کد خبر: ۴۷۵۲۳
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۳:۰۰
بر سر پرونده هسته ای ایران صورت گرفت

شکاف غربی شرقی در شورای حکام

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش آسوشیتدپرس این بی میلی نشانگر شکاف غربی – شرقی میان شکل قدرت بزرگ جهانی است که به نظر می رسید دو هفته پیش به توافق رسیده بودند که چگونه با مسأله ایران برخورد کنند. 

به گفته یکی از دیپلمات ها که نخواست نامش فاش شود، موضع چین موافق نیست و احتمالا روسیه هم همین گونه خواهد بود. دیگری معتقد است که چین تحت فشار جنبش غیرمتعهدها (نم) قرار دارد که ماه گذشته با قاطعیت از ایران در مناقشه هسته ای این کشور با غرب دفاع کردند. موضع روسیه اما به این روشنی نیست هر چند مسکو چندین ماه است که با مخالفت های خود در شورای امنیت تلاش های آمریکا و هم پیمانان اروپایی آن را بی اثر می کند.

 مخالفت های چین و روسیه با اقدام شدید سازمان ملل در نهایت موجب شد که واشنگتن تغییر رویه داده و با پیوستن به مذاکرات چند ملیتی با ایران موافقت کند.
در همین حال خبرگزاری اینترپرس سرویس هم می نویسد که جمهوری خلق چین، یکی از اعضای دائم شورای امنیت با حق وتو و یکی از تولیدکنندگان تسلیحات در جهان همچنان اصلی ترین مانع برای تلاش های آمریکا به منظور تحریم ایران و نیز برمه و سودان محسوب می شود. 

دلیل آن هم به اعتقاد یکی از دیپلمات های جنوب شرق آسیا واضح است زیرا همانطور که آمریکا و سایر قدرت های غربی به فکر منافع سیاسی و نظامی خود هستند، چین هم در پی حفظ منافع خود است. ایران همچنین یکی از خریداران تسلیحات از چین است و در مقابل از تأمین کنندگان نفت این کشور هم محسوب می شود.

خط قرمز چین(کلیک کنید)

 چین با اقتصاد در حال رشد خود نیازی روزافزون به تأمین منابع انرژی دارد و ایران یکی از اصلی ترین شرکای تجارت نفت آن به شمار می آید. 

این کشور هم چنین بنابر مصالح اقتصادی و امنیتی خود در پی توسعه روابط با کشورهای خاورمیانه است و طبیعتا مایل است حضور اقتصادی خود به ویژه در بخش انرژی در ایران را افزایش دهد ولی در عین حال روابط سیاسی آن به حدی نیست که بخواهد در عرصه جهانی از ایران جانبداری کند بلکه مسائل اقتصادی هستند که اولویت چین را در رابطه با ایران تشکیل می دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین