آفتابنیوز : مدیرکل پزشکی قانونی قزوین با بیان اینکه متأسفانه در سهماهه نخست سال 1396 آمار استان رقم قابلتوجهی است، گفت: در سهماهه اول سال 6 نفر فقط بر اثر غرقشدگی در کانالهای آب جان خود را از دست دادهاند که این آمار معادل کل سال 1395 در استان است.
«بهزاد ولی زاده» مدیرکل پزشکی قانونی قزوین در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ، با بیان اینکه ارائه اطلاعات و آمار در خصوص آمار غرقشدگی در استان در راستای تنویر و اطلاعرسانی اذهان عمومی است، اظهار کرد: تلاش همه ما و رسانههای جمعی باید دور کردن اقشار مختلف مردم و اجتناب آنها از این نوع مرگهای ناخواسته و تلخ باشد.
وی تعداد افرادی که بر اثر غرقشدگی جان خود را از دست دادهاند را در سطح کشور قابلتوجه دانست و گفت: استان قزوین جزء استانهایی است که موارد متعدد غرقشدگی در آن مشاهده میشود و از آنجا که این استان از استانهای غیرساحلی به شمار میرود میزان فوت بر اثر غرقشدگی بالا است.
ولی زاده با اعلام اینکه در سال 1391 تعداد 13 نفر، سال 1392 تعداد 10 نفر و در سال 1393 تعداد چهار نفر در کانالهای آب استان فوتشدهاند، افزود: همچنین در سال 1394 تعداد 14 نفر و در سال 1395 تعداد 17 نفر به علت غرقشدگی در استان فوتشدهاند که شش مورد از هر کدام مربوط به کانالهای آب است.
این مسئول با اشاره به میانگین یک و یکدهم به ازای هر یکصد هزار نفر آمار غرقشدگی در کشور تصریح کرد: از نظر جمعیتی در استان در سال 94 آمار فوتشدگان بر اثر غرقشدگی برابر با میانگین کشوری بود و در سال 95 با درصد یک و یکسوم آمار استانی از آمار کشوری بالاتر بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان قزوین با اشاره به اینکه استان قزوین در سال 1394 در رتبه دوازدهم آمار فوتیهای بر اثر غرقشدگی قرار داشت، بیان کرد: متأسفانه بهواسطه افزایش آمار مرگ بر اثر غرقشدگی این رتبه در سال 95 به رتبه نهم کاهش یافت.
وی رتبههای موجود غرقشدگی در سطح کشور را چنین اعلام کرد: در سال 1395 استانهای مازندران، گیلان، خوزستان، لرستان، ایلام، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کردستان و قزوین به ترتیب رتبههای اول تا نهم را در میزان غرقشدگی دارا است.
این مقام مسئول با بیان اینکه متأسفانه در سهماهه نخست سال 1396 آمار استان رقم قابلتوجهی است، گفت: در سهماهه اول شش نفر فقط بر اثر غرقشدگی در کانالهای آب جان خود را از دست دادهاند که این آمار با کل سال 1395 برابری میکند و بهعبارتدیگر سهماهه نخست سال 96 معادل کل سال 1395 آمار فوتی در استان داشتهایم.
ولی زاده با اعلام اینکه بسته به اقلیم هر استان و شرایط خاص جغرافیایی آن نواحی غرقشدگی با هم متفاوت است، تصریح کرد: برای مثال در نواحی ساحلی غرقشدگی در دریا آنهم در مناطق حفاظت نشده بیشتر از دیگر مکانها است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان قزوین بیان کرد: در کل میانگین کشوری رتبه اول غرقشدگیها مربوط به رودخانهها است بهگونهای که در سال 95 بیش از 28 درصد مرگ بر اثر غرقشدگی مربوط به رودخانهها اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: بعد از رودخانه، دریاها، بعد از آن استخرها و کانالهای آب در رتبههای بعدی بیشترین آمار غرقشدگی در کشور را به خود اختصاص دادده است.
ولی زاده میزان غرقشدگی در کانالهای آب را 10 درصد در سطح کشور دانست و افزود: این نسبت در استان ما بسیار بالاتر است و غرقشدگی در کانالها آب بیشتر از سایر موارد بوده و در سال 94 از 14 نفر شش نفر در کانال، چهار نفر در استخر، دو نفر در رودخانه و دو نفر سایر موارد رخداده است.
این مسئول عمده مرگ بر اثر غرقشدگی در کانالهای آب را در ماههای خرداد تا شهریور و اغلب در بعدازظهرها دانست و اضافه کرد: تمامی شش نفر از 14 نفر غرقشده در سال 95 مرد بوده که دو مورد از آنها کودک بودند. همچنین در سهماهه نخست سال 96 نیز تمامی افراد بزرگسال که کمترین سن 26 سال و بیشترین سن 47 سال بوده است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان قزوین اعلام کرد: باید در میان مردم فرهنگسازی لازم صورت بگیرد تا از کانالهای آب بهعنوان مکانی برای شنا استفاده نکنند چرا که این اقدام آنها مصادف با از دست دادن جان آنها خواهد بود.
ولی زاده در پایان خاطرنشان کرد: ارتقاء فرهنگ مردم در این زمینه بسیار لازم است تا نکات امنیتی و ایمنی را در میان اقشار مختلف نهادینه کنند.
به گزارش ایسنا، آمار غرق شدگی در استان قزوین در سال جاری رو به افزایش و نگران کننده است، به گونهای که از ابتدای سال جاری تاکنون 12 نفر در استان قزوین براثر غرق شدگی در کانالها، بندها و سدها جان خود را از دست دادهاند.