آفتابنیوز : منوچهر متکی، چهارشنبه و پنجشنبه در پاکستان بود، جمعه در عراق، شنبه در تهران و مذاکره با مقام های افغان و یکشنبه به مالزی می رود. وی بیش از این به کویت و سوریه و اردن رفته بود. رئیس جمهور افغانستان با پیشنهاد میانجیگری در روابط ایران و آمریکا به تهران آمده است و دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه، به همراه معاون وزیر خارجه این کشور عازم تهران است.
محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیام صلح جویانه علی لاریجانی مسئول پرونده اتمی ایران را به مقام های آمریکایی رسانده و همزمان محمدجواد ظریف نماینده تهران در سازمان ملل گفته که ایران آماده تعلیق غنی سازی صنعتی برای اعتماد سازی است.
مقام های کویت، مالزی و محمد البرادعی از تمایل شان برای میانجیگری بین تهران و واشنگتن می گویند و کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل برای چندمین بار طی هفته های اخیر خواستار مذاکره مستقیم آمریکا با ایران شده است.
به همه اینها اضافه کنید نخستین واکنش جرج بوش به نامه محمود احمدی نژاد همتای ایرانی اش را که آن را «جالب» خوانده و از راه های مصالحه با ایران سخن گفته است. آیا پرونده ایران از قطب خشن و غیردیپلماتیک خود فاصله گرفته و رایزنی و مذاکرات مقام های ایرانی با همتایان خود در کشورهای جهان و تبیین اهداف «صلح آمیز» برنامه های اتمی تهران، در ذهن ماجراجوی نومحافظه کاران آمریکا کارگر افتاده است؟
این احتمال وجود دارد که طی روزهای آینده آرامش بیشتری بر فضای گفتگوها درباره پرونده ایران حکمفرما شود. گام های آتی طرف ایرانی و البته کشورهای اروپایی در جلب نظر ایران مسیر پرونده را روشن تر خواهد کرد.
پنج کشور عضو دایم شورای امنیت به همراه آلمان هفته آینده جلسه ای تازه را در یکی از کشورهای اروپایی ترتیب خواهند داد تا پیشنهادهای خود را برای ارایه به ایران نهایی کنند.
مقام های روسی نیز پیش از جلسه 1+5 با همتایان ایرانی خود در تهران مذاکره خواهند داشت.
شواهد مسیری دیپلماتیک را در پرونده اتمی ایران نشان می دهد مگر اینکه جناح تندروی نومحافظه کاران آمریکا که در حال حاضر به شدت تحت تأثیر دیک چنی معاون جرج بوش هستند گوی سبقت را بربایند و آن طور که جان بولتون نماینده آمریکا در سازمان ملل می گوید، ساز تحریم های بین المللی را علیه ایران کوک کنند. پرونده ایران روزهای سرنوشت سازی را می گذراند و جهان قرن بیست و یکم در حال آزمون دشواری است.