کد خبر: ۴۸۱۸۲
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۸۵ - ۱۹:۲۸
بحران بنزین در ایران

وزیر کشور: مردم باید ریاضت بکشند

آفتاب‌‌نیوز :
وي افزود: دولت با گران شدن اقلام مخالف است و سياست خود را به كرات اعلام كرده است اما اگر دو نرخي شدن بنزين تصميم ملي است و مجلس تصميم گرفته و به ما تكليف كرده ما هم ملتزم به اجراي آن هستيم و به صورت جدي هم تعقيب مي‌‏كنيم.
وزير كشور تصريح كرد: هم دولت بايد رياضت داشته باشد و هم مردم! دولت براي رياضت اول از خودش شروع خواهد كرد. 

پورمحمدي ادامه داد: مطمئن هستيم مردم هم اگر ببينند دولت به صورت جدي اقدامات رياضتي را از خودش آغاز كرده دولت را همراهي مي‌‏كنند.

وزير كشور تصريح كرد پيش‌‏بيني‌‏ها اين است كه در يك دوره دو ساله با كمبودهايي در خصوص بنزين روبرو خواهيم شد و دو الي سه سال هم با كمبود مصرف بنزين روبرو مي‌‏شويم تا حمل و نقل عمومي ما تبديل به گاز سوز شده و به استانداردهاي قابل قبول برسد. 

وي با تاكيد بر اينكه بايد همه با هم در جهت صرفه‌‏جويي در مصرف بنزين تلاش كنيم، اظهار داشت: اگر ما صبر كنيم تا حمل و نقل عمومي گاز سوز شود و همه امكانات فراهم شود دوباره بار سنگين بودجه‌‏اي بر دوش دولت قرار خواهد گرفت لذا بايد ابتدا از خود شروع كنيم تا مردم نيز ما را همراهي كنند. 

"پورمحمدي" گفت: براي اينكه بنزين دو نرخي نشود يا بايد واردات بنزين داشته باشيم و آن را ارزان بفروشيم يا اينكه ميزان توليدي بنزين داخل كشور را با يك سهميه‌‏بندي مناسب و معقول و عادلانه بين مردم توزيع كنيم. 

وزير كشور با بيان اينكه در حال حاضر قيمت بنزين وارداتي ليتري 600 تومان براي دولت هزينه دارد، گفت: دولت بنزيني كه 600 تومان برايش هزينه دارد را 80 تومان به مردم مي‌‏فروشد كه مجلس اين اجازه را به ما نداده است. 

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه كمبود بنزين باعث قاچاق مي‌‏شود، تصريح كرد: روي اين محاسبه نداريم كه آيا منجر به قاچاق مي شود يا نه و اگر بخواهد بنزين در داخل قاچاق شود ليتري هزار تومان فروش مي‌‏رود. 

"پورمحمدي" گفت: وزارت نفت بر اساس نياز واقعي مردم محاسبات خود را انجام مي‌‏دهد و اين موضوع در كميسيون‌‏هاي دولت بررسي مي‌‏شود تا به حد نيازضروري مردم بنزين تامين شود. كار كارشناسي در اين زمينه برعهده ما نيست بلكه كميسيون هاي مجلس و دولت انجام مي‌‏دهند. 

وزير كشور اظهار داشت: بايد براي احياء منافع و منابع و حفظ سرمايه هاي ملي با مردم صادقانه صحبت كنيم و يك تصميم بزرگ ملي بگيريم لذا بحث بنزين باري است بر دوش دولت، مردم، نخبگان و همه مجاري عمومي و اگر بخواهيم به نتيجه برسيم بايد همه كار كنيم ودر غير اين صورت چرخه باطل هدر دادن انرژي و منابع سوختي كشور مثل دهها سال گذشته ادامه پيدا خواهد كرد لذا اين روند بايد يك زماني متوقف بشود. 

وي در پاسخ به سوال مبني بر بازگشت دولت به كوپني شدن بنزين در طي سالهاي گذشته گفت: اين طور نيست زيرا زماني ما به كوپني شدن رومي آوريم كه سوخت نداشته باشيم ولي يك موقع است كه اراده توسعه طلبانه ما را دعوت به كنترل سوخت مي‌‏كند. 

پورمحمدي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر دولت 13 هزار ميليارد تومان بابت پول بنزين هزينه مي‌‏كند، افزود: اين در حالي است كه از بابت اين بنزين دو هزار ميليارد تومان از مردم مي‌‏گيرد و 11 هزار ميليارد تومان از پول همه ملت بابت مصرف بنزين هزينه ‌‏شود لذا عقل به ما حكم مي‌‏كند كه در اين خصوص فكر كرده و صرفه‌‏جويي كنيم و سوخت سالم تبديل كنيم سوختي كه محيط زيست را از بين نبرد و ارزان‌‏تر باشد. 

وي با تاكيد بر اينكه ما بايد حمل و نقل عمومي را افزايش بدهيم، گفت: بحث در مورد بنزين تكليف مجلس و قانون بودجه است و نمي‌‏توانيد از ما بخواهيد كه خلاف قانون عمل كنيم. 

"پورمحمدي" در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه سهميه‌‏بندي بنزين باعث بيكاري تعداد زيادي از رانندگان خودروهاي مسافربر مي‌‏شود اظهار داشت: هر تصميم بزرگي كه مجلس گرفته و ما هم ملزم به اجراي آن هستيم حتما تبعاتي‌‏ هم دارد كه روي تبعات آن هم كار مي‌‏كنيم ولي اين طور نيست كه هر تصميمي كه در كشور اجرا شود، هيچ كس آسيب نبيند. 

وي افزود:قشر محروم از اين بابت آسيب خواهند ديد كه ساليانه بيش از 10-15 ميليارد دلار يعني 17-18 ميليارد تومان از كيسه مردم بابت بنزين خارج و در سوخت هدر مي‌‏رود. 

پورمحمدي در خصوص قاچاق سوخت گفت: بالاترين رقمي كه گفته شده قاچاق سوخت دارويي 3 ميليون تا 4 ميليون ليتر در روز است كه آ ن را كنترل و پيگيري مي‌‏كنيم. 

وزير كشور بحث قاچاق سوخت را يك بحث جدي عنوان كرد و اظهار داشت: اصحاب رسانه ها بايد به عنوان مدافع حقوق مردم پيشتاز اين تحول بزرگ ملي (صرفه‌‏جويي در مصرف بنزين) شوند بنابراين اگر رسانه‌‏ها در اين زمينه پيش قدم نشوند حتما يك عده‌‏اي به خاطر مقاصد و منافعي يا بدفهمي اين سياست بسيار مهم مجلس را كه مجلس برما تكليف كرده است متزلزل مي‌‏كنند و ما به دور چرخه باطل كه ساليان سال تكرار كرديم برمي‌‏گرديم و اين روندي كه دارد ادامه پيدا مي‌‏كند منافع ملي ما را به خطر مي‌‏اندازد. 

وزير كشور در پاسخ به سوال ديگري مبني بر نحوه توزيع كوپن گفت: تدبير دولت كارت هوشمند است نه كوپن تا بتوانيم تخلفات سوء استفاده و كوپن فروشي را از بين ببريم. 

وي اظهار داشت: پيش‌‏بيني دولت بر آماده شدن كارت هوشمند براي اواخر سال بود ولي طبق تكليف مجلس اين كار بايد اول مهرماه انجام گيرد بنابراين اگر مجلس همچنان بر تكليف خودش باقي باشد ما ناچار هستيم 4-5 ماه فاصله بين كارت هوشمند و توزيع كنترل و مديريت سوخت را با كوپن اجرا كنيم.
پ
ورمحمدي با تاكيد بر اينكه نرخ سوخت هيچ تغييري نخواهد كرد، در خصوص ميزان سوخت توزيعي گفت: وزارت نفت و كميسيون اقتصادي دولت بر روي ميزان آن كار مي‌‏كنند و 3 ليتر اعلام شده كه پيش‌‏بيني و برآورده اوليه است و قطعي نيست و بين 3 تا 5 ليتر متغير است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین