در این میان چند روش برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارند که با کمک برخی مواد غذایی به تقویت بدن کمک میکنند.
ماست
ماست حاوی پروبیوتیکهاست که به افزایش باکتریهای خوب ساکن دستگاه گوارش به منظور دفع میکروبهای بیماریزا کمک میکند. مصرف روزانه هفت اونس (۱۹۸ گرم) ماست میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک کند زیرا گلوبولهای سفید خون را به فعالیت بیشتر تحریک میکند. شما میتوانید با افزودن میوههایی مانند توت فرنگی و بلوبری به ماست نه تنها عطر و طعم بهتری به آن ببخشید، بلکه فواید این ماده خوراکی را هر چه بیشتر افزایش دهید. همچنین افزودن گرانولا به ماست آن را به صبحانهای فوری برای افزایش سلامت کلی بدن تبدیل میکند.
سیر
سیر نه تنها عطر و طعم بهتری به غذاهای مختلف میبخشد، بلکه به واسطه تقویت سیستم ایمنی بدن انسان نیز شناخته شده است. سیر حاوی آلیسین است که یک ماده فعال محسوب میشود و با باکتریها و عفونتهایی که میتوانند در بدن گسترش یابند، مبارزه میکند. نتایج برخی مطالعات نشان دادهاند که با مصرف شش حبه سیر در هفته میتوانید خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۵۰ درصد و خطر سرطان روده بزرگ را تا ۳۰ درصد کاهش دهید. برای افزایش مصرف سیر میتوانید روزانه دو حبه از آن را به وعده غذایی خود اضافه کنید.
چای
چای طبیعی که حاوی گیاهان دارویی است به واسطه آمینواسیدهای موجود در خود به طور موثر با ویروسها مقابله میکند. چای سیاه و چای سبز از سالمترین گزینهها محسوب میشوند که هر دو حاوی ال-تیانین هستند. نوشیدن چند فنجان چای در روز میتواند به واسطه آنتیاکسیدانهای موجود در این نوشیدنی برای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن شما مفید باشد.
عصاره استخوان
عصاره استخوان (آب قلم) به واسطه توانایی در تقویت روده و کاهش علائم سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و همچنین با تقویت سیستم ایمنی به دفع بیماریها کمک میکند و از این رو شاهد روند افزایشی محبوبیت خود است. از فواید پودر عصاره استخوان میتوان به تقویت سلامت استخوانها و روده و کاهش التهاب در بدن اشاره کرد. شما با استفاده از یک آرامپز میتوانید استخوانها را به همراه سبزیجات و آب بپزید تا عصاره استخوان به دست آید یا از پودر عصاره استخوان که به راحتی با آب ترکیب میشود، استفاده کنید. مصرف صبحگاهی عصاره استخوان بیشترین فایده را برای بدن انسان دارد و به بسته شدن منافذ موجود در روده در افراد مبتلا به سندرم روده نشتپذیر کمک میکند. مغز استخوان موجود در عصاره نیز به عنوان یک ابرماده غذایی در نظر گرفته میشود زیرا از تراکم بالای مواد معدنی برخوردار است.
سیبزمینی شیرین
سیبزمینی شیرین میتواند با ویروسها و باکتریهای مختلفی که وارد بدن انسان میشوند، مبارزه کند، زیرا منبع خوبی برای ویتامین A است. ویتامین A به حفظ سلامت پوست کمک میکند و با تبدیل بتاکاروتن به ویتامین A میتواند بافت همبند را در بدن احیا کند. نصف یک سیبزمینی شیرین را روزانه در رژیم غذایی خود جای دهید و از مواد غذایی نارنجی دیگر مانند کدو تنبل، کدو حلوایی و هویج نیز استفاده کنید.
میوههای خانواده مرکبات
لیمو، لیموترش، پرتقال، گریپفروت و نارنگی همگی از محتوای بالای ویتامین C سود میبرند و در تقویت سیستم ایمنی بدن و در نتیجه قدرت دفاعی در برابر سرماخوردگی یا یک عفونت نقش دارند. اگر به بیماری مبتلا شده باشید نیز مصرف این محصولات میتواند به کوتاه شدن دوره بیماری کمک کند.
قارچ
قارچها چند صد سال است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار میگیرند زیرا فعالیت گلوبولهای سفید خون را افزایش میدهند. گلبولهای سفید در این شرایط حالت تهاجمیتری به خود میگیرند و از این رو میتوانند به پیشگیری از عفونتها یا بهبودی سریعتر بیماری کمک میکنند. شما میتوانید انواع مختلف قارچها را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.»