تغذیه در رابطه با رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان گفت: روزه داری عبارت است از اجرای یک برنامه کامل و منظم بهداشتی که در آن بهداشت جسم و بهداشت روان مد نظر قرار می گیرد.

فتانه کاوری زاده اظهار کرد: روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه آسان نیست بلکه می تواند سلامت را به خطر اندازد و در مواردی شاهد هستیم روزه داران پس از اتمام ماه رمضان دچار اختلالاتی مانند افزایش وزن، افزایش سطح چربی خون، از کنترل خارج شدن دیابت و فشار خون، مشکلات گوارشی یا اختلالاتی در سایر اعضای بدن می شوند.

وی با بیان اینکه آشنایی روزه داران با اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان ضروری است، یادآور شد: غذاهای مصرفی در ماه رمضان باید ساده باشد و با غذاهای روزمره تفاوت نداشته باشد و روزه داران مانند سایر اوقات سال حتما سه وعده غذایی افطار، شام و سحری را در برنامه خود داشته باشند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: هیچ یک از وعده های غذایی نباید حذف شود اما فرد روزه دار باید حداقل 20 درصد کمتر از ماه های دیگر سال غذا بخورد زیرا این موضوع موجب سوزاندن چربی های اضافی بدن می شود.

کاوری زاده تاکید کرد: روزه داران به جهت اینکه هر یک از غذاها دارای موادی هستند که برای سلامتی بدن ضروری است باید از غذاهای متنوع از جمله نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها، شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی ها استفاده کنند.

این کارشناس تغذیه افزود: غذاهای پرفیبر حاوی الیاف طبیعی گیاهی هستند که شامل میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات سبوس دار هستند و اهمیت آنها بدلیل مغذی بودن، کم کالری بودن، تامین کننده فیبر مورد نیاز روزانه، هضم و جذب آسان آنها است.

وی با بیان اینکه هر کدام از وعده های غذایی برای روزه داران دارای اهمیت خاصی است، اضافه کرد: افطار کردن با آب ولرم به دفع مواد سمی از طریق ادرار و دستگاه تنفسی کمک می کند و موجب سرزندگی و نشاط فرد می شود همچنین مصرف خرما، شیر گرم، چای کمرنگ، فرنی، شیربرنج و مقداری نان همراه با پنیر و سبزی، سوپ یا آش برای افطار مناسب است.

کاوری زاده گفت: شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و با توجه به کوتاهی شب ها در فصول بهار و تابستان روزه داران باید پس از صرف یک افطار بسیار ساده با فاصله حداکثر یک ساعت شام سبک صرف کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: سحری نسبت به وعده های افطار و شام از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا کمبود بیش از حد انرژی در افرادی که بدون خوردن سحری روزه می گیرند سوخت و ساز بدن آنها به سمت تجزیه ناقص چربی ها می رود ضمن اینکه حذف وعده سحری منجر به کاهش قند خون می شود.

به گزارش ایرنا، وی یادآور شد: روزه داران از غذاهای گرم و تازه، کم چرب، کم نمک و کم شیرین استفاده کنند و از غذاهای سرخ شده کمتر استفاده کنند زیرا باعث سوء هاضمه، سوزش سردل و تشنگی بیشتر در طول روز می شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین