آفتابنیوز : یک کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تایید این نکته که چای سبز دارای خواص آنتیاکسیدان قوی بوده و میتواند خطر بروز سرطان در افراد را کاهش دهد، تاکید دارد که این نوشیدنی با بسیاری از داروها تداخل دارد و استفاده از آن باید متناسب و متعادل باشد .
به گزارش ایسنا، عاطفه کهنسال گفت: چای سبز دارای آنتی اکسیدانهایی قوی به نام "کاتچن" ست که انسان را در برابر سرطان محافظت میکند .
او با بیان اینکه بروز سرطان در افرادیکه چای سبز مینوشند در مقایسه با افرادی که از این نوشیدنی استفاده نمیکنند، کمتر است، گفت: چای سبز میتواند در برابر سرطان پروستات و پستان که هر دو به ترتیب شایعترین سرطان در مردان و زنان است محافظت کند؛ همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش میدهد و به کاهش وزن کمک کند .
این کارشناس تغذیه گفت: کافئین و کاتچین موجود در چای سبز متابولیسم را افزایش می دهد و باعث سوزاندن چربی می شود؛ به طور کلی مصرف چای سبز می تواند در مصرف روزانه 75 تا 100 کالری در روز کمک کند .
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: نوشیدن چای سبز باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز،بهبود سلامت دندان و کاهش خطر ابتلا به بیماری آرتریت، آلزایمر و پارکینسون می شود .
او ادامه داد: شواهد متضادی در مورد مصرف چای سبز وجود دارد؛ بعضی از مطالعات مزایای سلامتی را در افرادی که یک فنجان در روز بنوشند مطرح می کند در حالی که سایر مطالعات پنج یا چند فنجان در روز را به عنوان مطلوب نشان می دهد، با این حال، مقدار مناسب برای نوشیدن ممکن است به بیماری بستگی داشته باشد .
کهنسال ضمن اشاره به فواید کافئین و کاتچین، تاکید دارد که مصرف بیش از اندازه این مواد پیامدهای جانبی را برای برخی از مصرفکنندگان بهدنبال دارد؛ پیامدهایی نظیر احساس اضطراب، دخالت در خواب، ایجاد اختلالات معدهای و بروز سردرد .
این کارشناس تغذیه با تصریح اینکه مصرف مقدار زیاد کافئین در دوران بارداری حتی ممکن است خطر نقصهای زایمان و سقط جنین را افزایش دهد، ادامه داد: مقدار کافئین در یک فنجان چای سبز، بسته به مقدار مصرف چای و مدت زمان خیساندن برگها متفاوت است .
کهنسال اضافه کرد: کاتچین ها در چای سبز ممکن است توانایی برای جذب آهن از غذاها را کاهش دهد؛ در حقیقت مصرف مواد دارای کاتچین در مقادیر زیاد ممکن است به کم خونی فقر آهن منجر شود .
او در حالیکه تاکید دارد استفاده منظم و روزانه چای سبز برای بسیاری از افراد هیچ مشکلی به همراه ندارد، به افراد در معرض خطر کمبود آهن توصیه کرد که این نوشیدنی را با فاصلهی یکساعته از زمان مصرف وعدههای غذایی صرف کنند .
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: کاتچین موجود در چای سبز میتواند بر داروهای خاص تاثیرگذار بوده و اثربخشی آنها را کاهش دهد؛ مطالعات نشان میدهد که چای سبز امکان دارد اثربخشی برخی داروهای قلبی و فشارخون را مهار کرده و اثر برخی داروهای افسردگی و اضطراب را کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، چای سبز از برگ گیاه Camellia sinensis مشتق شده است؛ این ماده را میتوان به شکل دمنوش گرم یا سرد یا به شکل پودر مصرف کرد.