آفتابنیوز : 
ایران و جمهوری تاجیکستان از استقلال این جمهوری در تاریخ 18 شهریور ماه سال 1370 بیش از 150 سند همکاری در زمینه های مختلف امضا کرده اند حجم روابط بازرگانی دو طرف در سال 2006 حدود 67 میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال پیش 28 درصد افزایش داشته است.
پیش بینی می شود سفر رئیس جمهور ایران به تاجیکستان موجب افزایش مراودات اقتصادی به میزان بالا می شود.
مقدمه های سفر محمود احمدی نژادمقام های تاجیکستان از برنامه های اتمی ایران دفاع کردند و در عین حال به ایران پیشنهاد ساخت تونل دادند. "امامعلی رحمانف" رئیس جمهور تاجیکستان در دیداری که دونالد رامسفلد از شهر«دوشنبه» پایتخت این کشور داشت گفت که حل مسئله هسته ای ایران تنها در چارچوب دیالوگی سیاسی – دیپلماتیک متصور است.
همزمان وزارت نقلیات (راه و ترابری) این جمهوری کوچک آسیای مرکزی طرح ساخت تونل «چار مغزک» در 50 کیلومتری جنوب دوشنبه را آماده کرده است تا او در سفر محمود احمدی نژاد که قرار است در سوم مرداد ماه از این جمهوری انجام گیرد را تقدیم وی کند.
آخرین دیدار مقام های بلندپایه ایران و تاجیکستان مربوط به سفر رییس جمهور تاجیکستان به ایران در روزهای پایانی دی ماه سال 1384 است. در آن سفر روسای جمهور ایران و تاجیکستان با توجه به سابقه تاريخي و پيوندهاي گسترده فرهنگي ميان دو كشور، بر ارتقاء سطح مناسبات تهران - دوشنبه و استفاده از همه ظرفيت هاي موجود براي تحكيم همكاريها تأكيد كردند.
رئيس جمهوري ایران در جریان آن میزبان به همتای تاجیک خود گفت که با كاستن تعرفه حمل و نقل ، تاجيكستان مي تواند ضمن دسترسي به آبهاي گرم خليج فارس ، تجارت خارجي خود را بيش از پيش افزايش دهد.محمود احمدی نژاد گفته بود که شركتهاي ايراني خواهان حضور و فعاليت در بخشهاي عمراني و تجاري تاجيكستان هستند.
امامعلی رحمانف نیز به همتای ایرانی خود گفته بود ايران و تاجيكستان براي توسعه و پيشرفت نيازمند صلح ، ثبات و امنيت هستند و مي توانند در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تروريسم و افراط گرايي در منطقه گامهاي بلندي بردارند.رئيس جمهوري تاجيكستان احداث تونل انزاب و شهرستان و نيروگاه برق آبي سنگ توده دو توسط پيمانكاران ايراني در تاجيكستان نشان دهنده همكاريهاي سودمند دو كشور دانسته و گفته بود ما از حضور شركت هاي دولتي و بخش خصوصي ايران در صنايع نفت و گاز، معادن ، آب و برق ، كشاورزي و راههاي مواصلاتي تاجيكستان استقبال مي كنيم .
پیش از این مهندسان ایرانی با ساخت تونل «انزاب» یکی از فنی ترین و سخت ترین طرح های این جمهوری رکورد ساخت تونل های سخت درجهان را شکسته بودند. بهره برداری از این تونل در جریان سفر آتی رئیس جمهور ایران به تاجیکستان آغاز خواهد شد.
پیوند آسیای میانه به خلیج فارستونل انزاب 5 كيلومتر طول دارد که پس از بازگشايي, مسير موجود را به میزان35 كيلومتر كوتاهتر ميكند. به دليل قرار گرفتن تونل انزاب در كريدور شمال - جنوب که در مسير كشورهاي روسيه،قزاقستان، ازبكستان، تاجيكستان، افغانستان و ايران قرار دارد،بازگشايي آن مي تواند خليج فارس را با ايجاد راه ترازيت به كشورهاي آسياي ميانه پيوند دهد.
به غیر افتتاح این تونل در زمان سفر محمود احمدی نژاد به تاجیکستان ، قرار است کارخانه مشترک تراکتورسازی ایران و تاجیکستان نیز افتتاح شود.