دکتر علی واشقانی فراهانی با تاکید بر اینکه ایمنی زایی این واکسن صرفاً بر علیه سویههای ذکر شده بیماری آنفلوآنزا بوده و هیچ کارایی بر علیه بیماری سرماخوردگی و همچنین سایر سویههای بیماری آنفلوآنزا ندارد تصریح کرد: واکسنهای آنفلوانزای ثبت شده در کشور که از طریق مراجع قانونی توزیع میگردند، سویههای سه گانه ویروس آنفلوانزای شایع را پوشش میدهند و از نظر اثربخشی و ایجاد سطح ایمنی مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند.
وی اضافه کرد: واکسیناسیون همگانی ضرورتی ندارد وکماکان فقط برای افراد با ریسک بالا مثل بیماران با نقص ایمنی یا بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی - عروقی، دیابت، آسم با تجویز پزشک توصیه میگردد.
این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر دارو و مواد مخدر با هشدار نسبت به مجاز بودن مصرف این واکسن در زنان باردار صرفاً با تجویز و نظارت متخصصین مربوطه به افرادی که قبلاً با واکسن سال جاری واکسینه شدهاند یادآوری کرد که آنها از کودکانی که برای اولین با تحت واکسیناسیون قرار میگیرند مستثنی بوده و نیازی به تکرار وتزریق مجدد این واکسن ندارند.
دکتر واشقانی فراهانی بهترین شرایط برای ایجاد ایمنی مناسب در فرد را از زمان تزریق 2 تا 3 هفته دانست و بهترین زمان تزریق این را واکسن برای بهترین کارایی و زمان ایمنی زایی، اواسط شهریور و اوایل مهرماه برشمرد و اکیداً توصیه نمود که واکسن مذکور در زمان گفته شده تهیه و در مراکز مجاز تزریق شود.
رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در خصوص شرایط نگهداری و حمل و نقل این واکسن هم گفت: دمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد یعنی دمای نگهداری در یخچال به شرط محافظت از یخ زدگی واکسن مطلوبترین حالت نگهداری میباشد لذا باید دمای یخچال به نحوی تنظیم گردد که از یخ زدگی ممانعت بعمل آید.
وی در پایان ضمن پیشنهاد به رعایت اصول بهداشتی فردی وپرهیز از تماس با افرادآلوده اینکار را در حال حاضر بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای عموم جامعه عنوان کرد و گفت: در صورتی که پس از تهیه واکسن از مرکز توزیع مجاز، بلافاصله تزریق آن انجام شود جای نگرانی وجود ندارد زیرا در صورت نیاز به زمان بیشتر جهت نگهداری و یا حمل و نقل میتوان واکسن را همراه یخ خشک دریافت و در اولین زمان ممکن به یخچال انتقال داد.
منبع: salamaneh.com