آفتابنیوز : به گزارش ایلنا، ولیالله سیف که به منظور حضور در جلسه روسای کل بانک های مرکزی و مقامات پولی کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی به ترکیه سفر کرده در حاشیه این اجلاس با همتایان ترکیه ای و پاکستانی خود و نیز معاون نخست وزیر ترکیه دیدار و گفت و گو کرد.
رییس کل بانک مرکزی در دیدار معاون نخست وزیر ترکیه و نیز رییس کل بانک مرکزی این کشور بر آمادگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری های بانکی به عنوان ضرورت و پیش شرط توسعه روابط تجاری تأکید کرد.
در این دیدار به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی مقرر شد پیش از سفر «رجب طیب اردوغان» رییس جمهور ترکیه در مهرماه سال جاری، نشست بانکی ویژهای میان بانک مرکزی دو طرف و با حضور بانک های منتخب دو کشور برگزار شود که این پیشنهاد با استقبال معاون نخست وزیر ترکیه مواجه شد.
همچنین در نشست ویژه میان "مراد چاتین کایا" رییس کل بانک مرکزی ترکیه و ولی اله سیف مقرر شد، نشست فوری کارگروه بانکی باحضور دو بانک مرکزی و نیز نمایندگان ۵ بانک ایرانی و ۳ بانک تراز اول دولتی ترکیه برگزار شود. در پایان، یادداشت تفاهم همکاری های بانکی بین دو رییس کل بانک مرکزی ایران و ترکیه امضا شد.
همچنین سیف توضیحات کافی درباره افزایش همکاری ها و نیز بهبود شرایط در دوران پسابرجام ارایه کرد.
رییس شورای پول و اعتبار در حاشیه این اجلاس با همتای پاکستانی خود «طریق باجوا» نیز دیدار کرد. هدف از این دیدار اجرای سریع و بی وقفه یادداشت تفاهم پیشین میان دو کشور بود. در این دیدار مقرر شد استفاده از ارزهای محلی نهایتاً تا دو هفته دیگر عملیاتی شود. همچنین از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار می توان به گشایش شعبه بانک ملی ایران در کراچی اشاره کرد.
گردهمایی روسای کل بانکهای مرکزی و مقامات پولی کشورهای عضو «سازمان همکاریهای اسلامی» به میزبانی بانک مرکزی ترکیه در روزهای سیام و سی و یکم شهریو ماه در شهر بودروم ترکیه برگزار شد.
این اجلاس به میزبانی بانک مرکزی ترکیه و باحضور روسای کل بانکهای مرکزی ۲۱ کشور و نمایندگانی از صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی دربودروم ترکیه برگزار شده است.
هدف از برگزاری این سمینار دو روزه ارایه سخنرانی و تبادلنظر میان روسای کل بانکهای مرکزی کشورهای عضو بهمنظور توسعه و تعمیق همکاریهای بانکی، مالی و اقتصادی بین اعضا، استفاده بهینه از منابع بودجهای محدود این کشورها، اتخاذ سیاستهای پولی و مالی دقیق، مصون نگاه داشتن اقتصاد این کشورها از ریسکهای بالقوه و مخاطرات در بازارهای جهانی و نیز انطباق با استانداردهای بینالمللی و همچنین توصیه برای ایجاد نظام مالی و بانکی قوی با تکیه بر ارتقای شاخصهای بهبود اقتصادی از جمله موضوعات طرح شده در این اجلاس است.